Ervaringen

Lees hier wat ademers vertellen over de magische resultaten van de behandelingen.

Hier delen klanten van mij over hun ervaringen met mijn werk. 
Wil je zelf ook een ervaring delen bij mijn beroepsvereniging?
Klik dan op de knop hieronder.

Els vertelt haar succes verhaal.


Als je nieuwsgierig bent naar haar hele verhaal, vind je hieronder het uitgebreide interview.

“Ik word heel gelukkig van de band die we tijdens het proces hebben geschept.” Zoon van kankerpatiënte vertelt over zijn ervaring met Transformational Breath bij Nadja Benschop.

Mijn kanker is een kado

Els vertelt openhartig over haar ervaringen met het VIP traject dat ze gelopen heeft tijdens de chemotherapie behandeling van haar Non-Hodgkin lymfoom. Dit interview is afgenomen na 10 weken Transformational Breath. Ze was toen nog onder behandeling. De week erna had ze met behulp van haar hematoloog besloten om 2 kuren minder chemotherapie te nemen. Het ging zo goed met haar kanker dat haar hematoloog haar dit heeft voorgesteld.

In een brief naar de huisarts omschrijft haar hematoloog haar als een vitale vrouw. Dit zou je niet verwachten bij een vrouw die net 6 kuren chemotherapie heeft doorlopen.

Ik bleef vertrouwen

Op de vraag wat Transformational Breath me gebracht heeft na de diagnose borstkanker moest ik even nadenken. Het is alweer 4 jaar geleden en doordat het zolang geleden is kan ik het ook beter overzien.

Het was een bijzondere tijd, waarin ik veel beslissingen moest nemen. De eerste (borstsparende) operatie was een week na de diagnose. De uitslag van het weefselonderzoek gaf, weer een week later, te zien dat het een ander soort tumor was dan eerst gedacht. Een behoorlijke tegenvaller, want het betekende ook dat mijn borst geamputeerd moest worden. En dat terwijl ik zo blij was met het resultaat van de eerste operatie. De chirurg had echt heel mooi werk geleverd.

Ademsessies
In deze periode heb ik zelf heel wat ademsessies gedaan, en enkele keer begeleid. Het fijne van TBr is dat je de techniek heel goed zonder begeleiding kunt doen en aangezien ik zelf ademcoach ben kon ik dat ook. Het gaf me het gevoel dat ik zelf controle had over mijn ziekteproces en de regie makkelijker bij mezelf kon houden.

Ik had geluk dat ik geen chemo- en radiotherapie nodig had. Mijn behandeling bestond uit hormoontherapie, die ik in overleg met de arts inmiddels beëindigd heb. Ik zie mezelf als genezen en heb nog een keer per jaar controle. Dat is meer omdat het protocol dat voorschrijft dan dat ik het zelf nodig vind.

Acceptatie
Samenvattend en terugkijkend is het vooral de acceptatie die makkelijker werd door m.b.v de verbonden ademhaling in contact met mijn lichaam te blijven. Zo’n diagnose is heftig. Wat ik direct wist was dat ik zelf het roer in handen wilde houden. En TBr bleek me daar goed in te kunnen ondersteunen. Elke dag een ademsessie in die spannende en onzekere periode hielp om bij mezelf te blijven, op mezelf te blijven vertrouwen en met vertrouwen naar de toekomst te kijken, hoe die toekomst er ook uit zou zien. Het was fijn om zelf een tool in handen te hebben om de angst en schrik rustig onder ogen te zien en weer los te kunnen laten. En TBr helpt nog steeds als ik toch nog een enkele keer door een dalletje van onzekerheid ga.

Het leven lacht me toe!

Sieka Hogendorf, 58 jaar

Coach voor persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning bij kanker
www.verborgenkrachten.nl

Het ademen heeft me heel erg ondersteund en geopend

Op mijn 39e kreeg ik borstkanker. Het was een lang traject, omdat de kanker ook uitgezaaid was in de lymfeklieren, ik had een positieve poortwachtklier. Ik heb in 2 jaar tijd alle ziekenhuisbehandelingen gehad inclusief operatie, chemotherapie, bestraling, Herceptin en hormoontherapie (6 jaar lang). Ik had een agressieve vorm van kanker en deze was hormoongevoelig. De prognose was gunstig met de beschikbare behandelingen. Dit is bijna 10 jaar geleden. Ik ben helemaal vrij van kanker nu.

Ik heb een gezin, ik had toen 3 kleine kinderen (de jongste was 1 jaar en 9 maanden) en we hadden na een jaar vol behandelingen ook een verhuizing. Het was een drukke periode met een huis wat nog niet klaar was, nog niet direct opvang voor de jongste dochter en de behandelingen in het ziekenhuis. Ik had erg de neiging om gewoon door te gaan met alles en heb waarschijnlijk te veel gevraagd van mijn lichaam. Als je een jong gezin hebt, dan moet je wel door.

Uit balans
Na mijn ziekenhuistraject hield ik klachten, niet zozeer van de kanker zelf, maar wel van de gevolgen van kanker en de behandelingen. Ik was echt uit balans. Soms was ik hyper en dan was ik weer moe, ik had rugklachten en soms sliep ik slecht, de balans was helemaal uit mijn lichaam.

Ik heb het ademen opgezocht om wat meer ontspannen in mijn lichaam te kunnen zijn. Ik had erg veel last van mijn ademhaling. Het zat me allemaal heel snel hoog en ik had het snel benauwd. Ik had ook buikklachten. Mijn darmen werkten niet goed, mogelijk door de medische behandeling, maar waarschijnlijk ook door mijn gespannenheid. Ik had hier onderzoeken voor gehad in het ziekenhuis, deze wezen niets uit. Achteraf denk ik dat er te veel spanning op mijn middenrif stond, waardoor die darmen niet in beweging waren. Ik had ook last van mijn schildklier, waarvoor ik Thyrax slikte. Ik had een aantal andere methoden geprobeerd, gericht op ontspanning. Ik deed al een tijd aan yoga, maar dat hielp niet voldoende. Ik ben ervan overtuigd dat voor al die klachten door het ademwerk helemaal verdwenen zijn. Een half jaar na het ademen was de schildklier goed, terwijl ze in het ziekenhuis hadden gezegd dat ik mijn hele leven medicijnen zou moeten slikken. De schildklier is goed gebleven.

Schuldgevoel
Mentaal/emotioneel ben ik grote veranderingen doorgegaan. In het begin van de ademsessies ging het veel over schuldgevoel. Ik had het rare idee dat die kanker iets te maken had met iets wat ik niet goed had gedaan, verkeerd had gedaan. Iedereen zegt natuurlijk wel “ dat kan iedereen overkomen, het is pech, enzovoort”, toch zat er bij mij ook ergens oude schuld op en ik denk dat dat ook doortrok naar vroeger. Ik heb echt spanningen kunnen loslaten in het ademen. Ik vond het heel fijn dat er gewoon iemand was, bij wie alles er mocht zijn.

In het begin had iedereen het over de kanker maar ik dacht: “ja die kanker, daar kom ik wel weer overheen.” Het was echter ook een feit dat ik onvruchtbaar werd van de behandelingen. Dat wist ik wel. Er was iets definitiefs aan dat ik geen kinderen meer kon krijgen. Dat was voor mij misschien wel een groter verlies dan het krijgen van die kanker. Het afscheid nemen van het verlies van dingen in je leven, het krijgen van kinderen en het verlies van de zwangerschap (ik was zwanger bij de ontdekking van de kanker), dat kon er in het ademen wel helemaal zijn.

Zonder oordeel
Het fijne met het ademen was dat alles er kon zijn, dat alles welkom geheten werd, zonder oordeel, zonder dat anderen zorgen om je hadden. Dat is natuurlijk anders dan met vrienden en familie. Die hebben zorgen om je. Met je familie wil je toch goed functioneren. Die vinden het ook weer naar dat dit allemaal gebeurt. Ik hield dus mijn gevoelens achter. In het ademen mag wel álles er zijn, dat vond ik heel mooi. Bij mensen die je kent zitten daar toch meer barrières voor, ik vond het moeilijk om mijn gevoelens te laten zien.

Ik weet niet precies hoe, maar het ademen heeft me heel erg ondersteund en geopend, ook naar anderen.
Ik denk dat ik me door deze ziekteperiode, het beter willen worden en het harde werken ook was gaan sluiten. Dat maakte dat ik gespannen was. Door het ademen leerde ik meer vertrouwen te krijgen, te ontspannen, het toe te laten wat ik had meegemaakt, te ontvangen en in contact te staan met anderen en in die zin te weer openen.

Samen met mijn partner

Je bent toch allebei bezig met overleven, zeker in een jong gezin. Er ontstaat toch een zekere verwijdering. Ieder gaat er toch op zijn eigen manier mee om. Het lijkt me heel belangrijk als je deze trajecten samen doet, om echt met elkaar daarin te verbinden.
Je kunt er wel over praten, maar dan krijg je toch snel dat het in de sfeer van de verwijten komt of dat er het gevoel ontstaat dat de ander er niet voldoende voor je is, terwijl het gewoon een andere manier van doen is. Als je samen gaat ademen, dan voel je weer de essentie waar het om gaat. Ik denk dat het een heel mooi traject zal zijn om samen te ademen

Een ongewone droom

Op 3 januari 2016 had ik tegen de ochtend een ongewone droom. Ik werd gewaarschuwd. “Laat zo vlug mogelijk je darmen onderzoeken. Het is 5 voor 12 voor je!”

Het is 5 voor 12 voor je!

Dit soort dromen overkomen me af en toe en ik heb geleerd om er naar te luisteren. Ze zijn voor mij herkenbaar geworden als anders dan een gewone droom, doordat ik daarin zeer bewust in dialoog ben waarbij ik vragen stel en antwoorden krijg. De dag daarop ben ik naar de huisdokter gegaan, die me doorverwees om een staal ontlasting binnen te brengen bij het Daghospitaal in mijn woonplaats.

Na enkele dagen kreeg ik de uitslag dat er bloed was gevonden in de ontlasting. Er werd voor de week daarop een coloscopie gepland. Ondertussen nam ik alle mogelijke inlichtingen over wat te doen ingeval er kanker zou worden vastgesteld. Vanaf maandag begon ik met dieetwijzigingen en nam ik mijn ademoefeningen van Transformational Breath seriues op met 3 maal per dag 5 à 10 minuten verbonden ademen, waarbij er een zeer grote zuurstoftoevoer ontstaat. De uitslag van de coloscopie wees een ontaardende darmpoliep uit: een adenoom. Het was niet in een voelbaar of pijnlijk stadium. Zonder de verwittiging had ik het mogelijk te laat ontdekt.

Nieuwe onderzoeken
De huisarts adviseerde om het te laten wegnemen. Ik heb dit niet laten doen, ondanks zijn aandringen. Met behulp van een orthomoleculair arts in Nederland die een aantal ondersteunende producten voorschreef ter herstelling van de darmen, de adem en mijn dieetwijzigingen ben ik blijven doorgaan. Een half jaar later wezen nieuwe onderzoeken uit dat het gezwel volledig verdwenen was. Enkele kleine poliepen waren nog zichtbaar. Opnieuw werd er geadviseerd om die ter voorkoming weg te laten nemen. Ik ga er echter van uit dat dit niet nodig is en dat mijn dagelijkse grote zuurstofopname, tesamen met herziene voedingsgewoonten me voldoende zullen beschermen.

Alexander, België, 57 jaar

“Twijfel niet en volg je hart”, raadt Erwin je aan.

Zo simpel

“Dat zoiets simpels zo effectief kan zijn voor het verwerken van emotie en trauma’s.”
Yannick Pelder, fysiotherapeut, deelnemer Level I ademweekend

Smaakt naar meer

“Wat heb ik een goed gevoel over dit weekend! Ondanks de moeilijke momenten, maar die mochten er zijn en het voelde heel veilig! Nadja verstaat de kunst om alles niet zweverig uit te leggen. Dit soort nuchterheid spreekt mij erg aan. Mijn nieuwsgierigheid is zeker erg bevredigd en smaakt toch nog steeds naar meer. Ik voel me lichter en met meer vertrouwen.”

Hanneke Buurma, begeleidster Geestelijke Gezondheidszorg, deelneemster bijscholingsdagen Kijk op de adem en Adem & kanker

“Ontspannen en open, heel blij.”

“Luchtig, vrolijk, blij”… luister naar Pien.

Aanrader voor hulpverleners

“Een aanrader voor iedere hulpverlener/coach. Adem schept verbinding! Transformational Breath geeft mij de opening naar het leven durven léven!”
Natasja Hazelaar, Pedagogisch behandelaar en coach NLP/systemisch werk, deelneemster Level I ademweekend

Kijk op de adem geeft inzicht

“De kijk op de adem bijscholingsdag heeft mij inzicht gegeven op mijn eigen stuk. Bewust zijn van hoe je doet en wat je nog meer kunt met je lijf”
Trudy op den Buys, haptotherapeute

“Een groot genieten…” Haye kreeg waar hij voor kwam, verlichting en hij voelt zich blij en heerlijk in zijn lichaam.”

“Beleven is weten”. Aad vertelt over zijn ervaring

Leven

“Een training die je weer tot leven ademt.”
Yogadocente, deelneemster Level I ademweekend

De adem is een hele fijne tool

Nadja heeft mij een stuk verder geholpen in de zwaarste tijd van m’n leven. Ik was in een diepe depressie beland en ik ontdekte dat je met ademhalingsoefeningen veel rust kon terugbrengen. Ik wist niet wat ik meemaakte toen ik ontdekte wat je met ademhaling kan bereiken. Ik pas het nu ook zelf toe en dat is een fijne tool om in handen te hebben. Mijn dank hiervoor! Bart

Odilia vertelt hoe de resultaten van de ademweek blijvend zijn

Je moet ballen hebben…..

Jos & Antje vertellen wat ze van het VIP traject Transformational Breath bij Nadja vinden.

Jos & Antje over het VIP traject Transformational Breath

Geen huidreacties, wel even effectief

“Ik had nauwelijks last van huiduitslag tijdens mijn radiotherapie voor borstkanker. Ik ademde twee keer per dag 20 minuten. De röntgenologen geloofden hun ogen niet. De therapie was net zo effectief op de kanker, maar ik had geen huidreacties.” – AN

Geen rugpijn meer

“Ik had gisteren en vandaag behoorlijke rugpijn. En nu is het ineens weg.” – Hanneke Bleijenberg

Ik leef weer!

“Ik kies ervoor om te LEVEN. De afgelopen 8 jaar heb ik niet geleefd sinds het overlijden van mijn dochter.” – An Jansen

Ervaringen introductieavond

“Goede uitleg. Sfeer, stijl en inhoud spreekt mij aan” – JvB, man

“Zeer effectief! Liefdevol! Respectvol“” – TFvdH, vrouw

“Ik ben zeer verrast door de prachtige introductie van Transformational Breath. Ik raad zeer graag anderen aan om dit ook te ervaren.” – MvB, vrouw

“Een hele bijzondere ervaring waar ik meer mee wil. Ik geloof zeker in de kracht van de adem en ga bekijken of ik misschien zo’n week wil volgen (waarover ik deze avond hoorde). Heel erg bedankt!” – GB, vrouw

“Een fijne avond, ik vind dat Nadja het heel rustig begeleid, met mooie bedoeling. Fijn dat ik het zomaar mag bijwonen.” – NB, vrouw

“Ontspannen setting, goede mix van wetenschap en spiritualiteit, Als ‘ medio’ ervaringsdeskundige verrassend veel overeenkomstige ervaringen/sensaties als bij andere methoden. Dit lijkt veel te combineren.” – MS, man

“Het was een inspirerende avond, welke liefdevol gegeven werd. Buitengewone ervaring!” – IB, vrouw

“Met warmte en liefde verzorgd. Een intense ervaring. Ik ben heel dankbaar dat dit mogelijk was, om zoals jij het noemt ‘laagdrempelig’ hiermee kennis te kunnen maken.” – OF, vrouw

“Heel bijzonder en indrukwekkend. Verzorgend en liefdevol.” – LvR, vrouw

“Ik ben waar ik zijn ‘moet’! Op de goede plek. NU.” – CZ, vrouw

“Bijzondere ervaring.” – VL, man

“Bijzonder en inspirerend. Ik ben benieuwd geworden naar mogelijkheden om te leren met emoties om et gaan. Heel hartelijk dank voor deze ervaring.” – NO, vrouw

“Wat heeft Transformational Breath® mij tot nu toe gebracht:

– ik durf eindelijk mezelf te zijn – zonder schaamte, zonder condities
– ik voel me verbonden met het universum
– ik voel liefde voor mezelf en iedereen en alles om me heen
– ik loop de hele dag te (glim)lachen
– ik durf te leven, ik durf te voelen, heb geen angst meer voor “judgement” – geen angst voor morgen, geen spijt van wat is geweest
– ik voel liefde voor anderen maar realiseer me dat dit ‘mijn liefde’ is
– ik kan liefhebben zonder er condities aan te verbinden
– ik durf mijn emoties te (door)voelen – raak daar niet van in paniek – de emoties mogen er zijn ; IK ben niet mijn emoties
– ik voel een ‘major change’ – terwijl het eigenlijk zo simpel is – laten gaan van alle “aannames”, alle eigen kritiek, alle vooroordelen

en dit alles door te ADEMEN!!!

ik voel me een gelukkig mens van binnenuit!

dankjewel Nadja”

– anoniem

Level IV –
professionele opleiding tot ademcoach

“Ronduit levensveranderend” – Lo Hermsen, zelfstandig ondernemer

“Transformational Breath is mijn rustpunt en energiebron in mijn drukke leven als werkende moeder. Het helpt me om helder te denken, creatiever te zijn en voller te genieten van het leven. Transformational Breath geeft me kracht en liefde: het plezier van het nu.” – Judith Vermeulen, R&D manager

“Bevrijdend en geweldig om te voelen hoe mijn hoofd en lijf tegelijk helemaal aanwezig kunnen zijn tijdens en na de ademsessie.” – Hans van Tol, IT-specialist – Intuïtief masseur

“Intensief en prachtig: met veel begeleiding de diepte in. Veel ervaringen, zowel als deelnemer als coach in opleiding. Het is mooi hoe beide facetten van laten faciliteren en faciliteren voor een complete ervaring hebben gezorgd. Zin om te gaan oefenen en vertrouwen genoeg dankzij deze week om in het faciliteren te duiken” – anoniem.

“De adem brengt mij ieder keer weer terug naar mezelf. Naar mijn eigen pad, naar mijn eigen hart en naar mijn eigen verlangens. Dit maakt de stap naar het neerzetten hiervan klein en gemakkelijk. Ik hoef er niet voor te werken omdat de adem mij helpt om daar al te zijn.” – Neletta Bouwman, psychomotorisch therapeute.

 

“Ik zou Transformational Breath aan iedereen adviseren. Het heeft mij zoveel gebracht. Tijdens de opleiding heb ik hele fijne mensen leren kennen, maar vooral mezelf! Namasté” – R. Adegeest

“Ik ben nu zo blij dat ik m’n adem werkelijk heb gevonden. Dit raak ik nooit meer kwijt” -Anoniem

“Ik heb al heel wat therapieën en opleidingen achter de rug. Bij de opleiding tot ademcoach heb ik het gevoel dat er een verandering in mijn gedrag en m’n mededogen naar mezelf en anderen heeft plaatsgevonden. Echt een super opleiding!” -Anoniem

“Er is te veel om aan te bevelen. Ervaar het, het geeft zoveel!” -Anoniem

Seminar

“Wederom een geweldige ervaring rijker! Na het Reclaim your Breath weekend vorig jaar heb ik me gelijk ingeschreven voor de ademweek. Een beste beslissing. Ik heb een enorme stap mogen maken met mijn persoonlijke inzichten en valkuilen. Het is een van de meest fijne methoden die ik ken om aan je persoonlijke groei te ‘werken’. Dank jullie wel voor deze fantastische week!” – Carla van Buggenum (50) – verzorgende en intuïtief healer

“Het was een hele intensieve week, waarbij ik op verschillende momenten het moeilijk had en veel weerstand had om de confrontatie aan te gaan met mezelf. Dit was voornamelijk voor het ademen. Door toch te ademen veranderden/transformeerden die gevoelens en gedachten. Daarna voelde ik vaak dat er grote dingen veranderd waren. Dit proces werd goed en vloeiend begeleid door de coaches. Ook van de deelnemers heb ik veel geleerd. Ik dank jullie allemaal.” – Pete

De grote lenteschoonmaak
– ademretraite met diepgang

“Transformational Breath heeft me weer wakker geschud! Ik heb mogen voelen, in iedere cel van mijn lichaam, wat echt leven is! Voluit leven. Helemaal zijn wie ik ben, in al mijn kwetsbaarheid. Waar verdriet en plezier elkaar omarmen. Ademen in een veilige fijne omgeving, onder de beste begeleiding, bij de liefste mensen en het lekkerste eten. Wat een kado! Mijn hart staat wijd open. Ik voel me zó vrij, zó blij. Vol vertrouwen op al het moois wat het leven me zal geven. Adem in adem uit…” – Ellen Dekkers, 51 jaar, vinoloog & schrijver

“De adem- en yogaweek brengt mij terug bij de bron : Mijn lijf en mijn gevoel. Het ontspant, inspireert en maakt mij bewust van het leven zoals wij het echt kunnen leven. Van liefde zoals wij die echt kunnen geven, aan elkaar en aan onszelf.” -Willem Helwig, 56 jaar, camerama

Reclaim Your Breath 

“Ik voel me nu na het weekend echt anders. Lichter, levendiger en meer inzicht in mijzelf. Aan de hand van de ademanalyse heb ik heel gericht feedback gekregen over wie ik ben. Mijn manier van ademen heb ik zelf in de hand dus dat kan ik zelf veranderen. Wat een mooi en veilig middel!” – A. Wesselius

“Ik voel meer licht in mijn lijf na het Reclaim your Breath weekeind. De ademsessies en de fijne professionele begeleiding zorgen ervoor dat ik mij kan openen.” I. Smits

“Het weekend heeft me letterlijk meer ademruimte gegeven om me te focussen op de liefde en het leven.” – Anoniem

“Eindelijk weet ik hoe te ademen en heb ik echt de ademruimte ervaren. Ik voel me weer gecentreerd en vredig.” – Anoniem

“Na al jaren aan een innerlijke grote schoonmaak gewerkt te hebben, lijkt dit de finishing touch. Er is ruimte voor nieuwe wensen en uitdagingen gekomen: eindelijk puur en zuiver te gaan ademen en te stoppen met roken!” – C. Buggenum

“Dit weekend was een cadeau aan mezelf. Wat een ontdekking dat ik met mijn eigen adem zoveel levenskracht kan voelen en brengen in mijn lichaam. Transformational Breath brengt mij naar diepere lagen en blokkades, lost deze op en brengt me naar meer liefde en ruimte in en voor mezelf. Dankzij de liefdevolle en professionele begeleiding durf ik er helemaal in te duiken.” – Connie

“Dit weekend heeft me geholpen om meer ruimte in mijn hoofd en hart te krijgen en om echt stil te zijn.” -Anoniem

“Het weekend met Nadja en de coaches is ontzettend de moeite waard. Voor iedereen die iets wil veranderen in zijn/haar leven, iets op wil zuiveren of wil groeien raad ik het aan. Nadja is ervaren en enorm inspirerend” – anoniem, 51 jaar

“Voor mij is Transformational Breath een enorme bevrijding geweest en een prachtige opening naar mezelf om het leven te ontvangen” – anoniem, verpleegkundige, 47 jaar

“Hoe het gebeurt weet je niet, dat kan je alleen in het echt ervaren: er zijn obstakels in je lijf en hoofd die minder worden door te ademen. Het is een manier om zonder angst om te gaan met struggles waarvan je misschien niet eens wist dat ze er waren. Het letterlijke (hoe de adem verloopt) en het figuurlijke (je overtuigingen) komen bij elkaar. Er komen inzichten door te ademen: nieuw inzicht en ruimte” – anoniem, ontwerpster, 29 jaar

“Ik heb gedoken! Dat vond ik heel spannend i.v.m. mijn hyperventilatie. Maar ik wilde het toch heel graag doen.
En het ging heel goed, en ik vond het heel mooi. Ik zag het als een overwinning op mezelf! Ik heb me niet tegen laten houden door gevoelens van angst, maar ben er voor gegaan. Het voelde euforisch toen ik weer boven water kwam en ik op 10 meter diepte vrij uit geademd heb! Deze ervaring was een mooi voorbeeld van ‘met volle teugen van het leven genieten’!”- anoniem

“Ik heb mijzelf een weekend Reclaim Your Breath cadeau gedaan om mijn persoonlijke ontwikkeling te laten groeien. Met een vederlicht rugzakje vol ervaringen, handreikingen en mooie herinneringen ben ik terug naar huis gegaan, om er iedere dag iets uit te pakken en daarmee aan de slag te gaan.” – Lieke

“Het was een heel bijzondere ervaring; mensen te ontmoeten die hun liefde (voor het ademen) met anderen delen en elkaar ondersteunen in bewustwording. Dit, de omgeving en het ademen hebben me heel heel goed gedaan!” – Nynke, docent verpleegkunde, 44 jaar

“Het was een heerlijk weekend en ik kon mij overgeven aan het proces. Mijn hoofd was op de achtergrond waardoor mijn hart en ziel mochten zijn. De verbinding met mezelf, met de groep en de omgeving was heerlijk om te ervaren. Dank je wel vanuit het diepst van mijn hart.” – anoniem, secretaresse, 47 jaar

“In minder dan 48 uur, heeft deze workshop mij laten lachen en huilen zoals ik in vele jaren niet heb gedaan. Het werk heeft me ervaringen en inzichten gegeven die de komende jaren een rijke voedingsbodem zullen vormen voor mijn persoonlijke ontwikkeling.” – P. Kauffman, ondernemer, 44 jaar.

“Dit was inderdaad een prachtig weekend, gewoon met geen woorden te beschrijven wat het met mij en met alle anderen denk ik gedaan heeft. Jullie (de mentors) hebben mij zoveel geleerd op die twee dagen en zo ontroerd. Jullie zijn fantastische mensen, allemaal engelen op aarde waarvan ik nu zeker ben dat ze bestaan. Ik ga zeker nog sessies volgen bij jullie dus nog eens bedankt en tot gauw.” – Magda Elsen, 49 jaar

“Vorig jaar heb ik bij Nadja een adem workshop mee mogen maken. Onvoorstelbaar wat eenvoudig ademhalen los kan maken en kan helen. Op een prettige en liefdevolle manier leerde Nadja ons samen met haar assistente ons op de juiste manier te ademhalen. Nog steeds doe ik regelmatig de ”100 ademhalingen” en ik voel me daarna vitaler en verfrist. Nadja, bedankt voor de prettige manier waarop je de workshop geleid hebt. Ik raad iedereen aan een ademworkshop bij Nadja te volgen!” – Jannie Nijkamp, 55 jaar

“Ik raad iedereen aan om zo’n weekend te volgen. Het doet zoveel goeds met je! Het was een druk bezet weekend waar de activiteiten elkaar opvolgden. Dit bracht telkens weer een andere ervaring met zich mee. Tijdens een ademsessie komen diepgelegen negatieve ervaringen, gevoelens (verdriet, woede, pijn….) los, maar worden op zo’n snelle manier uit je lichaam getrokken dat je niet weer in die ervaring moet komen of erover moet praten. Ademen op een goeie manier en alles komt los! Ongelooflijk. De meditatie, rusttoestand na een sessie is zo mooi, zo zalig, echt een beloning. De organisatie – coaches wil ik extra bedanken omdat ze zo lief, respectvol en geduldig met je omgaan. Je kunt gewoon jezelf zijn en dit is zo’n goed gevoel. Als je iemand nodig hebt staan ze direct voor je klaar. De omgeving was prachtig en het eten lekker.
Na dit weekend voelde ik me heel energiek, ik wou zingen, dansen, springen en lachen… wat een goed gevoel – Dit was zo lang geleden! Zeker een motivatie om ermee door te gaan. Bedankt iedereen dat ik dit mocht meemaken” – Linda Meert, 48 jaar

“Fantastische ervaring! Jeanine, de prachtige tonen van je klankschalen laten mijn lichaam heerlijk meetrillen en ontspannen. Nadja, de Transformational Breath heeft mij dieper leren ademen, en was zeer bevrijdend. Jullie hebben mij beide laten voelen dat wilskracht een centrale eigenschap in mijn leven is. Met dit diepere inzicht zal ik de komende tijd aan de slag gaan. Ik vind dat de dag uitstekend is georganiseerd, waarbij jullie klank en adem sessie prima op elkaar aansluiten. Bedankt voor alles!” – anoniem

“Het voelde voor mij, dat mijn kwetsbare stuk er mocht zijn, dat ik, voor zover ik bij mijn essentie kan komen, er mocht zijn. Ik raakte ook heel snel geëmotioneerd in het contact met jou. Dat is rationeel niet echt te verklaren en moet je denk ik rationeel ook niet willen verklaren. Het contact raakte me op een dieper niveau”.- anoniem

“Je zou kunnen zeggen dat je mij op een heel liefdevolle manier weer terug bracht naar mezelf” – Marijke van Veelen

“De sessies vind ik heel liefdevol en aandachtig gegeven. Ik ervaar de sessies als bevrijdend” –Eveline Calf

“Het was fantastisch. Ik had nooit gedacht dat deze simpele techniek zo effectief zou zijn. Het was voor mij een nieuwe stap naar transformatie van mijn lichaam. Ik heb veel ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en lichaamswerk, maar dit was nieuw voor me. De workshop was voor mij het begin van het oplossen van al mijn emotionele en fysieke blokkades. Na de workshop voelde ik me een ander mens, met een onbeperkte hoeveelheid levensenergie. Ik doe nu nog steeds de oefeningen die ik geleerd heb in de workshop. De begeleiding was wat mij betreft zeer professioneel, zowel de kennisoverdracht, als wel de liefdevolle begeleiding bij de oefeningen. Een aanradertje voor iedereen die zichzelf en z’n lichaam ook maar een beetje serieus neemt!” – Jort Bijleveld

“Ademen is een geschenk en is voor een ieder ‘perfect’ als je het maar ‘gewoon’ doet. Ga niet denken, ga liggen en ademen, ervaar wat het met je doet en wat je ermee bereikt!! Het helpt je op alle manieren. Nadja is zeer vakkundig en kan als geen ander de juiste intentie voor een sessie met je bepalen waardoor het effect maximaal is.” – Erik Sol, Consulting manager IT-bedrijf, 39 jaar

“Het was een fijne dag. Door middel van visualisatie oefeningen bereid je jezelf voor op de rest van de dag. Hierdoor kon ik een duidelijk beeld vormen en goed voor ogen houden wat ik wilde bereiken met de ademsessie. De ademsessie zelf was intensief, ik had het gevoel eerst over een drempel heen te moeten, met als resultaat rust en een diep verankerd gevoel in mezelf.” – anoniem

“Ik kijk terug op zo’n fijn weekend! Het heeft me zoveel gebracht. Ik ben me veel bewuster van mijn ademhaling – merk hoe vaak ik het vast zet. Het lukt me ook vaker om de Transformational Breath ‘op te starten’ in het dagelijks leven.” – Danielle Hermeler (43), senior communicatieadviseur

Een wonderbaarlijke ontdekking

De oprichtster van Transformational Breath werd als 29-jarige moeder van twee jonge kinderen gediagnosticeerd met keelkanker. Haar werd voorgesteld om deze operatief te laten verwijderen. Een operatie gaf haar geen goed gevoel, hoewel de keuze om zich niet te laten opereren haar ook behoorlijk angstig maakte.

Ze besloot zichzelf te helen zonder medicijnen of operatie. Ze werkte intensief met de adem en kreeg steeds meer vertrouwen en helderheid. Ze zag in dat ze haar focus moest richten op de heelheid en perfectie van haar wezen en niet op de symptomen van de ziekte.

Aandacht voor positieve dingen
Ze leerde zichzelf om de groeiende bult in haar nek niet meer te bestuderen, maar om aandacht te schenken aan de positieve dingen die ze herkende in zichzelf. Tijdens een van haar ademsessies kreeg ze heel duidelijk het inzicht dat ze haar eetgewoonten moest aanpassen, wat ze deed. Op een dag, een aantal maanden na de start van deze zelfhelende reis, bracht ze lotion aan op haar lichaam. Toen ze bij haar nek aankwam ontdekte ze dat de zwelling was verdwenen! Vanaf dat moment wist ze dat ze op iets wonderbaarlijks gestoten was, veel groter dan haar menselijke ervaring.

Ze is doorgegaan met het delen van Transformational Breath in de wereld, hetgeen nu een wereldwijde opleiding is geworden.

De factor keuze

“Uit ervaring weet ik inmiddels dat er één factor bepalend is voor de kwaliteit van succes en de hoeveelheid blijvende vreugde die iedereen kan ervaren. Die factor is keuze. Iedereen wil vreugde en succes. Niet iedereen kiest hier actief voor.”

Dr. Judith Kravitz
Oprichtster Transformational Breath (VS)

Beroemdheden

Beroemdheden zoals Arnold van der Leijden, David Cameron (voormalig Britse premier) en het dames Olympisch hockey team gebruikten deze ademmethode met veel succes.

Sucecsvolle ondernemers

Ruim 500 rijkste ondernemers in de VS bereikten hun grote successen door middel van het geheim dat ik in de online PowerThinking training met je deel. Andrew Carnegie (Amerika’s rijkste ondernemer ooit), Winston Churchill en de oprichter van de Filippijnen.

Je bent het waard!

Ik wens jou alle gezondheid en geluk toe van de wereld. Je bent het tenslotte dubbel en dwars waard. Ik sta jullie graag terzijde om dit weer te bereiken. Het is mijn missie om mensen weer helemaal in hun kracht te laten staan zodat zij voluit van het leven kunnen genieten!

Lieve groet,

Nadja Benschop

Wil je meer weten? Boek dan een kennismaking met mij.

Laat je inspireren

Adem diep, lach voluit

In dit boek vertelt Judith Kravitz over Transformational Breath.

Energiek met Kanker

Els heeft een VIP traject bij Altractive gevolgd. Ze vertelt in een video over haar ervaringen.

Inspiratie: Licht Links

Een pagina vol inspirerende activiteiten, blogs en video’s met de grote meesters om jou op te tillen.