Level IV

Professionele opleiding tot ademcoach in Portugal

 duik in het Na de levensveranderende kwaliteiten van het seminar ervaren te hebben, voelen velen zich geroepen om dit werk verder te verdiepen en het met anderen te delen. Het professionele programma van de Transformational Breath Foundation (TBF), Level IV, is een cursus van veertien dagen met een gespecialiseerde focus op het op een professionele wijze leren faciliteren volgens de methode van Transformational Breath® (TBr).

Deze opleiding is alleen toegankelijk indien je de Levels I, II en III hebt gevolgd.

Lees verder over deze Levels

Level IV in wordt in Nederland in twee volle weken aangeboden: deel A en deel B. Deel A kan naast de opleiding tot ademcoach ook gebruikt worden als een verdere verdieping van je eigen ontwikkeling. Deel B bevat het examen als Transformational Breath ademcoach. Je wordt aangeraden je voor dit deel op te geven als je daadwerkelijk voornemens hebt om Transformational Breath verder uit te dragen als ademcoach.

Wat kan je tijdens deze training verwachten?

In deel A leer je de techniek, het bewustzijn en de tools begrijpen die in TB worden gebruikt, zoals ademanalyse, anatomie, wonderbewustzijn, het gebruik van “The Work”, bodymapping en andere lichaamsgerichte technieken, inhoud van de sessies, toning, invocaties, de belangrijkste gebieden van integratie, een introductie in het werken met cliënten , unieke aspecten van TB en je wordt begeleid in het kiezen van een mentor voor de rest van je opleiding.

In deel B wordt je geïntroduceerd aan coaching concepten en leer ze je toe te passen. Hiermee leer je bewuster met het gedrag en de overtuigingen van je cliënten naar hun doelen te werken. Je ontwikkelt vaardigheden met Psycho-spirituele Coaching en het werken met meerdere cliënten tegelijk. In deze module ontstaat een verdieping in het werken met cliënten en speciale groepen zoals sessies met kinderen, senioren, zwangere vrouwen, geboortes, astmapatiënten, etc. Je leert op een gevorderd niveau de adem te analyseren. Verder worden onderwerpen zoals het bouwen van een praktijk, het gebruik van feedback- en intakeformulieren, kinderprogramma’s, maatschappelijke workshops, het werken met groepen, het visualiseren van een ideaal leven en energetische initiaties besproken. Deze module wordt afgesloten door een examen dat uit meerdere onderdelen bestaat.

De opleiding wordt steeds door professionele en ervaren trainers en personeel begeleid.
Er is veel ruimte voor je eigen persoonlijke proces en er is voldoende gelegenheid voor persoonlijke begeleiding en feedback.
Gedurende de gehele training word je begeleid door een ervaren ademcoach of trainer die je mentor zal zijn. Je kiest zelf de mentor met wie je wil werken.

Deze Level IV wordt getraind door mijzelf (Nadja Benschop, internationaal Level IV senior trainer).

 
Doelstellingen

Een van de belangrijkste doelstellingen van deze opleiding is dat je zelfstandig leert functioneren als ademcoach in Transformational Breath en dat je op een verantwoorde wijze anderen kan begeleiden in hun ademsessies en psycho-spiritueel proces.
Een tweede belangrijke doelstelling is dat je zelf een open en verbonden ademhaling bereikt en kan demonstreren dat je volledig zelfstandig een ademsessie kunt volbrengen.

Lees hier meer over de doelstellingen van het opleidingsprogramma.

 
Mogelijkheden voor het volgen van de opleiding

Het is mogelijk om delen A en B in verschillende landen te volgen zonder iets te missen en zonder overlap. Het wordt echter aangeraden om bij dezelfde groep te blijven.
In sommige landen wordt Level IV in drie delen gegeven (1/2/3). Je kan van het A/B systeem naar het 1/2/3 systeem overgaan, afhankelijk van je behoefte. Een bepaalde mate van overlap kan hierin niet uitgesloten worden, er wordt in ieder geval rekening gehouden met de trainingsdagen die je al gevolgd hebt.

 
Studiebelasting

Tijdens de twee opleidingsweken (Levels IV-A en IV-B) leer je alle skills om een ademsessie met goed gevolg te kunnen geven. Je bent dan echter nog niet klaar om je praktijk te starten.
Na het volgen van de opleidingsweken kan je ervoor kiezen om je certificaat te halen. Hiervoor zijn er huiswerkopdrachten en loop je een aantal verplichte stages om in aanmerking te komen voor het certificaat. Pas als je je certificaat hebt ontvangen, kan je geld verdienen als ademcoach.

Klik hier voor de certificatie eisen voor ademcoaches

In totaal bestaat de studiebelasting uit 500 uren, waarvan 385 uren tijdens de trainingen, stages en oefensessies worden besteed. De rest is thuisstudie.

Vind hier het examenreglement

 
De voordelen van certificering

Na een succesvolle afronding van het examen kan je beginnen met je stages om je verplichtingen voor de certificering af te ronden. Dit certificaat wordt door de internationale Transformational Breath Foundation in de VS afgegeven. Deze geeft recht op het voeren van de beschermde titel Transformational Breath ademcoach en na het behalen van je certificaat kan je financiële vergoedingen vragen voor de ademsessies die je aan anderen geeft. Vóór die tijd dienen ademsessies kosteloos te worden verstrekt.

De titel van ademcoach wordt helaas tot op heden nog niet erkend in Nederland door beroepsverenigingen of verzekeringen.
Lees meer over de voordelen van het certificeren via de link hieronder.

Lees hier meer over de voordelen van het certificeringsprogramma

 
Datums en locaties

– Deel A: 5 t/m 12 maart 2023
– Deel B: 10 t/m 17 september 2023
De opleiding wordt  gegeven in een magisch retraite centrum waar veel licht, ruimte en buitenruimte is. Het eten is er werkelijk fabuleus (vegetarisch en zo veel mogelijk lokaal verbouwd). Het ligt midden in de natuur, wat je de mogelijkheid geeft om te wandelen tijdens de pauzes, je kunt tussendoor een duik in het zwembad nemen, een massage boeken of een paardencoachingsessie nemen (zeer de moeite waard!). Het is er stil en groen, heerlijk om te ontspannen! Kijk eens op hun website om een indruk te krijgen: Quinta Carvalhas
Meer informatie over deze week, de prijzen en het programma vindt je bij Elisabeth Thomas. Zij organiseert deze week.

 

Taal

De cursus wordt in het Engels en het Frans gegeven.
Informatie: mail Elisabeth als je nog vragen hebt.

 
Prijzen en aanmelding

Voor een losse opleidingsweek betaal je 1700 euro.
Wil je de hele opleiding doen in Portugal? Dan betaal je 3100 euro voor de twee opleidingsweken.
Daarnaast betaal je 105 euro per nacht voor een gedeelde kamer inclusief alle maaltijden (7 x 105 = 745 euro per week). Je betaalt een toeslag voor een eigen kamer.

Aanmelden kan via Elisabeth Thomas (klik op de button hieronder).

Ik verheug me erop je bij de opleiding te zien!

 

Voor reeds opgeleide TB ademcoaches
Meld je hier bij Elisabeth aan als je als teamlid deel wil nemen aan deze Level IV-B.

Laat je inspireren

Adem diep, lach voluit

In dit boek vertelt Judith Kravitz over Transformational Breath.

Energiek met Kanker

Els heeft een VIP traject bij Altractive gevolgd. Ze vertelt in een video over haar ervaringen.

Inspiratie: Licht Links

Een pagina vol inspirerende activiteiten, blogs en video’s met de grote meesters om jou op te tillen.

Mijn missie

In mijn werk en leven combineer ik de traditionele geneeskunde met holistische technieken, zowel in mijn rol van arts als van naaste van kankerpatiënten. Mijn opleidingen en mijn ervaringen hebben mijn visie op ziekte en heling gevormd. Mijn missie is om (kanker)patiënten en hun familie optimaal te ondersteunen en begeleiden, met technieken die werken op alle lagen van het zijn als mens. Ik maak graag kennis met je.