Over Nadja

Hallo! Mijn naam is Nadja Benschop en ik ben arts, internationaal senior trainer in Transformational Breath® en hartcoherentie practitioner. Ik ben ook energetisch healer en reader en lachyoga trainer.

"

Leef jouw leven ten volste!

Sinds 1999 ben ik werkzaam als arts en heb daarmee de nodige ervaring opgedaan in de reguliere geneeskunde. Reeds tijdens mijn studie geneeskunde had ik contact met kankerpatiënten. Er viel me daarbij iets op…

In de ziekenhuizen werd er (en wordt nog steeds) veel aandacht besteed aan de lichamelijke genezing van de patiënt. Soms werd er zó op de kanker gefocust dat ik me afvroeg of de kanker misschien genezen werd, in plaats van de patiënt. Het is dan heel verleidelijk om als patiënt daarin mee te gaan. Ik zag mensen, families die uit alle macht knokten tegen deze ziekte. Het waren indringende verhalen met soms echt tragische afloop. Dat raakte mij diep.

Diepe inspiratie
En dan waren er een paar kankerpatiënten die mij diep inspireerden. Deze mensen bleven licht, ongeacht welk slecht nieuws ze kregen. Ik wist toen nog weinig over spiritualiteit en zelfontwikkeling, maar ik wist wel één ding: ik wilde het liefst de hele dag bij deze mensen zijn. Het was alsof ze door het krijgen van kanker een zingeving en diepte in hun leven wisten te bereiken. Ze gebruikten de crisis van hun ziekte om een enorme draai te maken naar het positieve. Het licht van deze mensen inspireerde mij altijd bijzonder en maakt tot op de dag van vandaag dat ik dit iedereen toewens die met een belangrijke ziekte te maken krijgt. Reden waarom ik nu op deze manier werk.

Enorme verdieping
Maar liefst 15 jaar lang werken in de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen bracht mij in dicht contact met oncologen en de patiënten die zij zagen. In deze samenwerking leerde ik steeds meer over de emotionele ballast die de kankerbehandelingen met zich meebrengen. Toen ik daarnaast in mijn praktijk te maken kreeg met enkele kankerpatiënten, was ik diep onder de indruk van de moed die zij hadden om het ziekteproces samen met mij een enorme verdieping te geven waardoor ze toegang kregen tot de diepe wijsheid die de ziekte met zich meebracht.

Naasten van de patiënt
In 2005 overleed mijn moeder plotseling met waarschijnlijk de diagnose kanker. Zo’n 9 jaar later heb ik met mijn vader het proces van overlijden ten gevolge van kanker van dichtbij meegemaakt. Ik heb toen aan den lijve ondervonden wat de diagnose kanker teweegbrengt in de omgeving van de patiënt. Ik begrijp nu dat de partner of de naasten van de patiënt minstens evenveel ondersteuning nodig hebben in dit proces als de patiënt zelf. Dit is de reden waarom ik ertoe heb besloten om te werken met zowel de persoon met de diagnose kanker als de persoon die hem of haar het meest na staat.

Transformational Breath®
Na het overlijden van mijn moeder heb ik kennisgemaakt met Transformational Breath® en heb deze techniek als bijzonder krachtig ervaren. Mijn opleiding tot senior trainer en opleider heb ik bij Judith Kravitz in de VS gevolgd in het trainingsprogramma van de Transformational Breath® Foundation. Judith Kravitz is de oprichtster van deze techniek die inmiddels ruim 45 jaar bestaat en de hele wereld bedient.

Ware ontdekkingsreis
Vanaf januari 2006 heb ik 18 maanden om de wereld gereisd en enorm veel geleerd en ervaren. Om de volledige vrijheid van het reizen te ervaren en dan op zoek te gaan naar diezelfde vrijheid in mij, was een ware ontdekkingsreis die me tot steeds verdere persoonlijke groei aanspoorde. Sindsdien is het mijn diepste wens om anderen ook op deze manier hun eigen vrijheid te laten ontdekken en eenieder naar zijn beste vermogen te zien uitgroeien.

Transformerend ademwerk
Het werk ‘Het Presence Proces’ van Michael Brown inspireert mij. Dit 70-daagse programma van diepe zelfontwikkeling met behulp van ademwerk brengt mij en mijn klanten iedere keer weer een laag dieper. Dit programma doet me iedere keer weer dieper begrijpen wat mij in mijn leven drijft en hoe ik steeds weer dezelfde negatieve situaties op me afroep als ik mijn oude patronen niet heel. Door de blauwdruk in mij te transformeren, bereik ik nieuwe lagen van vrijheid en vreugde. Ik ervaar dit programma als een bijzonder krachtig instrument en ik gebruik dit programma om je verder te helpen in jouw proces. Door dit programma stelselmatig in te zetten in het helingsproces bij mijn klanten, heb ik ondervonden dat mijn klanten net zoveel baat hebben bij het doorlopen van dit programma als ikzelf heb gehad.

Healingstechnieken
Sinds de start van mijn eigen praktijk heb ik me bij het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht en bij verschillende cursussen bekwaamd in verschillende healingstechnieken en heb ik bij Avalon in Hilversum mijn opleiding tot reader succesvol afgerond.

Een mens is nooit klaar met leren en ontwikkelen. Ik streef ernaar om steeds te blijven groeien en ontwikkelen. Daarom heb ik ervoor gekozen om de volgende opleidingen aan mijn pakket toe te voegen.

Lachyoga
Sinds 2011 ben ik lachyoga begeleider waarvoor ik bij Maarten Vos in Amsterdam in opleiding ben geweest. Daarna heb ik in 2015 succesvol de opleiding tot Lachyoga trainer vervolmaakt bij Dr. Madan Kataria, de oprichter van de Laughter Yoga University in Bangalore, India. Dat was zeker een zeer bijzondere ervaring!

Hartcoherent ademen
In 2019 heb ik vervolgens de opleiding tot hartcoherentie practitioner succesvol afgerond bij Kees Blase, oprichter van Hartfocus en het Landelijk Centrum voor Stress Management. Een opleider van het eerste uur in de kunde van hartcoherentie in Nederland. Hij heeft succesvol deze techniek naar Nederland gebracht. Hij brengt daarmee een weldaad aan diepgang in de opleiding aan.

Ervaring
In mijn ervaring vullen deze technieken, samen met mijn medische kennis en ervaring, elkaar op een bijzonder mooie manier aan.

Zoals je ziet, ik leer zo mogelijk het liefste bij de bron. Dit zegt gelijk ook iets over mij: ik streef er steeds naar om de hoogste kwaliteit te leveren. Ik zal niet iets verkondigen tenzij ik erachter sta en alle technieken die ik aanbied, heb ik eerst zelf aan den lijve ondervonden en als behulpzaam ervaren. Je kunt er dus op vertrouwen dat ik er ook steeds naar blijf streven om jou de hoogste kwaliteit aan begeleiding te geven.

Respectievelijke geneeskunde
In mijn ideale wereld bestaat er een gelukkige samenwerking tussen de reguliere geneeskunde en wat we de alternatieve zorg noemen. Hierbij is het voor mij van belang dat iedere genezer zich van de sterktepunten en de beperkingen van iedere respectievelijke helingstechniek bewust is. Hierdoor wordt het mogelijk een krachtig zorgsysteem te bouwen door het beste van beide werelden te combineren. Mijn droom krijgt vorm in hoe ik werk met mijn cliënten en ik heb de ambitie om dit verder te brengen in de wetenschappelijke wereld van de geneeskunde door middel van goed uitgevoerde, betrouwbare klinische studies te doen naar de werkzaamheid van mijn technieken bij kankerpatiënten.

Het zou mij een waar plezier zijn om jou (en je naaste) te mogen begeleiden in jouw unieke proces naar vrijheid, rust en de rijkdom in jezelf.

Mijn missie

In mijn werk en leven combineer ik de traditionele geneeskunde met holistische technieken, zowel in mijn rol van arts als van naaste van kankerpatiënten. Mijn opleidingen en mijn ervaringen hebben mijn visie op ziekte en heling gevormd. Mijn missie is om (kanker)patiënten en hun familie optimaal te ondersteunen en begeleiden, met technieken die werken op alle lagen van het zijn als mens. Ik maak graag kennis met je.

Professioneel lid van de International Breathwork Foundation Professioneel lid van de Global Professional Breathwork Alliance Professioneel lid van de Artsen Vereniging Integrale geneeskunde Professioneel lid van de International Laughter yoga University

www.IBFbreathwork.org

 

www.breathworkalliance.com/

www.avig.nl

www.laughteryoga.org

Laat je inspireren

Adem diep, lach voluit

In dit boek vertelt Judith Kravitz over Transformational Breath.

Energiek met Kanker

Els heeft een VIP traject bij Altractive gevolgd. Ze vertelt in een video over haar ervaringen.

Inspiratie: Licht Links

Een pagina vol inspirerende activiteiten, blogs en video’s met de grote meesters om jou op te tillen.