Over Nadja

portret-marijke-2-bijgesneden

Hallo! Mijn naam is Nadja Benschop en ik ben arts, internationaal senior trainer in Transformational Breath®  en hartcoherentie practitioner. Ik ben ook energetisch healer en reader en lachyoga trainer.

Sinds 1999 ben ik werkzaam als arts en heb daarmee de nodige ervaring opgedaan in de reguliere geneeskunde.

Reeds tijdens mijn studie geneeskunde had ik contact met kankerpatiënten. Er viel me daarbij iets op…

In de ziekenhuizen werd er (en wordt nog steeds) veel aandacht besteed aan de lichamelijke genezing van de patiënt. Soms werd er zó op de kanker gefocussed dat ik me afvroeg of de kanker misschien genezen werd, in plaats van de patiënt. Het is dan heel verleidelijk om als patiënt daarin mee te gaan. Ik zag mensen, families die uit alle macht knokten tegen deze ziekte. Het waren indringende verhalen met soms echt tragische afloop. Dat raakte mij diep.

En dan waren er een paar kankerpatiënten die mij diep inspireerden. Deze mensen bleven licht, ongeacht welk slecht nieuws ze kregen. Ik wist toen nog weinig over spiritualiteit en zelfontwikkeling, maar ik wist wel één ding: ik wilde het liefst de hele dag bij deze mensen zijn. Het was alsof ze door het krijgen van kanker een zingeving en diepte in hun leven wisten te bereiken. Ze gebruikten de crisis van hun ziekte om een enorme draai te maken naar het positieve. Het licht van deze mensen inspireerde mij altijd bijzonder en maakt tot op de dag van vandaag dat ik dit iedereen toewens die met een belangrijke ziekte te maken krijgt. Reden waarom ik nu op deze manier werk.

15 jaar lang werken in de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen bracht mij in dicht contact met oncologen en de patiënten die zij zagen. In deze samenwerking leerde ik steeds meer over de emotionele balast die de kankerbehandelingen met zich meebrengen. Toen ik daarnaast in mijn praktijk te maken kreeg met enkele kankerpatiënten, was ik diep onder de indruk van de moed die zij hadden om het ziekteproces samen met mij een enorme verdieping te geven waardoor ze toegang kregen tot de diepe wijsheid die de ziekte met zich meebracht.

In 2005 overleed mijn moeder plotseling met waarschijnlijk de diagnose kanker.  9 jaar later heb ik met mijn vader het proces van overlijden ten gevolge van kanker van dichtbij meegemaakt. Ik heb toen aan den lijve ondervonden wat de diagnose kanker teweegbrengt in de omgeving van de patiënt. Ik begrijp nu dat de partner of de naasten van de patiënt minstens evenveel ondersteuning nodig hebben in dit proces als de patiënt zelf. Dit is de reden waarom ik ertoe heb besloten om te werken met zowel de persoon met de diagnose kanker+ als de persoon die hem of haar het meest na staat.

Na het overlijden van mijn moeder heb ik kennisgemaakt met Transformational Breath® en heb deze techniek als bijzonder krachtig ervaren. Mijn opleiding tot senior trainer en opleider heb ik bij Judith Kravitz in de VS gevolgd in het trainingsprogramma van de Transformational Breath Foundation. Judith Kravitz is de oprichtster van deze techniek die inmiddels ruim 45 jaar bestaat en de hele wereld bedient.

Vanaf januari 2006 heb ik 18 maanden om de wereld gereisd en enorm veel geleerd en ervaren. Om de volledige vrijheid van het reizen te ervaren en dan op zoek te gaan naar diezelfde vrijheid in mij was een ware ontdekkingsreis die me tot steeds verdere persoonlijke groei aanspoorde. Sindsdien is het mijn diepste wens om anderen ook op deze manier hun eigen vrijheid te laten ontdekken en eenieder naar zijn beste vermogen te zien uitgroeien.

Het werk The Presence Process van Michael Brown inspireert mij. Dit 70-daagse programma van diepe zelfontwikkeling met behulp van ademwerk brengt mij en mijn klanten iedere keer weer een laag dieper. Dit programma doet me iedere keer weer dieper begrijpen wat mij in mijn leven drijft en hoe ik steeds weer dezelfde negatieve situaties op me afroep als ik mijn oude patronen niet heel. Door de blauwdruk in mij te transformeren, bereik ik nieuwe lagen van vrijheid en vreugde. Ik ervaar dit programma als een bijzonder krachtig instrument en ik gebruik  dit programma om je verder te helpen in jouw proces. Door dit programma stelselmatig in te zetten in het helingsproces bij mijn klanten, heb ik ondervonden dat mijn klanten net zoveel baat hebben bij het doorlopen van dit programma als ikzelf heb gehad.

Sinds de start van mijn eigen praktijk heb ik me bij het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht en bij verschillende cursussen bekwaamd in verschillende healingstechnieken en heb ik bij Avalon in Hilversum mijn opleiding tot reader succesvol afgerond.

Een mens is nooit klaar met leren en ontwikkelen. Ik streef er naar om steeds te blijven groeien en ontwikkelen. Daarom heb ik ervoor gekozen om de volgende opleidingen aan mijn pakket toe te voegen:

Sinds 2011 ben ik lachyoga begeleider waarvoor ik bij Maarten Vos in Amsterdam in opleiding ben geweest. Daarna heb ik in 2015 heb ik succesvol de opleiding tot Lachyoga trainer vervolmaakt bij Doctor Madan Kataria, de oprichter van de Laughter Yoga University in Bangalore, India. Dat was zeker een zeer bijzondere ervaring!

In 2019 heb ik vervolgens de opleiding tot hartcoherentie practitioner succesvol afgerond bij Kees Blase, oprichter van Hartfocus en het Landelijk Centrum voor Stress Management. Een opleider van het eerste uur in de kunde van hartcoherentie in Nederland. Hij heeft succesvol deze techniek naar Nederland gebracht. Hij brengt daarmee een weldaad aan diepgang in de opleiding aan.

In mijn ervaring vullen deze technieken, samen met mijn medische kennis en ervaring elkaar op een bijzonder mooie manier aan.

Zoals je ziet, ik leer zo mogelijk het liefste bij de bron. Dit zegt gelijk ook iets over mij: ik streef er steeds naar om de hoogste kwaliteit te leveren. Ik zal niet iets verkondigen tenzij ik er achter sta en alle technieken die ik aanbied heb ik eerst zelf aan den lijve ervaren en als behulpzaam ervaren. Je kunt er dus op vertrouwen dat ik er ook steeds naar blijf streven om jou de hoogste kwaliteit aan begeleiding te geven.

In mijn ideale wereld bestaat er een gelukkige samenwerking tussen de reguliere geneeskunde en wat we de alternatieve zorg noemen. Hierbij is het voor mij van belang dat iedere genezer zich van de sterktepunten en de beperkingen van iedere respectievelijke helingstechniek bewust is. Hierdoor wordt het mogelijk een krachtig zorgsysteem te bouwen door het beste van beide werelden te combineren. Mijn droom krijgt vorm in hoe ik werk met mijn klanten en ik heb de ambitie om dit verder te brengen in de wetenschappelijke wereld van de geneeskunde door middel van goed uitgevoerde, betrouwbare klinische studies te doen naar de werkzaamheid van mijn technieken bij kankerpatiënten.

Het zou mij een waar plezier zijn om jou en je partner te mogen begeleiden in jouw unieke proces naar vrijheid, rust en de rijkdom in jezelf.

Leef je leven ten volste!

Share