Transformational Breath

Transformational Breath

Transformational Breath® is een krachtige, liefdevolle zelfhelende techniek die je helpt om onverwerkte emoties te verwerken.

"

Krachtig en zelfhelend

Transformational Breath® is een krachtige, liefdevolle zelfhelende techniek waarmee aandacht wordt besteed aan het verruimen van je ademhaling. Hierbij wordt voornamelijk aandacht besteed aan het ademhalen vanuit het middenrif. Hierdoor adem je dieper in de buik ontsluit je je volledige ademhalingscapaciteit.

Route tot verlichting

Judith Kravitz’s technieken hebben de kracht om men tot een bevrijdingservaring op meerdere niveaus te leiden. Je zou het de afsnijroute tot verlichting kunnen noemen.
Tulku Rimpoche Thubten- Tibetan Buddhist Lama

Voor wie?

Transformational Breath® is geschikt voor iedereen, vanaf 1 minuut oud tot aan het moment van het overlijden.

Ademsessies zijn veilig en zijn al vele malen succesvol toegepast bij:
• Pasgeborenen
• Kinderen
• Jongeren
• Volwassenen
• Zwangere vrouwen
• Ouderen

Extra zuurstof

Iedereen heeft baat bij een goede middenrifademhaling. Dit is dus niet alleen geschikt voor mensen met ademhalingsproblemen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het ademen met je middenrif de volgende aandoeningen kan verbeteren:

• hart- en vaatziekten,
• stress,
• burn-out,
• depressie,
• astma,
• hoge bloeddruk,
• verslavingen/roken,
• slapeloosheid,
• hoofdpijn/migraine,
• spijsverteringsproblemen,
• chronische vermoeidheid,
• huidproblemen,
• angsten en fobieën

Kanker

Het is recent aangetoond dat kankercellen zich in leven houden in een zuurstofarm milieu in het weefsel.

Vele andere ziekteprocessen vinden ook in een zuurstofarm milieu plaats. Zouden we er met de ademhaling in slagen om het zuurstofgehalte in het lichaam te verhogen, dan is het denkbaar dat deze processen vertraagd kunnen worden. Tegelijkertijd worden het lymfesysteem en het immuunsysteem gestimuleerd waardoor je zelfhelend vermogen wordt versterkt.

Transformational Breath® is niet in de eerste plaats bedoeld om ziekten te genezen. Er zijn echter meer dan voldoende voorbeelden waar personen zichzelf genazen van chronische ziektes tijdens het gebruik van deze techniek.

Transformational Breath® is reeds bij duizenden personen probleemloos toegepast bij allerlei verschillende aandoeningen.

Ik durf eindelijk van alles!

Wat heeft Transformational Breath® mij tot nu toe gebracht?

  • ik durf eindelijk mezelf te zijn – zonder schaamte, zonder condities
  • ik voel me verbonden met het universum
  • ik voel liefde voor mezelf en iedereen en alles om me heen
  • ik loop de hele dag te (glim)lachen
  • ik durf te leven, ik durf te voelen, heb geen angst meer voor “judgement” – geen angst voor morgen, geen spijt van wat is geweest
  • ik voel liefde voor anderen maar realiseer me dat dit ‘mijn liefde’ is
  • ik kan liefhebben zonder er condities aan te verbinden
  • ik durf mijn emoties te (door)voelen – raak daar niet van in paniek – de emoties mogen er zijn ; IK ben niet mijn emoties
  • ik voel een ‘major change’ – terwijl het eigenlijk zo simpel is – laten gaan van alle “aannames”, alle eigen kritiek, alle vooroordelen.

En dit alles door te ADEMEN!!!

Ik voel me een gelukkig mens van binnenuit!

Dankjewel Nadja.

Jolijn

Drie niveaus

In Transformational Breath® onderscheiden we de volgende drie niveaus:

1. Lichamelijk

We kunnen 40 dagen zonder eten, 3 dagen zonder water, maar slechts enkele minuten zonder ademhaling. Zo sterk is het ademen met het leven verbonden.

Het doel van onze ademhaling is om energie aan het lichaam te geven. Deze energie is voelbaar tijdens en na de sessies. Na een ademsessie voelen mensen zich vitaler en energieker.

In het westen gebruikt de gemiddelde mens maar 30-50% van zijn/haar ademhalingscapaciteit. Daarmee versterven we ons van de energie die we nodig hebben om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren.

Door de ademhalingsbeweging in de buik wordt tevens de terugvloed van lymfe bevorderd wat een verhoogde ontgiftende werking heeft op het niveau van de weefsels. Op deze manier worden veel gifstoffen door middel van de ademhaling en de lymfe uit het lichaam verwijderd.

Het lezen van je ademhaling en betekenis vinden in jouw adempatroon is vaak een echte eye-opener in het leren kennen van jezelf. Je adem vertelt je namelijk feilloos hoe je in het leven staat en hoe je met uitdagingen omgaat. Onhandige patronen kunnen je enorm in de weg zitten. Door anders te leren ademen, heb je een diepgaand effect op hoe je in het leven staat.

Tijdens de sessies leer je je beperkende ademhalingspatroon te doorbreken en de ademhaling te verruimen. Zo leer je je volledige ademcapaciteit te benutten. Met Transformational Breath® heb je een handige techniek die je direct in het dagelijkse leven kunt inzetten.

2. Emotioneel/mentaal

We zijn allemaal wel bekend met negatieve emoties (verdriet, boosheid, schuldgevoel) die je het gevoel geven alsof je een zware last op je schouders meedraagt. Heb je wel eens hoofdpijn van de (kop)zorgen gehad?

Gevoelens zoals blijheid, vreugde en verliefdheid geven vaak het tegenovergestelde gevoel. Een gevoel van licht en luchtig zijn. Emoties hebben blijkbaar een voelbaar effect op ons lichaam.

Er zijn verschillende theorieën die beweren dat emoties als energie in ons lichaam bewegen. Volgens de kwantummechanica (quantum physics) is het bewezen dat alles uit energie bestaat, zelfs materie bestaat oorspronkelijk uit energie. Elke levende cel in de natuur heeft een elektromagnetische lading. Zo heeft dus ook ons lichaam een meetbaar elektromagnetisch veld. Dit betekent dat een verandering in dit veld direct een verandering in ons lichaam teweeg kan brengen. Een verandering in onze emoties en gedachten hebben dus direct effect op ons lichaam. Deze veranderingen zijn meetbaar en zijn in verschillende wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Hoe we denken en voelen bepaalt dus voor een deel onze fysieke gezondheid.

Vanaf onze eerste levensdag worden negatieve emoties en vastzittende gedachtenpatronen meestal als onwelkom ervaren. We krijgen geleerd deze weg te stoppen zodra ze opkomen. We zetten die emotie (bewust of onbewust) vast in ons lichaam door daar niet meer naartoe te ademen. Hierdoor kunnen we onszelf voorhouden dat het niet bestaat. De prijs die we hiervoor betalen is dat we steeds oppervlakkiger gaan ademen en inboeten op de hoeveelheid energie die we tot onze beschikking hebben.

Tijdens de sessie ademen we op een aaneengesloten manier, waarbij we ook bewust naar die plekken in ons lichaam ademen waar we de ongewenste emoties vastgezet hebben. Hierdoor geven we deze weer de ruimte waardoor ze omvormen naar iets wat licht en luchtig is, namelijk vreugdevolle energie. We kunnen zo op een blijvende manier oude emoties oplossen zodat we deze niet meer met ons mee hoeven te dragen en zo energie overhouden voor andere, positievere dingen in ons leven.

3. Spiritueel

Door het transformeren van de negativiteit in ons onderbewustzijn creëren we meer helderheid en ruimte voor onze ware IK.

De sluier van negativiteit wordt opgeruimd waardoor we beter en sterker in onze kracht gaan staan. Je voelt je steviger, energieker en beter bestand tegen de verschillende situaties die je in het leven tegenkomt.

Werken met je adem betekent dichter in contact komen met wie je werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt. Je kunt beter richting geven aan je leven en je staat meer open voor positieve ervaringen.

Ademen is leven. Door voluit te ademen ga je dus voluit leven!

Mijn missie

In mijn werk en leven combineer ik de traditionele geneeskunde met holistische technieken, zowel in mijn rol van arts als van naaste van kankerpatiënten. Mijn opleidingen en mijn ervaringen hebben mijn visie op ziekte en heling gevormd. Mijn missie is om (kanker)patiënten en hun familie optimaal te ondersteunen en begeleiden, met technieken die werken op alle lagen van het zijn als mens. Ik maak graag kennis met je.

Laat je inspireren

Adem diep, lach voluit

In dit boek vertelt Judith Kravitz over Transformational Breath.

Energiek met Kanker

Els heeft een VIP traject bij Altractive gevolgd. Ze vertelt in een video over haar ervaringen.

Inspiratie: Licht Links

Een pagina vol inspirerende activiteiten, blogs en video’s met de grote meesters om jou op te tillen.