Geaccrediteerde bijscholing

Als er ooit een moment is geweest om bewust te leren ademen en daarmee om te kunnen gaan, dan is het nu wel.

Het Corona virus laat als geen ander zien hoe belangrijk onze ademhaling is. De ademhaling staat bovenaan in prioriteit voor het overleven van ons lichaam.
Waar de mens eerder misschien achteloos omging met deze lichaamsfunctie (“ach, het werkt tóch wel”), kunnen we ons dit momenteel niet meer veroorloven.
Het is daarom belangrijk dat wij als mensen begrijpen hoe groot het effect van onze ademhaling is op ons welbevinden. En daar speel jij een grote rol in.
Als therapeut heb jij de uitgelezen positie om mensen op ongunstig ademgedrag te attenderen en alvast de eerste aanpassingen te suggereren.
Vanuit een holistische visie is een gezond leven een leven waarin alle elementen van de mens in balans zijn.
De adem slaat als enige lichaamsfunctie de brug tussen de lichamelijke, mentaal/emotionele en de spirituele aspecten van de mens.
Wanneer de adem open is, stroomt zij gemakkelijk en volledig het lichaam in en uit. Dit creëert balans op alle vlakken.
Zo je ademt, zo je leeft: je adem vertelt je feilloos hoe je in het leven staat en hoe je met uitdagingen omgaat.
De adem is daarom een prachtig, volledig instrument waarmee je je leven kunt sturen.

Ademen is leven
Wordt meester van je adem en je wordt meester over je leven.

Een open, verbonden ademhaling is de sleutel tot het leven. Ze ondersteunt en versterkt iedere andere techniek die je toepast.

De bijscholingsdagen
Er zijn een tweetal bijscholingsdagen die achtereenvolgens gevolgd kunnen worden. Het mooist is als je beide dagen direct achter elkaar doet. Je hebt dan het meeste profijt van de lesstof en je eigen verdieping in de adem. Het is ook mogelijk om alleen de basisdag te volgen. De verdiepingsdag kan niet gevolgd worden als je niet eerst de basisdag hebt gedaan.
1) Basisbijscholing: Kijk op de adem
2) Verdiepingsdag: Kanker & Adem

1) Basisdag: ‘ Kijk op de adem’
Dit is de eerste bijscholingsdag die je volgt en vormt de basis voor de verdiepingsdag.
Deze bijscholingsdag is een introductie in de wereld van de adem. Het stelt je niet in staat om als ademcoach te werken. Je zult echter versteld staan van hoe veel je kunt leren zien en begrijpen over de adem na deze dag. Het is een zeer praktische, hands-on dag met onder andere de volgende onderdelen:
het leren kijken naar en lezen van de adem
begrijpen wat de belangrijkste adempatronen betekenen
oefenen met elkaar
feedback ontvangen over jouw eigen adempatroon
een volledige ademsessie Transformational Breath met professioneel opgeleide ademcoaches.
Tijdens deze bijscholingsdag besteden we aandacht aan de verschillende adempatronen en hun betekenis.
Zodat jij als therapeut een goed voorbeeld kunt zijn voor je klanten, is het belangrijk dat je je eigen adem hebt leren kennen. Daarom is er aan het einde van deze dag een volledige ademsessie gepland. Kennis en begrip van je eigen adempatroon vertelt boekdelen over jou als therapeut en helpt jou om je klanten praktische en nuttige adviezen te geven over hun ademhaling.

Datum: nader te bepalen
Deze dag wordt opgevolgd door een verdiepingsdag over de belangrijke rol van Ademwerk bij Kanker. Je kunt de verdiepingsdag pas volgen als je eerst deze basisdag hebt gedaan.
“Nadja verstaat de kunst om alles niet zweverig uit te leggen. Dit soort nuchterheid spreekt mij erg aan. Mijn nieuwsgierigheid is zeker erg bevredigd en smaakt toch nog steeds naar meer. Ik voel me lichter en met meer vertrouwen.” – Hanneke Buurma, begeleidster Geestelijke Gezondheidszorg
“De kijk op de adem heeft mij inzicht gegeven op mijn eigen stuk. Bewust zijn van hoe je doet en wat je nog meer kunt met je lijf” – Trudy Op den Buys, haptotherapeute
GEEF JE OP VOOR KIJK OP DE ADEM
GEEF JE OP VOOR BEIDE DAGEN

2) Verdiepingsdag: Kanker & Adem
Deze dag is een verdieping op de basisdag. Je kunt deze dag pas volgen als je de basisdag hebt gevolgd. Het mooist is, als je beide dagen direct achter elkaar doet. Zo heb je het meeste profijt van de lesstof en je eigen verdieping m.b.v. de adem.
Tijdens deze dag neem ik je dieper in de lesstof en deel ik met jou wat er op wetenschappelijk gebied is gepubliceerd over de zeer belangrijke rol van zuurstof bij kanker EN de inmiddels niet meer te veronachtzamen rol van emoties op je fysieke gesteldheid en op kanker in het bijzonder.
Ik bied je naast wetenschappelijke onderbouwing, ook mijn ervaring aan die ik heb opgedaan in mijn werk als arts en in mijn adempraktijk met klanten met kanker.
Op deze zéér verdiepende dag, besteden we niet alleen aandacht aan kennis, maar ga je ook je eigen ervaring met de adem verdiepen. Er is ook weer een volledige, gefaciliteerde ademsessie aan het einde van deze dag.
Samenvattend bevat deze dag:
terugkoppeling van de geleerde stof van de basisdag Kijk op de adem
kennis over zuurstof & kanker en emoties & kanker
oefenen met elkaar
adem toepassen in jouw praktijk
feedback ontvangen over jouw eigen adempatroon
een volledige ademsessie Transformational Breath met professioneel opgeleide ademcoaches.

Datum: 5 november 2021
Praktische informatie
Datums:
Kijk op de adem: nader te bepalen
Kanker & Adem: 5 november 2021
Tijden: 9-18 uur
Dagdelen: 2 per dag
Lokatie: Bilthoven
Inclusief: syllabus, thee, snacks
Exclusief: lunch
Prijs: 300 euro voor beide dagen, 160 euro voor één losse dag. LET OP! De verdiepingsdag kan alleen ná de basisdag gevolgd worden.
Doelgroep: Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Accreditatie
Accreditatie is verleend door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB): Kijk op de adem: 300521/ C1986.0184.F; Kanker & Adem: 300521/ C1987.0184.F. Je ontvangt een certificaat van deelname aan het einde van iedere dag.

Belangrijk
Deze twee dagen zijn bedoeld om je de eerste kennis te geven over het lezen en interpreteren van de adem en geeft je praktische handvatten hoe je in je praktijk alvast de eerste aanzet kunt geven tot een gezonder adempatroon van je klanten. Deze twee dagen zijn GEEN vervanging voor de opleiding tot ademcoach. Deze opleiding noodzaakt een gedegen en diepgaande kennis van de werking van de adem en diepgaande persoonlijke ervaring met deze techniek. De opleiding tot ademcoach neemt 3 weken in beslag voor de praktische kennis en neemt ongeveer een jaar tot certificatie. Een tweedaagse kan deze diepgang in kennis en kunde niet benaderen.
Deze dagen gaan door bij een minimum van 3 deelnemers per dag.

Coronamaatregelen
Kom niet als je klachten hebt die bij een corona-infectie kunnen horen. Door het diepe ademen is een meegebrachte infectie zó overgebracht op anderen. Neem alsjeblieft je verantwoordelijkheid hierin.
Mocht je klachten hebben en dit laten testen, dan ontvang je je inschrijfgeld volledig retour bij een onverhoopt positieve zelftest (wel corona).
!! Je ontvangt binnen een uur na aanmelding een mail met de praktische informatie. Hou je spam folder of de folder met onbelangrijke mail in de gaten voor een mail van Altractive of e-act!!

“Dat zoiets simpels zo effectief kan zijn voor het verwerken van emotie en trauma’s.” –

Yannick Pelder, fysiotherapeut, deelnemer Level I ademweekend

“Een aanrader voor iedere hulpverlener/coach. Adem schept verbinding! Transformational Breath geeft mij de opening naar het leven durven léven!”

Natasja Hazelaar
Pedagogisch behandelaar en coach NLP/systemisch werk, deelneemster Level I ademweekend

“Een training die je weer tot leven ademt.”

Yogadocente
deelneemster Level I ademweekend

Nadja heeft mij een stuk verder geholpen in de zwaarste tijd van m’n leven. Ik was in een diepe depressie beland en ik ontdekte dat je met ademhalingsoefeningen veel rust kon terugbrengen. Ik wist niet wat ik meemaakte toen ik ontdekte wat je met ademhaling kan bereiken.

Bart

Ik was euforisch!

Wat een geweldige avond gisteren! Dank je wel! Ik ben de hele avond energie dronken geweest. Ik was euforisch! Tijdens de sessie heb ik het leven omarmt en dit was de uitkomst! Namaste!

Maaike, Praktijk manager, 36 jaar

Ademen is een geschenk

Ademen is een geschenk en is voor een ieder perfect als je het maar ‘gewoon’ doet. Ga niet denken, ga liggen en ademen, ervaar wat het met je doet en wat je ermee bereikt!! Het helpt je op alle manieren. Nadja is zeer vakkundig en kan als geen ander de juiste intentie voor een sessie met je bepalen waardoor het effect maximaal is.

Erik, afdelingsmanager internationaal IT-bedrijf