Op 15 januari schreef ik een blog over de effectiviteit van Ivermectine bij COVID-19 (ga naar dit blog).

Ondertussen is er een barrage aan wetenschappelijke artikelen (53 artikelen, waarvan 26 RCT’s) aan een meta-analyse onderworpen. In alle opzichten geeft behandeling met Ivermectine zo’n slordige 73-93% verbetering van klachten en een vermindering van overlijden van 70- 80% afhankelijk van hoe je nar de data kijkt. Het is voornamelijk effectief als preventief middel (profylaxe) en in de vroege behandeling. Via de onderstaande link kan je alles nalezen wat ze precies hebben onderzocht.
De WHO heeft besloten om een eigen meta-analyse te doen waarin ze laten zien dat er een relatief risico van 0.19 is voor mensen die behandeld worden met ivermectine om dood te gaan ten opzichte van mensen die er niet mee worden behandeld. Dit is een sterk positief resultaat. Hiermee zouden ongeveer 2 miljoen levens gespaard worden. En TOCH besluiten ze om Ivermectine niet goed te keuren voor behandeling van COVID-19.

Sterker nog, de inspectie voor gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in Nederland zal nu artsen zonder waarschuwing boetes opleggen voor het gebruik van Ivermectine en HCQ voor behandeling van COVID-19. Boetes kunnen oplopen tot 125.000 euro. Er zijn andere middelen voor een veel lagere effectiviteit goedgekeurd voor behandeling van COVID-19:
Remdesivir (USA): effectiviteit 31%
Budesonide (UK): effectiviteit 17%

https://ivmmeta.com/

Ik vind de bovenstaande website zeer informatief. Je kunt gelijkwaardige informatie vinden over HCQ, vitamine D, etc. Een enorm goed naslagwerk.
Vaccins zijn niet de enige manier om COVID-19 te lijf te gaan.
Er is een groot internationaal prospectief onderzoek gestart in Februari 2021 onder leiding van de McMasers Univeriteit in Canada om drie verschillende middelen te onderzoeken voor hun effect op COVID-19: ivermectine, metformine (diabetes mdicatie) en fluvoxamine (anti-depressivum/anti-angstmedicatie). Deze studie heet de TOGETHER trial en wordt vooral in Minas Gerais in Brazilie en in Zuid-Afrika getest. De nood is daar hoog voor goedkope en effectieve behandelingen.

Resultaten worden binnen 3-6 maanden verwacht.

Klik hier voor meer uitleg over deze studie.