Vergeving – een nieuwe meditatie

In mijn reeks van krachtige meditaties voor moeilijke tijden heb ik een nieuwe toevoeging.

Als ik één item moest kiezen uit alle methoden die ik ken die het meest effectief zorgt voor helderheid, dan is het vergeving.
Dit betekent niet dat ik de adem niet verkies boven vergeving, want je kunt vergeving HEEL goed doen terwijl je verbonden ademt.
Gegeven het feit dat je de verbonden adem onder iedere oefening kunt leggen, zou ik áltijd kiezen voor vergeving.

Vergeving bevrijdt je namelijk van je restricties vanuit het verleden. Het snijdt de ketens door die jou steeds weer naar het verleden terugvoeren om een nare ervaring opnieuw en opnieuw en opnieuw te ervaren.
Vergeven is NIET het goedkeuren wat er is gebeurd. Vergeven is de weg van het bevrijden van jezelf. Omdat je het verdient om vrij te zijn.

In de meditatie hieronder begeleid ik jou in een mooie meditatie die je ieder dag kunt doen om jezelf te bevrijden. Je zult merken dat er een grote hoeveelheid licht en vreugde voelbaar zal zijn zodra je iets of iemand werkelijk hebt vergeven. Kom gerust zo vaak terug naar deze oefening als je nodig hebt.

Zeker nu, in deze onzeker tijden is het heel gunstig om te werken aan vergeving. Hoe lichter je kunt zijn, hoe beter je deze bijzondere tijd kunt doorstaan, al is vergeving natuurlijk iets van alle tijden….

Ik wens je veel vrijheid en vreugde toe in je nieuw verwonnen vrijheid.

Liefs,

Nadja

 

P.S. de video staat ook hier op mijn YouTube kanaal. Wil je de video daar misschien liken? Je kunt hem ook gelijk opslaan in je favorieten om hem makkelijker terug te vinden. Je mag natuurlijk ook volger worden van mijn kanaal, dan krijg je een berichtje als ik weer iets nieuws online zet! Alvast bedankt!!

 

Share

Laat wat van je horen

*