De dans van kanker en zuurstof

Er is heel wat te vertellen over de relatie tussen kanker en zuurstof. Het is net alsof ze samen een goed geoefende dans uitvoeren die ons als artsen lange tijd om de tuin heeft geleid. Prachtig om te mogen aanschouwen en ondoorgrondelijk tegelijk.

Er is heel wat te vertellen over de relatie tussen kanker en zuurstof. In mijn blog van augustus vorig jaar besprak ik al de spraakmakende resultaten van een onderzoek dat in 2016 uitkwam.

Ik ben eind vorig jaar uitgenodigd om een artikel te schrijven voor het blad De Natuur Uw Arts. Dit artikel kan je op mijn blog van 3 november nalezen.

In navolging daarvan kwam een verzoek om een artikel te schrijven over de relatie van zuurstof met kanker. Dit heeft geresulteerd in het onderstaande artikel.

Sinds 1931 wordt er al onderzoek gedaan naar de relatie tussen kanker en zuurstof. De aftrap kwam met het onderzoek van Otto Warburg die concludeerde dat kankertypen één ding met elkaar gemeen hebben: ze leven allemaal in een zuurstofarme omgeving. Sterker nog, ze doen het beter in een zuurstofarme omgeving.

Het onderzoek is natuurlijk doorgegaan en heeft mooie resultaten opgeleverd waardoor we nu steeds meer begrijpen over de rol van zuurstof, de adem en kanker. Meer zuurstof in de omgeving van kankers resulteert in een verminderde groei van kanker.

Wil je hier meer over lezen? Klik dan gauw op de onderstaande foto!

 

 

 

 

 

Vind je het leuk om mij te horen uitleggen hoe dit zit? Bekijk dan hier mijn video.

Ik hoop dat dit inspirerend is voor jou om te lezen. Zeker voor iedereen die met kanker te maken heeft, of het nu jezelf is, of een naaste, is dit belangrijke informatie om te weten.

Deel gerust deze blog op jouw social media of via je vrienden. Wie weet, is het voor iemand net het nieuws wat ze nodig hadden.

 

 

Share

Laat wat van je horen

*