Soms komt er iets op en dan MOET het nou eenmaal op papier. Zo ook dit bericht. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Recent had ik weer de kans om voor een klant een reading te doen. Altijd een waar genoegen voor mij.
Nu heb ik sinds een paar maanden ook de kunst geleerd om te channelen en heb ik twee gidsen gekregen die ik de ‘mijne’ mag noemen (voor zover een gids ooit van iemand is….). De bedoeling is in ieder geval, dat we een tijdje zullen samenwerken.
Tja, je weet hoe dat gaat als spirits een tijdje zeggen, dat kan zomaar de rest van je leven betekenen. Tijd betekent namelijk niets waar zij zijn… ? Haha!
De gids die met mij praat is Persephone. Zij is vanuit de mythologie de godin van het dodenrijk en de lente, de godin van overvloed en vruchtbaarheid. Ik voel me zeer vereerd om met haar en mijn andere gids – Marcus Aurelius- te mogen werken.
Anyway, de boodschap van Persephone die ik uit wil lichten ging als volgt:

“Jullie mensen focussen altijd zo op wat je verliest. Het is wijzer om te focussen op waar je naartoe op weg bent. Iets wat vele malen beter is.”

Dit was een antwoord op een vraag over een relatie. Terwijl ik het mezelf hoorde zeggen, begreep ik dat deze boodschap ook voor mij gold. In relaties was ik er ook vaak op gericht op wat ik kwijt zou raken of ben geraakt en dacht niet vaak aan wat ervoor in de plaats komt. Overigens ging dat niet alleen maar over relaties, ook over zo’n beetje alle andere dingen in mijn leven. Loslaten, dat was (en is) nogal een dingetje.
Dat is natuurlijk een heel menselijk ego ding: aangezien we geen glazen bol hebben en niet kunnen weten wat er in de toekomst ligt, is er vaak het automatiscme om angstig te zijn voor de toekomst. Het zou namelijk ook slechter kunnen worden….althans, dat houdt ons hoofd ons graag voor. Het verstand is een ster in doemdenken.
Maar wat als……we ons nou eens konden verheugen op de toekomst? Op iets wat veel mooier en beter is? Zou dat niet een veel groter vertrouwen uitspreken?

Afijn, ik vond het een mooi inzicht en besloot het voor mezelf in mijn dagboek te schrijven. En – BAM!- toen begreep ik de grootsheid van de boodschap pas.
Deze boodschap is bedoeld voor de HELE MENSHEID, nu in dit moment: als we alsmaar bezig zijn met het focussen op wat we denken te verliezen in deze tijden van chaos, dan blijven we dat versterken. Wijzer is het inderdaad om te focussen op waar we heen gaan. Naar iets wat VEEL mooier en veel beter is!
Energy flows where attention goes. De toekomst is op dit moment nog onbeslist. Het is onze AANDACHT die de toekomst vormt. Dat wat we aandacht geven wordt groter.

Wat als we als hele mensheid eens zouden beginnen met ons stelselmatig een nieuwe toekomst voor te stellen die VEEL mooier en beter is dan wat we hadden en wat we nu dreigen te verliezen. Wat als we ons er echt eens op zouden beginnen te VERHEUGEN. Dan gaan we dit beeld samen creëren. Want zo sterk zijn we. We zijn namelijk wezens van energie. Frequentie is alles, zoals Persephone me meerdere malen heeft verteld.

En zo vallen de puzzelstukjes in elkaar. Tijdens mijn motorrijlessen leerde ik deze les: “kijk naar waar je heen wilt”. Op die manier volgt de motor die richting. Als je dat niet doet, eindig je met wat pech tegen een boom of verkreukeld op de grond (wat ik letterlijk heb mogen ervaren ? ).
In mijn PowerThinking cursus heb ik het over niets anders: wil je een nieuwe levenservaring creëren, zorg dan dat het het VOELT. Want wat je aandacht geeft krijgt energie. Dit is je creatiekracht.

Dus: FOCUS OP WAAR JE HEEN WILT!
Ik ben diep geraakt door deze ZEER eenvoudige boodschap van Persephone. Knoop jij het ook in jouw oren?