Level IV – professionele opleiding tot ademcoach

Na de levensveranderende kwaliteiten van het seminar ervaren te hebben,  voelen velen zich geroepen om dit werk verder te verdiepen en het met anderen te delen. Het professionele programma van de  Transformational Breath Foundation (TBF), Level IV, is een cursus van veertien dagen met een gespecialiseerde focus op het op een professionele wijze leren ademcoachen volgens de methode van  Transformational Breath®(TB).

Deze opleiding is alleen toegankelijk indien je het seminar (de Ultieme Transformatieweek) of Levels I, II en III in weekenden hebt gevolgd.

Lees verder over deze Levels

Level IV in wordt in Nederland in twee volle weken aangeboden: deel A en deel B.  Deel A kan naast de opleiding tot ademcoach ook gebruikt worden als een verdere verdieping van je eigen ontwikkeling. Deel B bevat het examen als Transformational Breath ademcoach. Je wordt aangeraden je voor dit deel op te geven als je daadwerkelijk voornemens bent om Transformational Breath verder uit te dragen als ademcoach.

Wat kan je tijdens deze training verwachten:

  • In deel A leer je de techniek, het bewustzijn en de tools begrijpen die in TB worden gebruikt, zoals ademanalyse, anatomie, wonderbewustzijn, het gebruik van “The Work”, bodymapping en andere lichaamsgerichte technieken, inhoud van de sessies, toning, invocaties, de belangrijkste gebieden van integratie, een introductie in het werken met cliënten , unieke aspecten van TB en je wordt begeleid in het kiezen van een mentor voor de rest van je opleiding.
  • In deel B wordt je geïntroduceerd aan coachingsconcepten en leer ze je toe te passen. Hiermee leer je bewuster met het gedrag en de overtuigingen van je cliënten naar hun doelen te werken. Je ontwikkelt vaardigheden met Psycho-spirituele Coaching en het werken met meerdere cliënten tegelijk. In deze module ontstaat een verdieping in het werken met cliënten en speciale groepen zoals sessies met kinderen, senioren, zwangere vrouwen, geboortes, asthmapatiënten, etc. Je leert op een gevorderd niveau de adem te analyseren. Verder worden onderwerpen zoals het bouwen van een praktijk, het gebruik van feedback- en intakeformulieren, kinderprogramma’s, maatschappelijke workshops, het werken met groepen, het visualiseren van een ideaal leven en energetische initiaties besproken.  Deze module wordt afgesloten door een examen dat uit meerdere onderdelen bestaat.
  • De opleiding wordt steeds door professionele en ervaren trainers en personeel begeleid.
  • Er is veel ruimte voor je eigen persoonlijke proces en er is voldoende gelegenheid voor persoonlijke begeleiding en feedback.
  • Gedurende de gehele training word je begeleid door een ervaren ademcoach of trainer die je mentor zal zijn. Je kiest zelf de mentor met wie je wil werken.

Doelstellingen

Een van de belangrijkste doelstellingen van deze opleiding is dat je zelfstandig leert functioneren als ademcoach in Transformational Breath en dat je op een verantwoorde wijze anderen kan begeleiden in hun ademsessies en psycho-spiritueel proces.
Een tweede belangrijke doelstelling is dat je zelf een open en verbonden ademhaling bereikt en kan demonstreren dan je volledig zelfstandig een ademsessie kunt volbrengen.
Lees hier meer over de doelstellingen van het opleidingsprogramma.

Mogelijkheden voor het volgen van de opleiding

Het is mogelijk om delen A en B in verschillende landen te volgen zonder iets te missen en zonder overlap. Het wordt echter aangeraden om bij dezelfde groep te blijven.

In sommige landen wordt Level IV in drie delen gegeven (1/2/3). Je kan van het A/B systeem naar het 1/2/3 systeem overgaan, afhankelijk van je behoefte. Een bepaalde mate van overlap kan hierin niet uitgesloten worden, er wordt in ieder geval rekening gehouden met de trainingsdagen die je al gevolgd hebt.

Studiebelasting

Tijdens de twee opleidingsweken (Levels IV A en IVB)  leer je alle skills om een ademsessie met goed gevolg te kunnen geven. Je bent dan echter nog niet klaar om je praktijk te starten.

Na het volgen van de opleidingsweken kan je ervoor kiezen om je certificaat te halen. Hiervoor zijn er huiswerkopdrachten en loop je een aantal verplichte stages om in aanmerking te komen voor het certificaat. Pas als je je certificaat hebt ontvangen, kan je geld verdienen als ademcoach.

TBF certificatie eisen voor ademcoaches.

In totaal bestaat de studiebelasting uit 500 uren, waarvan 385 uren tijdens de trainingen, stages en oefensessies worden besteed. De rest is thuisstudie.

Lees hier voor meer informatie.

Certificering

Na een succesvolle afronding van het examen kan je beginnen met je stages om je verplichtingen voor de certificering af te ronden. Dit certificaat wordt door de internationale Transformational Breath Foundation in de VS afgegeven. Deze geeft recht op het voeren van de beschermde titel Transformational Breath ademcoach en na het behalen van je certificaat kan je financiële vergoedingen vragen voor de ademsessies die je aan anderen geeft. Vóór die tijd dienen ademsessies kosteloos te worden verstrekt.
De titel van ademcoach wordt helaas tot op heden nog niet erkend in Nederland door beroepsverenigingen of verzekeringen.
Voor meer informatie over de voordelen van het certificeren, download dan hier de informatie over het certificeringsprogramma .

Deze Level IV wordt getraind door Nadja Benschop, senior trainer Nederland.

Datums en lokaties:
– Deel A:  datum volgt
– Deel B:  datum volgt
Beide weken worden bij een spiritueel centrum gegeven waar veel licht, ruimte en buitenruimte is. Het ligt in de natuur, wat je de mogelijkheid geeft om te wandelen in je pauzes. Het is er stil en groen, heerlijk om te ontspannen!

Tijden: het programma begint om 13 uur op de eerste dag en eindigt omstreeks 15 uur op de laatste dag.

Taal: de cursus wordt in het Nederlands en eventueel ook in het Engels gegeven indien er buitenlandse deelnemers zijn.

Informatie:  mail Yvonne als je nog vragen hebt.

Prijzen en aanmelding Level IV

Ik verheug me er op je op de opleiding te zien!

Voor reeds opgeleide TB ademcoaches:
Geef je hier op als je je in wil schrijven om als teamlid deel te nemen voor Level IVA of B.

* = alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW

Klik hier voor de annuleringsregeling, klachtenregeling en de algemene voorwaarden.

CRKBO_Instelling

terug naar agenda

Share