Zuurstof kan fibromyalgie behandelen

Foto O2

Fibromyalgie, door de arts nog steeds bijna onmogelijk te diagnosticeren, zou goed te behandelen zijn met hyperbare zuurstoftherapie. Onderzoekers van de universiteit van Tel Aviv konden gebruik van pijnmedicatie drastisch reduceren en soms zelfs volledig elimineren bij 48 vrouwen met fibromyalgie.

Dit bericht bereikte mijn inbox onlangs. Ik ben steeds zo gelukkig als de wetenschap bevestigt wat we empirisch al zo lang weten: namelijk dat mensen met chronische klachten zoals fibromyalgie heel goed varen op Transformational Breath.
Chronische ontstekingsprocessen zoals onder andere fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en reuma gedijen uitstekend in een zuurstofarme omgeving. We hebben inmiddels bijna 40 jaar ervaring met Transformational Breath dat mensen die aan deze aandoeningen lijden veel minder klachten hebben, minder medicatie gebruiken en soms zelfs helemaal van de klachten afkomen met behulp van ademsessies.

Het is natuurlijk ook logisch: het lichaam heeft nu eenmaal zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Met de 30-50% longcapaciteit die de gemiddelde mens gebruikt, is het alleen maar voldoende om te overleven. Dit is niet hetzelfde als leven!

Uiteraard is het belangrijk om goed en volledig te leren ademen. Als je weer gebruik leert maken van je volledige ademhalingscapaciteit, dan bedien je je lichaam met de hoeveelheid zuurstof die het nodig heeft om op volle kracht te funtioneren.

Een hele mooie, leuke en gemakkelijke manier om meer zuurstof in de ademen is door te lachen!
Als je lacht, adem je namelijk nagenoeg alle reservelucht uit je longen, bij de diepe inademing die daarop volgt adem je tot diep in je longen in. Het is dus heel gezond – en ja, zelfs noodzakelijk – om veel en diep te lachen!

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van het lachen, en die zijn legio: op de pagina over lachyoga vertel ik je hier meer over.

Mocht dit je aansteken en heb je interesse om hier meer over te leren en vooral om hier direct mee aan de slag te gaan? Dan is er op 5 en 6 september een weekend die helemaal in het teken staat van de lach. Klik hier als je hier meer over te weten wil komen.

Makkelijker EN leuker kan ik het niet maken! 🙂

 

 

Share

Laat wat van je horen

*