Transformational Breath in Onkruid

Hoera! Een tweede artikel is verschenen over Transformational Breath in een vooraanstaand tijdschrift voor alternatieve geneeswijzen.

Helaas is er een blok in gezet die de persoonlijke mening van de auteur weerspiegeld, die niet langs onze vereniging is gehaald voordat het ter publicatie ging. Dit stuk is feitelijk niet helemaal correct. Maargoed, ieders’ mening is welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Emoties en kanker – onlosmakelijk verbonden

Het derde artikel van mijn hand is gepubliceerd in het blad De Natuur Uw Arts.

Deze keer beschrijf ik de relatie tussen emoties en kanker. Hier is ZO veel over te vertellen! Compleet met een verhaal van een ervaringsdeskundige is het weer een mooi en compleet artikel geworden. Hiermee sluit ik het drieluik over de adem af. Dit artikel is niet alleen gebaseerd op ervaring, maar onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek…en niet zo’n beetje ook!

Zoals je waarschijnlijk weet, gaat mijn hart uit naar iedereen die kanker heeft of er van dichtbij mee te maken heeft. Het is een ziekte die grote gevolgen heeft voor iedereen die hier van dichtbij mee te maken heeft. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat ook dit nieuws wereldkundig wordt gemaakt!
Deze kennis over de relatie tussen emoties en kanker is onweerlegbaar bewezen in de wetenschap. Ik begrijp tot de dag van vandaag niet waarom hier geen aandacht aan wordt besteed in de medische opleidingen.

Afijn, lees zelf maar om je eigen mening hierover te vormen.

 

 

Klik hier om het artikel in een groter formaat te openen.

Pagina 1

Pagina 2

Voor de andere artikelen die in hetzelfde blad zijn verschenen verwijs ik je naar mijn vorige blogs:

Zuurstof en kanker

Transformational Breath

Share

Gelukkig nieuwjaar!

Ik wens je een heel gelukkig, gezond en voorspoedig nieuwjaar. Ik wens voor jou dat je positieve overvloed op alle 365 dagen op je pad vindt! Gelukkig nieuwjaar!

Hopelijk tot gauw ziens!

Share

Gelukkig kerstfeest!

 

Ik was op zoek naar een glossy foto met een mooie, verlichte spreuk en kon deze niet vinden.

Toen heb ik besloten om toch voor deze te gaan, omdat het sneeuwmannetje mijn hart gestolen heeft!

Er is niet zoiets als te veel knuffels, dus geef elkaar maar eens een extra knuffel deze kerst!

Veel goeds gewenst deze kerstmis, laat het een tijd van rust en gezelligheid zijn, op welke manier dan ook!

Nadja

Share

Een andere kijk op kanker – radio-uitzending

Sinds ik mij gefocust heb op het werken met mensen met kanker en hun partners, voel ik meer vervulling dan ooit tevoren. Het is zeer bijzonder om zo veel te kunnen toevoegen aan het leven van mensen die een soms zeer pittig proces doorlopen met deze ziekte.

Je zou kunnen denken: wat heb ik hier nu aan? Ik heb geen kanker.
Nou, ik kan je vertellen , een op iedere 6 doden is een direct gevolg van kanker. Alhoewel het aantal sterfgevallen als gevolg van kanker zullen afnemen door verbeterde diagnostiek en behandelingsmogelijkheden, zijn de inschattingen dat het aantal nieuwe kankergevallen in de komende jaren zal stijgen als gevolg van de toenemende vergrijzing. Het is dus zeer redelijk dat jij in de loop van je leven ofwel zelf kanker zult krijgen of iemand in je direct omgeving zult kennen die moet dealen met deze ziekte.

Nu is de boodschap van dit bericht niet negatief bedoeld. Een ingrijpende levensgebeurtenis zoals het krijgen van kanker kan leiden tot een zeer positieve wending in het leven. Het doet je stilstaan bij de waarde van het leven en hoe je met dingen omgaat. Wat je wil houden en wat je wil laten. Je krijgt de kans om het leven helemaal opnieuw te overwegen.

Ik ben op 14 december aanstaande uitgenodigd om te spreken bij de maandelijkse bijeenkomst van het ondernemersnetwerk van vrouwen in het Gooi (Gooische Vrouwenzaken). Ik spreek deze ochtend over de rol van de adem bij kanker: hoe zuurstof en emoties een impact hebben op kanker en je algehele gezondheid. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn als je vrouw bent en onderneemster!

In het kader hiervan ben ik vanochtend uitgenodigd voor een interview bij de lokale radio van Huizen, Bussum en omstreken. Dit 6 minuten durende interview geeft je een sneak preview over dit onderwerp.

Met dit interview ben ik een grote stap verder bij het verwezenlijken van mijn droom, namelijk iets waardevols toevoegen aan mensen die het proces van kanker moeten meemaken.
Ik hoop dat het nieuws ver verspreid wordt dat ademen van zeer grote toegevoegde waarde is bij kanker!

Ik wens je veel luisterplezier!

 

Share

Vrijheid van angst

In een sjamanistische reis met een plantmedicijn ontving ik vorig jaar een stuk wijsheid die ik voor mezelf heb gehouden. Ik dacht een tijd lang dat deze informatie alleen voor mij was bedoeld, totdat ik onlangs in een 4-daagse meditatieretraite begreep dat iedereen baat heeft bij deze kennis.

Het gaat over angst. Iedereen heeft wel eens angst. Soms speelt het een grotere, soms een kleiner rol in je leven, maar ongemakkelijk is het altijd. Door de wijsheid die ik kreeg, werd het mogelijk voor mij om op een heel lichtvoetige manier met angst om te gaan. Het is zo’n opluchting om mezelf niet meer te grazen te laten hoeven nemen door deze emotie!

In het onderstaande filmpje deel ik met jou wat deze wijsheid is en neem ik je direct mee in een meditatie die je vervolgens voor jezelf kunt doen. Soms zijn de krachtigste dingen bijna te simpel voor woorden. Maar ja, waarom zouden we moeilijk doen als het makkelijk kan?

Ik stel het zeer op prijs als je deze informatie wilt delen. Hoe meer mensen dit begrijpen, hoe beter de wereld.

Veel liefs, altijd ten dienste van jouw geluk.

 

Share

Lachen verbetert je relatie!

Na de wat serieuzere berichten van de afgelopen tijd, heb ik deze keer geen blog over kanker of adem, maar over de lach!

Lachen is een van mijn favoriete hobbies en als lachtrainer ben ik bekend met de vele voordelen van lachen op het lichaam en je emotionele systeem.

Lachen is de kortste afstand tussen twee mensen

Ik kwam het onderstaande filmpje tegen op YouTube, waarin Sophie Scott op TEDx bespreekt wat ze heeft gevonden in haar onderzoeken naar de lach.

Wat blijkt: lachen is universeel tussen alle culturen en tussen mensen en dieren.

Wanneer mensen worden gevraagd waar ze het meest om lachen, geven ze aan dat ze om goede grappen lachen. Als je echter observeert wanneer mensen het meeste lachen, dan is dat in gesprekken met anderen. Mensen lachen het meest als ze samen zijn met anderen. Lachen is dus een sociaal verbindende factor en absoluut aanstekelijk. We kunnen als mens niet anders dan te lachen als we een echte lach horen (zie filmpje).
Voor de hersenen maakt het niet uit of je echt of nep lacht. Dezelfde activiteit wordt gemeten bij beide. Toch is de impuls om mee te lachen groter als we een echte lach horen.

We gebruiken de lach niet alleen om om grappen te lachen, maar vooral als sociaal gereedschap om relaties te behouden en te verdiepen. Als we samen lachen, laten we merken dat we de ander lief vinden, leuk vinden, ze begrijpen en van ze houden.

Vergeet dus vandaag niet te lachen naar je vriend, vriendin, je collega, je baas, de kassière of de buurman/buurvrouw. Zien lachen doet lachen en zorgt ervoor dat de ander zich beter voelt. Er komen gelukshormonen vrij. Je zult zien dat mensen je dankbaar zijn en je leuker beginnen te vinden. Dat helpt in de relatie die je met anderen hebt.

Hieronder het filmpje voor jou als je nieuwsgierig bent. Mocht je 13 minuten te lang vinden, kijk dan vanaf 10:50 minuten. Daar vertelt ze het meest interessante wat voor ons mensen heel bruikbaar is!

Heb een vrolijke dag vandaag!

 

Share

Kanker komt meer voor dan huwelijken

Raar, maar waar: de kans om kanker te krijgen is inmiddels groter dan de kans om te trouwen, een eerste kind te krijgen of een diploma van de universiteit te krijgen.

Dit nieuws kwam uit in een rapport van een vooraanstaand goed doel voor kanker in het Verenigd Koninkrijk.

Het rapport is samengesteld vanuit verschillende bronnen, waaronder o.a. gepubliceerde wetenschap en officiële statistieken. Het overzicht liet zien dat in 2015, ongeveer 360.000 mensen gediagnostiseerd zijn met kanker in het VK. Schattingen verwachten dat dit getal inmiddels is gestegen.
Ongeveer 35% van de kankergevallen zijn dat jaar bij mensen van onder de 65 jaar vastgesteld, waaronder meer dan 2000 kinderen en tieners.

De organisatie stelt vast dat er ongeveer 70.000 meer gevallen van kanker waren dan huwelijken en ongeveer 50.000 meer dan vrouwen die bevallen zijn van hun eerste kind of jonge mensen die een diploma aan de universiteit kregen uitgereikt.

Het krijgen van kanker, veranderd je leven. Je kunt je hier niet op voorbereiden en velen voelen zich stuurloos na de diagnose. Het is belangrijk dat we allemaal beter voorbereid zijn over wat we kunnen verwachten, als dit nieuws ooit komt.

Helaas geeft de huidige maatschappij geen handvatten over hoe je moet omgaan met de emoties en de stress die gepaard gaan met een dergelijke diagnose.
Het is belangrijk om de stress en emoties te verwerken, aangezien het verloop van de kanker afhankelijk is van hoe goed je in staat bent om je emoties te uiten en te verwerken.

Gelukkig kan je met behulp van Trqansformational Breath je emoties en negatieve gedachten verwerken, waarbij je jezelf de beste kansen geeft op genezing en een goede toekomst.

Voor degenen die de ultieme transformatieweek of Levels II & III bij mij hebben gevolgd, prijs jezelf gelukkig! Je hebt nu al direct HET gereedschap in handen om je eigen gezondheid zo goed mogelijk te bewaren. Misschien is dit weer een aansporing om het ademen thuis op te pakken?

 

Klik hier voor het originele artikel

Share

Hoe zou het zijn…?

Als je meer aandacht besteedde aan je adem?

Dan zou je immuunsysteem optimaal werken.

Punt. Zo is het.

We wisten al lang bij Transformational Breath, dat ons werk een positief effect heeft op de werking van het immuunsysteem. Mensen met reuma, artritis, allergieën, Bechterew en andere chronische ontstekingsziekten gaan heel goed op ons ademwerk. Ze vermelden aanzienlijk minder klachten.

Een collega van mij had ernstige reuma, waardoor ze zulke ernstige contracties had in haar vingers dat ze haar handen niet meer kon openen. De artsen wisten niet meer wat ze ermee moesten doen, ze zat aan het maximum van medicijnen.
Met behulp van Transformational Breath heeft ze niet alleen weer de volledige functionaliteit van haar handen terug. Ze is zelfs ademcoach geworden!

Tijdens het Open Up festival waar ik ieder jaar bij ben, was er een teamlid die tevens last had van reuma. Tijdens het festival verergerden haar klachten steeds meer. Op een ochtend stond ze op met ze een trigger-finger. Dit had ze nog nooit eerder meegemaakt. Een trigger-finger is dat de pees van een van de vingers ontstoken is geraakt en de vinger niet meer rechtgebogen kan worden. Het gaat ook gepaard met veel pijn. Ik bood haar een ademsessie aan en na slechts 1 ademsessie was er niets meer van de trigger-finger terug te vinden.

Zo snel kan het gaan. De adem heeft werkelijk zeer belangrijke, positieve effecten op het immuunsysteem. Dit verklaart voor een deel ook, waarom mijn klanten met kanker zo goed gaan op hun behandelingen als ze tegelijkertijd bij mij ademsessies komen doen. De literatuur geeft dit ook aan: mannen met prostaatkanker na hun operatie veel sneller herstellen als ze ademoefeningen doen. Er is nog meer, maar dat is voor later.
Dat het dan pas waar is als het wetenschappelijk bewezen is vind ik altijd erg bijzonder. Kennelijk hebben de analitische mensen onder ons het nodig om de feiten op papier te zien voordat het als waar aangenomen kan worden.
Als ademcoaches weten wij al lang dat je na een operatie zo snel mogelijk een ademsessie moet doen voor een vlot herstel van het lichaam. Het liefst nog dezelfde dag. Er is ook iets te zeggen voor ervaring. Ruim 40 jaar zelfs!

Klanten die chemotherapie of radiotherapie krijgen en tegelijkertijd wekelijkse ademsessies volgen bij mij , hebben aanzienlijk minder last van bijwerkingen, tot op de hoogte dat radiologen zich zorgen maakten of de therapie wel werkte bij een van mijn klanten. Ja, de therapie werkte wel, ze had alleen GEEN huidreactie! Huidreactie is een gevreesde bijwerking van radiotherapie. De huid reageert op de reststraling waar het steeds aan blootgesteld kan worden. Dit resulteert in een pijnlijke en rode huid die soms zelfs helemaal kapot kan gaan en kan gaan zweren. Het kan zeer pijnlijk zijn.  Mijn klant ademde iedere dag minstens 20 minuten, soms meer en had geen last van dezebijwerking. Dat is toch fantastisch?

Nu is er weer een mooi stukje onderzoek gepubliceerd waarbij een groep uit Coventry, Nijmegen en Antwerpen 18 onderzoeken met mind-body-interventies naast elkaar heeft gelegd en de resultaten heeft samengebracht.  Ze zijn het effect van mindfulness, yoga, tai chi, qi gong relaxatie en ademhalingsoefeningen op genexpressie nagegaan.  Ze concluderen dat de genen die ontstekingen regelen worden uitgezet als mensen aan mind-body interventies (lees: therapie) doen. Ze hebben ontdekt dat mind-body-interventies dus het risico op ontstekingsziekten kunnen verminderen.

Tóch leuk als iets wat ik al jaren weet, nu eindelijk voor waar mag worden aangenomen omdat iemand iets op papier heeft gezet. Dankjewel Ivana Buric en team! Zo komen we langzaam maar zeker dichterbij mijn droom van een geïntegreerde reguliere en alternatieve geneeskunde!

Zie hieronder een samenvatting van het onderzoek met de originele link erbij en ook een link naar het volledige artikel.

Heb je nog meer bewijs nodig om dagelijks meer aandacht aan je adem te besteden?

Ik wens je een inspiratievolle dag toe ( en denk er aan dan ook weer uit te ademen! 😉 )

 

Download hier de samenvatting in normale mensentaal

 

Link naar het originele artikel

Share

We zijn niet gelukkig…

Als je kijkt naar de middelen die wij als gemiddelde westerling tot onze beschikking hebben, dan zou je verwachten dat we lyrisch waren van geluk: we hebben minimaal 3 maal per dag te eten, een (goed) dak boven ons hoofd, in Nederland doorgaans een geregeld inkomen, een telefoon die ons met al onze vrienden over de hele wereld verbindt.

We zijn nog nooit zo verbonden geweest op grote afstanden en toch blijken wij als welvarende maatschappij ongelukkiger te zijn dan ooit:

  • de WHO voorspelt dat depressie en angststoornissen in 2020 wereldziekte nummer 1 zullen zijn. Dit overstijgt zelfs kanker!
  • 25% van de vrouwen in de VS gebruiken antidepressiva en/of anti-angstmedicatie, mannen komen daar vlak achteraan.
  • De Center for Disease Control in de VS heeft aangegeven dat slaapstoornissen epidemische vormen aannemen.

Het gaat dus helemaal niet goed met ons. Wat is er gebeurd?

Max Strom spreekt hierover in een zeer inspirerende TEDx talk. Ik zou het niet beter kunnen zeggen.

Vanuit mijn werk heb ik geleerd dat de longen verbonden zijn met verdriet. Hij spreekt hier over. Ik kan me volledig voegen bij wat hij zegt: onderdrukt verdriet uit zich in angsten. Zodra we de longen aanzetten via een middenrifademhaling, krijgt het verdriet de ruimte om tot verwerking te komen.

Deze video komt compleet met een zeer bruikbare ademoefening die ik je zeer zeker aanraad. Hiermee leer je stap voor stap je middenrif kennen en oefen je met het middenrif te ademen, met als resultaat: rust-ritme en ontspanning.

Ik wens je veel inspiratie toe met deze video.

Ik overweeg om op 16 en 17 september om weer een ademweekend te geven. Dit is afhankelijk van het aantal geinteresseerden. Wil je me mailen als je hier interesse in hebt? Dan kijk ik of het mogelijk is om jullie een weekend te bieden waarin je leert weer gelukkig te zijn.
Stuur een mail naar info@altractive.nl

Share