Ervaringen

Zo simpel

“Dat zoiets simpels zo effectief kan zijn voor het verwerken van emotie en trauma’s.” – Yannick Pelder, fysiotherapeut, deelnemer Level I ademweekend

 


Aanrader voor hulpverleners

“Een aanrader voor iedere hulpverlener/coach. Adem schept verbinding!
Transformational Breath geeft mij de opening naar het leven durven léven!” –
Natasja Hazelaar, Pedagogisch behandelaar en coach NLP/systemisch werk, deelneemster Level I ademweekend

 


Thuiskomen


“Door Transformational Breath komen dieper gelegen emoties naar de voorgrond om geheeld te worden. Daarnaast vertelt de ademhaling wie je bent en waar je aan jezelf kunt werken om nog meer in het licht te staan. Ik voelde me meteen veilig thuis komen en kon volledig mezelf zijn. Ik straal en voel me geliefd.”
– Fysiotherapeut, ondernemer. deelnemer Level I ademweekend

 


Leven

“Een training die je weer tot leven ademt.” – Yogadocente, deelneemster Level I ademweekend


Smaakt naar meer

“Wat heb ik een goed gevoel over dit weekend! Ondanks de moeilijke momenten, maar die mochten er zijn en het voelde heel veilig! Nadja verstaat de kunst om alles niet zweverig uit te leggen. Dit soort nuchterheid spreekt mij erg aan. Mijn nieuwsgierigheid is zeker erg bevredigd en smaakt toch nog steeds naar meer. Ik voel me lichter en met meer vertrouwen.” – Hanneke Buurma, begeleidster Geestelijke Gezondheidszorg, deelneemster bijscholingsdagen Kijk op de adem en Adem & kanker


Kijk op de adem geeft inzicht

“De kijk op de adem bijscholingsdag heeft mij inzicht gegeven op mijn eigen stuk. Bewust zijn van hoe je doet en wat je nog meer kunt met je lijf” – Trudy op den Buys, haptotherapeute

 


De adem is een hele fijne tool

Nadja heeft mij een stuk verder geholpen in de zwaarste tijd van m’n leven. Ik was in een diepe depressie beland en ik ontdekte dat je met ademhalingsoefeningen veel rust kon terugbrengen. Ik wist niet wat ik meemaakte toen ik ontdekte wat je met ademhaling kan bereiken. Ik pas het nu ook zelf toe en dat is een fijne tool om in handen te hebben. Mijn dank hiervoor! – Bart

 


Mijn kanker is een kado

Els vertelt openhartig over haar ervaringen met het VIP traject dat ze gelopen heeft tijdens de chemotherapie behandeling van haar Non-Hodgkin lymfoom. Dit interview is afgenomen na 10 weken Transformational Breath. Ze was toen nog onder behandeling. De week erna had ze met behulp van haar hematoloog besloten om 2 kuren minder chemotherapie te nemen. Het ging zo goed met haar kanker dat haar hematoloog haar dit heeft voorgesteld.

In een brief naar de huisarts omschrijft haar hematoloog haar als een vitale vrouw. Dit zou je niet verwachten bij een vrouw die net 6 kuren chemotherapie heeft doorlopen.

Bekijk hier haar relaas.

Als je nieuwsgierig bent naar haar hele verhaal, vind je hier het uitgebreide interview.


Ik bleef vertrouwen

Op de vraag wat Transformational Breath me gebracht heeft na de diagnose borstkanker moest ik even nadenken. Het is alweer 4 jaar geleden en doordat het zolang geleden is kan ik het ook beter overzien.

Het was een bijzondere tijd, waarin ik veel beslissingen moest nemen. De eerste (borstsparende) operatie was een week na de diagnose. De uitslag van het weefselonderzoek gaf, weer een week later, te zien dat het een ander soort tumor was dan eerst gedacht. Een behoorlijke tegenvaller, want het betekende ook dat mijn borst geamputeerd moest worden. En dat terwijl ik zo blij was met het resultaat van de eerste operatie. De chirurg had echt heel mooi werk geleverd.

In deze periode heb ik zelf heel wat ademsessies gedaan, en enkele keer begeleid. Het fijne van TB is dat je de techniek heel goed zonder begeleiding kunt doen en aangezien ik zelf  ademcoach ben kon ik dat ook. Het gaf me het gevoel dat ik zelf controle had over mijn ziekteproces en de regie makkelijker bij mezelf kon houden.

Ik had geluk dat ik geen chemo- en radiotherapie nodig had. Mijn behandeling bestond uit hormoontherapie, die ik in overleg met de arts inmiddels beëindigd heb. Ik zie mezelf als genezen en heb nog een keer per jaar controle. Dat is meer omdat het protocol dat voorschrijft dan dat ik het zelf nodig vind.

Samenvattend en terugkijkend is het vooral de acceptatie die makkelijker werd door m.b.v  de verbonden ademhaling in contact met mijn lichaam te blijven. Zo’n diagnose is heftig. Wat ik direct wist was dat ik zelf het roer in handen wilde houden. En TB bleek me daar goed in te kunnen ondersteunen. Elke dag een ademsessie in die spannende en onzekere periode hielp om bij mezelf te blijven, op mezelf te blijven vertrouwen en met vertrouwen naar de toekomst te kijken, hoe die toekomst er ook uit zou zien. Het was fijn om zelf een tool in handen te hebben om de angst en schrik rustig onder ogen te zien en weer los te kunnen laten. En TB helpt nog steeds als ik toch nog een enkele keer door een dalletje van onzekerheid ga.

Het leven lacht me toe!

Sieka Hogendorf, 58 jaar

Coach voor persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning bij kanker
www.verborgenkrachten.nl


Het ademen heeft me heel erg ondersteund en geopend

Op mijn 39e kreeg ik borstkanker. Het was een lang traject, omdat de kanker ook uitgezaaid was in de lymfeklieren, ik had een positieve poortwachtklier. Ik heb in 2 jaar tijd alle ziekenhuisbehandelingen gehad inclusief operatie, chemotherapie, bestraling, Herceptin en hormoontherapie (6 jaar lang). Ik had een agressieve vorm van kanker en deze was hormoongevoelig. De prognose was gunstig met de beschikbare behandelingen. Dit is bijna 10 jaar geleden. Ik ben helemaal vrij van kanker nu.

Ik heb een gezin, ik had toen 3 kleine kinderen (de jongste was 1 jaar en 9 maanden) en we hadden na een jaar vol behandelingen ook een verhuizing. Het was een drukke periode met een huis wat nog niet klaar was, nog niet direct opvang voor de jongste dochter en de behandelingen in het ziekenhuis.  Ik had erg de neiging om gewoon door te gaan met alles en heb waarschijnlijk te veel gevraagd van mijn lichaam. Als je een jong gezin hebt, dan moet je wel door.

Na mijn ziekenhuistraject hield ik klachten, niet zozeer van de kanker zelf, maar wel van de gevolgen van kanker en de behandelingen. Ik was echt uit balans. Soms was ik hyper en dan was ik weer moe, ik had rugklachten en soms sliep ik slecht, de balans was helemaal uit mijn lichaam.

Ik heb het ademen opgezocht om wat meer ontspannen in mijn lichaam te kunnen zijn. Ik had erg veel last van mijn ademhaling. Het zat me allemaal heel snel hoog en ik had het  snel benauwd. Ik had ook buikklachten. Mijn darmen werkten niet goed, mogelijk door de medische behandeling, maar waarschijnlijk ook door mijn gespannenheid. Ik had hier onderzoeken voor gehad in het ziekenhuis, deze wezen niets uit. Achteraf denk ik dat er te veel spanning op mijn middenrif stond, waardoor die darmen niet in beweging waren. Ik had ook last van mijn schildklier, waarvoor ik Thyrax slikte. Ik had een aantal andere methoden geprobeerd, gericht op ontspanning. Ik deed al een tijd aan yoga, maar dat hielp niet voldoende. Ik ben ervan overtuigd dat voor al die klachten  door het ademwerk helemaal verdwenen zijn. Een half jaar na het ademen was de schildklier goed, terwijl ze in het ziekenhuis hadden gezegd dat ik mijn hele leven medicijnen zou moeten slikken. De schildklier is goed gebleven.

Mentaal/emotioneel ben ik grote veranderingen doorgegaan. In het begin van de ademsessies ging het veel over schuldgevoel. Ik had het rare idee dat die kanker iets te maken had met iets wat ik niet goed had gedaan, verkeerd had gedaan. Iedereen zegt natuurlijk wel “ dat kan iedereen overkomen, het is pech, enzovoort”, toch zat er bij mij ook ergens oude schuld op en ik denk dat dat ook doortrok naar vroeger. Ik heb echt spanningen kunnen loslaten in het ademen. Ik vond het heel fijn dat er gewoon iemand was, bij wie alles er mocht zijn.

In het begin had iedereen het over de kanker maar ik dacht: “ja die kanker, daar kom ik wel weer overheen.” Het was echter ook een feit dat ik onvruchtbaar werd van de behandelingen. Dat wist ik wel. Er was iets definitiefs aan dat ik geen kinderen meer kon krijgen. Dat was voor mij misschien wel een groter verlies dan het krijgen van die kanker. Het afscheid nemen van het verlies van dingen in je leven, het krijgen van kinderen en het verlies van de zwangerschap (ik was zwanger bij de ontdekking van de kanker), dat kon er in het ademen wel helemaal zijn.

Het fijne met het ademen was dat alles er kon zijn, dat alles welkom geheten werd, zonder oordeel, zonder dat anderen zorgen om je hadden. Dat is natuurlijk anders dan met vrienden en familie. Die hebben zorgen om je. Met je familie wil je toch goed functioneren. Die vinden het ook weer naar dat dit allemaal gebeurt. Ik hield dus mijn gevoelens achter. In het ademen mag wel álles er zijn, dat vond ik heel mooi. Bij mensen die je kent zitten daar toch meer barrières voor, ik vond het moeilijk om mijn gevoelens te laten zien.

Ik weet niet precies hoe, maar het ademen heeft me heel erg ondersteund en geopend, ook naar anderen.
Ik denk dat ik me door deze ziekteperiode, het beter willen worden en het harde werken ook was gaan sluiten. Dat maakte dat ik gespannen was. Door het ademen leerde ik meer vertrouwen te krijgen, te ontspannen, het toe te laten wat ik had meegemaakt, te ontvangen en in contact te staan met anderen en in die zin te weer openen.

Samen met mijn partner

Je bent toch allebei bezig met overleven, zeker in een jong gezin. Er ontstaat toch een zekere verwijdering. Ieder gaat er toch op zijn eigen manier mee om. Het lijkt me heel belangrijk als je deze trajecten samen doet, om echt met elkaar daarin te verbinden.
Je kunt er wel over praten, maar dan krijg je toch snel dat het in de sfeer van de verwijten komt of dat er het gevoel ontstaat dat de ander er niet voldoende voor je is, terwijl het gewoon een andere manier van doen is. Als je samen gaat ademen, dan voel je weer de essentie waar het om gaat. Ik denk dat het een heel mooi traject zal zijn om samen te ademen.


Het is 5 voor 12 voor je!

Op 3 januari 2016 had ik tegen de ochtend een ongewone droom.  Ik werd gewaarschuwd.  “Laat zo vlug mogelijk je darmen onderzoeken.  Het is 5 voor 12 voor je!”  Dit soort dromen overkomen me af en toe en ik heb geleerd om er naar te luisteren.  Ze zijn voor mij herkenbaar geworden als anders dan een gewone droom, doordat ik daarin zeer bewust in dialoog ben waarbij ik vragen stel en antwoorden krijg.  De dag daarop ben ik naar de huisdokter gegaan, die me doorverwees om een staal ontlasting binnen te brengen bij het Daghospitaal in mijn woonplaats.  Na enkele dagen kreeg ik de uitslag dat er bloed was gevonden in de ontlasting.  Er werd voor de week daarop een coloscopie gepland.  Ondertussen nam ik alle mogelijke inlichtingen over wat te doen ingeval er kanker zou worden vastgesteld.  Vanaf maandag begon ik met dieetwijzigingen en nam ik mijn ademoefeningen van Transformational Breath seriues op met 3 maal per dag 5 à 10 minuten verbonden ademen, waarbij er een zeer grote zuurstoftoevoer ontstaat.  De uitslag van de coloscopie wees een ontaardende darmpoliep uit: een adenoom.  Het was niet in een voelbaar of pijnlijk stadium.  Zonder de verwittiging had ik het mogelijk te laat ontdekt.  De huisarts adviseerde om het te laten wegnemen. Ik heb dit niet laten doen, ondanks zijn aandringen.  Met behulp van een orthomoleculair arts in Nederland die een aantal ondersteunende producten voorschreef ter herstelling van de darmen, de adem en mijn dieetwijzigingen ben ik blijven doorgaan.  Een half jaar later wezen nieuwe onderzoeken uit dat het gezwel volledig verdwenen was.  Enkele kleine poliepen waren nog zichtbaar.  Opnieuw werd er geadviseerd om die ter voorkoming weg te laten nemen.  Ik ga er echter van uit dat dit niet nodig is en dat mijn dagelijkse grote zuurstofopname, tesamen met herziene voedingsgewoonten me voldoende zullen beschermen.  

Alexander, België, 57 jaar.


Een wonderbaarlijke ontdekking

 

judith-alt004-medres-small-color

De oprichtster van Transformational Breath werd als 29-jarige moeder van twee jonge kinderen gediagnosticeerd met keelkanker. Haar werd voorgesteld om deze operatief te laten verwijderen. Een operatie gaf haar geen goed gevoel, hoewel de keuze om zich niet te laten opereren haar ook behoorlijk angstig maakte. Ze besloot zichzelf te helen zonder medicijnen of operatie. Ze werkte intensief met de adem en kreeg steeds meer vertrouwen en helderheid. Ze zag in dat ze haar focus moest richten op de heelheid en perfectie van haar wezen en niet op de symptomen van de ziekte. Ze leerde zichzelf om de groeiende bult in haar nek niet meer te bestuderen, maar om aandacht te schenken aan de positieve dingen die ze herkende in zichzelf. Tijdens een van haar ademsessies kreeg ze heel duidelijk het inzicht dat ze haar eetgewoonten moest aanpassen, wat ze deed. Op een dag, een aantal maanden na de start van deze zelfhelende reis, bracht ze lotion aan op haar lichaam. Toen ze bij haar nek aankwam ontdekte ze dat de zwelling was verdwenen! Vanaf dat moment wist ze dat ze op iets wonderbaarlijks gestoten was, veel groter dan haar menselijke ervaring. Ze is doorgegaan met het delen van Transformational Breath in de wereld, hetgeen nu een wereldwijde opleiding is geworden.

“Uit ervaring weet ik inmiddels dat er één factor bepalend is voor de kwaliteit van succes en de hoeveelheid blijvende vreugde die iedereen kan ervaren. Die factor is keuze. Iedereen wil vreugde en succes. Niet iedereen kiest hier actief voor.”

Dr. Judith Kravitz
Oprichtster Transformational Breath
VS


arnold-van-der-leijdenBeroemdheden zoals Arnold van der Leijden, David Cameron (voormalig Britse premier) en het dames Olympisch hockey team gebruikten deze ademmethode met veel succes.

 

 

 

 


winston-churcill-kleur

 

Ruim 500 rijkste ondernemers in de VS bereikten hun grote successen door middel van het geheim dat ik in de online PowerThinking training met je deel.  Andrew Carnegie (Amerika’s rijkste ondernemer ooit), Winston Churchill en de oprichter van de Filippijnen.

 

 

 

Share

Pagina's: 1 2