Opleiding

Opleiding Transformational Breath

Je bent van harte welkom als je overweegt de opleiding te komen volgen! Hoe meer mensen het werk m.b.v. de adem uitdragen, hoe meer anderen we kunnen bereiken.

Deze opleiding is vooral geschikt als je reeds in een verzorgend vak werkt: denk aan fysiotherapeuten, verpleegkundigen, artsen, andersoortige therapeuten.
Het werken met de adem is zeer krachtig in combinatie met andere modaliteiten.

Natuurlijk is het ook mogelijk om Transformational Breath te gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Het een gaat namelijk niet zonder het andere. De kracht van een therapeut is alleen zo groot als hoe diep hij/zij zichzelf kent. Je kunt anderen maar zover meenemen als jij bent geweest. Zelfontwikkeling als therapeut is dus van groot belang.
Levels I, II en III zijn hier geschikt voor.

Deze programma’s zijn naast zorgprofessionals open toegankelijk voor iedereen die met behulp van de adem tot verdere zelfontwikkeling wil komen. Indien er een gebrek aan beschikbare plaatsen is, zullen diegenen die reeds hebben aangegeven de opleiding te willen volgen voorrang krijgen.

De opleiding tot ademcoach Transformational Breath® bestaat uit een aantal stappen:


Stap 1: voortraject Levels I, II en III

Om in aanmerking te komen voor de opleiding (Level IV en verder) dien je eerst je eigen proces te doen door deel te nemen aan de drie niveaus. Dit onderdeel is een verplicht onderdeel als voorbereiding op de opleiding.
Uiteraard is het ook mogelijk om alleen deze Levels te doen, zonder ervoor te kiezen om de opleiding te volgen.
Levels I, II en III duren te samen 6 dagen. Deze kunnen in weekenden of in een 6-daagse gevolgd worden.

> LEES VERDER


Stap 2: Level IV

Na het volgen van de vereiste Levels I, II en III, volg je Level IV. Deze bestaat uit twee delen: Level IVA en Level IVB. Na deze levels heb je alle kennis en kunde om zelfstandig ademsessies te geven in individuele sessies. Je kunt echter nog geen geld vragen voor je sessies. Dit kan pas als je je certificaat hebt behaald.
Level IV bestaat uit twee keer een volle week.

> LEES VERDER


Stap 3: Certificering

Met dit certificaat kan je als professional in individuele sessies werken. Er is een lijst met vereisten waaraan je moet voldoen om dit certificaat te halen. Je loopt stages, geeft oefensessies aan klanten waar je verslagen van schrijft en vervolgt je eigen ontwikkelingstraject met een aantal belangrijke processen. Uiteraard doe je zelf ook veel zelfsessies. Alles staat onder begeleiding van een mentor. Dit proces neemt meestal een jaar of meer in beslag.

> TBF certificatie eisen voor ademcoaches

Met je certificaat kan je een praktijk starten of deze techniek in je eigen praktijk toevoegen. Het is niet toegestaan om workshops te geven. Om dit te kunnen, volg je Level V.


Stap 4: Workshopgever

Om workshops te kunnen geven, dien je groepsleider te zijn. Dit wordt je door Level V te volgen, de trainersopleiding. Dit is een volle week.
Deze week wordt steeds maar 2 keer per jaar gegeven: een keer in Europa en een keer in Amerika.
Deze wordt slechts door twee trainers gedoceerd: Judith Kravitz zelf of Eugenia Altamira.
Op de internationale website staan de geplande data.

> Ga naar de internationale website

Hopelijk heb je er zin in gekregen om ons team in Nederland te versterken.
Klik gauw op de betreffende Levels om hier meer over te ontdekken!

Laat je inspireren

Adem diep, lach voluit

In dit boek vertelt Judith Kravitz over Transformational Breath.

Energiek met Kanker

Els heeft een VIP traject bij Altractive gevolgd. Ze vertelt in een video over haar ervaringen.

Inspiratie: Licht Links

Een pagina vol inspirerende activiteiten, blogs en video’s met de grote meesters om jou op te tillen.

Mijn missie

In mijn werk en leven combineer ik de traditionele geneeskunde met holistische technieken, zowel in mijn rol van arts als van naaste van kankerpatiënten. Mijn opleidingen en mijn ervaringen hebben mijn visie op ziekte en heling gevormd. Mijn missie is om (kanker)patiënten en hun familie optimaal te ondersteunen en begeleiden, met technieken die werken op alle lagen van het zijn als mens. Ik maak graag kennis met je.