Opleiding

Je bent van harte welkom als je overweegt de opleiding te komen volgen! Hoe meer mensen het werk m.b.v. de adem uitdragen, hoe meer anderen we kunnen bereiken.

Deze opleiding is vooral geschikt als je reeds in een verzorgend vak werkt: denk aan fysiotherapeuten, verpleegkundigen, artsen, andersoortige therapeuten.
Het werken met de adem is zeer krachtig in combinatie met andere modaliteiten.

Natuurlijk is het ook mogelijk om Transformational Breath te gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Het een gaat namelijk niet zonder het andere. De kracht van een therapeut is alleen zo groot als hoe diep hij/zij zichzelf kent. Je kunt anderen maar zover meenemen als jij bent geweest. Zelfontwikkeling als therapeut is dus van groot belang.
Levels I, II en III zijn hier geschikt voor.

Deze programma’s zijn naast zorgprofessionals open toegankelijk voor iedereen die met behulp van de adem tot verdere zelfontwikkeling wil komen. Indien er een gebrek aan beschikbare plaatsen is, zullen diegenen die reeds hebben aangegeven de opleiding te willen volgen voorrang krijgen.

De opleiding tot ademcoach Transformational Breath® bestaat uit een aantal stappen:

Stap 1: voortraject Levels I, II en III

Om in aanmerking te komen voor de opleiding (Level IV en verder) dien je eerst je eigen proces te doen door deel te nemen aan de drie niveaus. Dit onderdeel is een verplicht onderdeel als voorbereiding op de opleiding.
Uiteraard is het ook mogelijk om alleen deze Levels te doen, zonder ervoor te kiezen om de opleiding te volgen.
Levels I, II en III duren te samen 6 dagen. Deze kunnen in weekenden of in een 6-daagse gevolgd worden.

 

Lees verder

 

Stap 2: Level IV

Na het volgen van de vereiste Levels I, II en III, volg je Level IV. Deze bestaat uit twee delen: Level IVA en Level IVB. Na deze levels heb je alle kennis en kunde om zelfstandig ademsessies te geven in individuele sessies. Je kunt echter nog geen geld vragen voor je sessies. Dit kan pas als je je certificaat hebt behaald.
Level IV bestaat uit twee keer een volle week.

 

Lees verder

 

Stap 3: Certificering

Met dit certificaat kan je als professional in individuele sessies werken. Er is een lijst met vereisten waaraan je moet voldoen om dit certificaat te halen. Je loopt stages, geeft oefensessies aan klanten waar je verslagen van schrijft en vervolgt je eigen ontwikkelingstraject met een aantal belangrijke processen. Uiteraard doe je zelf ook veel zelfsessies. Alles staat onder begeleiding van een mentor. Dit proces neemt meestal een jaar of meer in beslag.

 

TBF certificatie eisen voor ademcoaches

 

 

Met je certificaat kan je een praktijk starten of deze techniek in je eigen praktijk toevoegen. Het is niet toegestaan om workshops te geven. Om dit te kunnen, volg je Level V.

 

Stap 4: Workshopgever

Om workshops te kunnen geven, dien je groepsleider te zijn. Dit wordt je door Level V te volgen, de trainersopleiding. Dit is een volle week.
Deze week wordt steeds maar 2 keer per jaar gegeven: een keer in Europa en een keer in Amerika.
Deze wordt slechts door twee trainers gedoceerd: Judith Kravitz zelf of Eugenia Altamira.
Op de internationale website staan de geplande data.

 

Ga naar de internationale website

 

Hopelijk heb je er zin in gekregen om ons team in Nederland te versterken.

Klik gauw op de betreffende Levels om hier meer over uit te vinden!

Share