Bijscholing voor therapeuten

Ben je therapeut, en wil je meer leren over de adem?

"

Ademen is leven
Wordt meester van je adem en je wordt meester over je leven.

Ademen is leven

 

Als er óóit een moment is geweest om bewust te leren ademen en daarmee om te kunnen gaan, dan is het nu wel.
Het Corona virus laat als geen ander zien hoe belangrijk onze ademhaling is. De ademhaling staat bovenaan in de prioriteitenlijst voor het overleven van ons lichaam.
Waar de mens eerder misschien achteloos omging met deze lichaamsfunctie (“ach, het werkt tóch wel”), kunnen we ons dit momenteel niet meer veroorloven.

Het is daarom belangrijk dat wij als mensen begrijpen hoe groot het effect van onze ademhaling is op ons welbevinden. En daar speel jij een grote rol in.
Als therapeut heb jij de uitgelezen positie om mensen op ongunstig ademgedrag te attenderen en alvast de eerste aanpassingen te suggereren.

Een open, verbonden ademhaling is de sleutel tot het leven. Ze ondersteunt en versterkt iedere andere techniek die je toepast.

De bijscholingsdagen

Vanuit een holistische visie is een gezond leven een leven waarin alle elementen van de mens in balans zijn.
De adem slaat als enige lichaamsfunctie de brug tussen de lichamelijke, mentaal/emotionele en de spirituele aspecten van de mens.
Wanneer de adem open is, stroomt zij gemakkelijk en volledig het lichaam in en uit. Dit creëert balans op alle vlakken.
Zo je ademt, zo je leeft: je adem vertelt je feilloos hoe je in het leven staat en hoe je met uitdagingen omgaat.
De adem is daarom een prachtig, volledig instrument waarmee je je leven kunt sturen.

Er zijn een tweetal live bijscholingsdagen die achtereenvolgens gevolgd kunnen worden. Het mooist is als je beide dagen direct achter elkaar doet. Je hebt dan het meeste profijt van de lesstof en je eigen verdieping in de adem. Het is ook mogelijk om alleen de basisdag te volgen. De verdiepingsdag kan niet gevolgd worden als je niet eerst de basisdag hebt gedaan.

1) Basisbijscholing: Kijk op de adem
2) Verdiepingsdag: Kanker & Adem

Nadja is een ervaren ademcoach die enthousiast les geeft en de veiligheid biedt om te leren en te ervaren.

M. Wardenier – GGZ Agoog

Een bijzondere dag als team gehad met betrekking tot de kijk op ademhaling.
Het was mooi en integer.
Verbindend

CdB – SPV

1) Basisdag: ‘ Kijk op de adem’

Dit is de eerste bijscholingsdag die je volgt en vormt de basis voor de verdiepingsdag.

Deze bijscholingsdag is een introductie in de wereld van de adem. Het stelt je niet in staat om als ademcoach te werken. Je zult echter versteld staan van hoe veel je kunt leren zien en begrijpen over de adem na deze dag. Het is een zeer praktische, hands-on dag met onder andere de volgende onderdelen:

 • theorie van het ademhalingsstelsel
 • theorie over de verschillende soorten adempatronen
 • het leren kijken naar en lezen van de adem
 • begrijpen wat de belangrijkste adempatronen betekenen
 • oefenen met elkaar
 • feedback ontvangen over jouw eigen adempatroon
 • een volledige ademsessie Transformational Breath met professioneel opgeleide ademcoaches.

Tijdens deze bijscholingsdag besteden we aandacht aan de verschillende adempatronen en hun betekenis.
Zodat jij als therapeut een goed voorbeeld kunt zijn voor je klanten, is het belangrijk dat je je eigen adem hebt leren kennen. Daarom is er aan het einde van deze dag een volledige ademsessie gepland. Kennis en begrip van je eigen adempatroon vertelt boekdelen over jou als therapeut en helpt jou om je klanten praktische en nuttige adviezen te geven over hun ademhaling.

Datum: nader te bepalen

Deze dag wordt opgevolgd door een verdiepingsdag over de belangrijke rol van Ademwerk bij Kanker. Je kunt de verdiepingsdag pas volgen als je eerst deze basisdag hebt gedaan.

“Nadja verstaat de kunst om alles niet zweverig uit te leggen. Dit soort nuchterheid spreekt mij erg aan. Mijn nieuwsgierigheid is zeker erg bevredigd en smaakt toch nog steeds naar meer. Ik voel me lichter en met meer vertrouwen.” – Hanneke Buurma, begeleidster Geestelijke Gezondheidszorg

“De kijk op de adem heeft mij inzicht gegeven op mijn eigen stuk. Bewust zijn van hoe je doet en wat je nog meer kunt met je lijf” – Trudy Op den Buys, haptotherapeute

2) Verdiepingsdag: Kanker & Adem

Deze dag is een verdieping op de basisdag. Je kunt deze dag pas volgen als je de basisdag hebt gevolgd.  Het mooist is, als je beide dagen direct achter elkaar doet. Zo heb je het meeste profijt van de lesstof en je eigen verdieping m.b.v. de adem.

Tijdens deze dag neem ik je dieper in de lesstof en deel ik met jou wat er op wetenschappelijk gebied is gepubliceerd over de zeer belangrijke rol van zuurstof bij kanker EN de inmiddels niet meer te veronachtzamen rol van emoties op je fysieke gesteldheid en op kanker in het bijzonder.
Ik bied je naast wetenschappelijke onderbouwing, ook mijn ervaring aan die ik heb opgedaan in mijn werk als arts en in mijn adempraktijk met klanten met kanker.

Op deze zéér verdiepende dag, besteden we niet alleen aandacht aan kennis, maar ga je ook je eigen ervaring met de adem verdiepen. Er is ook weer een volledige, gefaciliteerde ademsessie aan het einde van deze dag.

Samenvattend bevat deze dag:

  • terugkoppeling van de geleerde stof van de basisdag Kijk op de adem
  • kennis over zuurstof & kanker en emoties & kanker
  • oefenen met elkaar
  • adem toepassen in jouw praktijk
  • feedback ontvangen over jouw eigen adempatroon
  • een volledige ademsessie Transformational Breath met professioneel opgeleide ademcoaches.

Datum: nader te bepalen

Praktische informatie

Datums:

Kijk op de adem: nader te bepalen
Kanker & Adem: nader te bepalen

Tijden: 9-18 uur
Dagdelen: 2 per dag
Lokatie: Bilthoven
Inclusief: syllabus, thee, snacks
Exclusief: lunch
Prijs: 300 euro voor beide dagen, 160 euro voor één losse dag. LET OP! De verdiepingsdag kan alleen ná de basisdag gevolgd worden.

Doelgroep
Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie
Accreditatie is verleend door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB): Kijk op de adem: 300521/ C1986.0184.F; Kanker & Adem: 300521/ C1987.0184.F. Je ontvangt een certificaat van deelname aan het einde van iedere dag.

Belangrijk!
Deze twee dagen zijn bedoeld om je de eerste kennis te geven over het lezen en interpreteren van de adem en geeft je praktische handvatten hoe je in je praktijk alvast de eerste aanzet kunt geven tot een gezonder adempatroon van je klanten. Deze twee dagen zijn GEEN vervanging voor de opleiding tot ademcoach. Deze opleiding noodzaakt een gedegen en diepgaande kennis van de werking van de adem en diepgaande persoonlijke ervaring met deze techniek. De opleiding tot ademcoach neemt 3 weken in beslag voor de praktische kennis en neemt ongeveer een jaar tot certificatie. Een tweedaagse kan deze diepgang in kennis en kunde niet benaderen.

Minimum aan deelnemers
Deze dagen gaan door bij een minimum van 3 deelnemers per dag.

Online cursussen

Je kunt ook een aantal lessen van mij online aanschaffen en volgen.

Masterclass kanker & adem

Als je de tweede live bijscholingsdag volgt, dan is deze masterclass inbegrepen, inclusief de mogelijkheid om vragen te stellen.
Je kunt echter ook de opname van deze masterclass thuis op je gemak volgen. Je krijgt hier de uitleg van alle theoretische kennis die ten grondslag ligt van mijn werk met de adem bij kankerpatiënten. Deze presentatie zit vol met wetenschappelijke informatie.
Let op, deze Masterclass is Engels gesproken. Er wordt gewerkt aan Nederlandse ondertiteling.

Ben je ademtherapeut?

Ben ademtherapeut en zoek je een verdieping? Dan is deze masterclass ook beschikbaar inclusief advies over hoe te ademen met kankerpatiënten. Geef je daarvoor op bij een van de live online masterclasses.
Staat er geen datum in de agenda, of kan je niet op de aangegeven datum? Geen nood. Mail dan naar mij op info@altractive.nl om een nieuwe datum te laten prikken. Ik organiseer graag een extra online training bij een minimum van 4 geïnteresseerden.

Anatomie & fysiologie voor TBr professionals

In deze training voor Transformational Breath professionals, legt Nadja Benschop uit over de anatomie en fysiologie van het ademhalingssysteem. Ze vertelt ook over wetenschappelijk onderzoek dat met diafragmatisch ademwerk is uitgevoerd. Dit is de training die is opgenomen tijdens de tweede week van de opleiding tot TBr ademcoach.

Deze training is Nederlands gesproken. 

Mijn missie

In mijn werk en leven combineer ik de traditionele geneeskunde met holistische technieken, zowel in mijn rol van arts als van naaste van kankerpatiënten. Mijn opleidingen en mijn ervaringen hebben mijn visie op ziekte en heling gevormd. Mijn missie is om (kanker)patiënten en hun familie optimaal te ondersteunen en begeleiden, met technieken die werken op alle lagen van het zijn als mens. Ik maak graag kennis met je.

Laat je inspireren

Adem diep, lach voluit

In dit boek vertelt Judith Kravitz over Transformational Breath.

Energiek met Kanker

Els heeft een VIP traject bij Altractive gevolgd. Ze vertelt in een video over haar ervaringen.

Inspiratie: Licht Links

Een pagina vol inspirerende activiteiten, blogs en video’s met de grote meesters om jou op te tillen.