Adem diep, lach voluit!

Soms heb ik echt de leukste baan ter wereld. Ik mag dan met mensen lachen….en wordt daarvoor soms ook betaald!

Niet iedereen die mij kent, weet dat ik ook lachyogadocent ben. Het is een bezigheid die ik niet breed adverteer. Ik doe het erbij, omdat ik het leuk vind.

Een paar jaar geleden alweer, zwaaide mijn eerste groep lachyogabegeleiders af. Daarna kreeg ik het erg druk met de adem en is de lach een beetje achterop geraakt.

Dat wil echter niet zeggen dat ik de lach niet regelmatig voor mezelf gebruik. Vooral als ik het moeilijk heb, zet ik wel eens een wekkertje en lach ik 10 minuten in mijn eentje. De eerste 5 minuten zijn zwaar, maar daarna…..dan kan ik soms niet meer stoppen met lachen als de 10 minuten om zijn. Alleen al de gedachte dat ik daar als volwassen vrouw in mijn eentje lig of zit te lachen is al zo lachwekkend dat ik er de slappe lach van krijg. Ik huil een paar tranen en lach daarna weer door. Zo werkt dat. En wat een opluchting!

Dat de adem en het lachen heel veel met elkaar gemeen hebben, lees je in mijn nieuwste artikel dat op verzoek van mijn lachcollega Alida van Leeuwen is verschenen in het jaarlijkse lachmagazine. Een tijdschrift boordevol positieve inspiratie. Ik voel me zeer vereerd om gevraagd te zijn dit stuk te schrijven.
Mocht je nieuwsgierig zijn om te zien wat er nog meer in het magazine staat, dan kan je

a) bij mij langskomen om mijn exemplaar te komen lezen (altijd gezellig!), óf

b) zelf een exemplaar kopen bij Alida. Dit doe je online via haar website De lachpsycholoog

Maar, eerst natuurlijk mijn artikel hier voor jou!

Veel lees en vooral lachplezier!

Share

Reacties

 1. Caroline Hermans zegt:

  Wat een interessant en geweldig artikel Nadja!
  Ik heb er weer wat van geleerd.
  Deze technieken zouden veel meer gebruikt moeten worden!

  Succes ermee, liefs Caroline

  • altractive zegt:

   Wat leuk om je reactie te lezen! Fijn dat je er wat van hebt opgestoken. Mee eens, mensen zouden veel meer moeten lachen!
   Veel liefs, Nadja

Laat wat van je horen

*