Zo word je gelukkig

Het leven is een kwestie van ups en downs, dat weet iedereen. Toch is het niet leuk als we in een dip zitten en proberen we hier zo snel mogelijk weer uit te komen.
De gemiddelde, onbewuste mens doet dit door de omstandigheden om zich heen te veranderen.
Geen leuke baan? Nieuwe functie aanvragen of een andere baan zoeken.
Tegenvallende relatie? Uitmaken en een andere partner vinden.
Niet gelukkig met de woning? Verhuizen.

Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet. Deze strategie werkt namelijk niet. Hoe vaak gebeurt het niet dat de nieuwe baan die aanvankelijk zo leuk leek na een jaar ook weer tegenvalt? Of dat de relatie toch niet zo makkelijk en romantisch was als je eerst dacht, om maar niet van het huis te spreken, waar ook na verloop van tijd wel wat op aan te merken blijkt.
Veranderen van de situatie buiten jou heeft maar een kortdurend effect. Het werkt niet langdurig, omdat hier de oorzaak niet zit.

De tweede strategie die we erop los zouden kunnen laten is om je gedachten te veranderen: positief denken. Dat kost wat meer energie en het effect houdt ook wat langer aan…toch werkt dit ook niet op de lange termijn, omdat dit niet is waar de oorzaak ligt.

Bekijk de video hieronder om te zien wat je beter wel kunt doen om je beter te voelen. Het gaat namelijk niet over hoe je de komende dagen of weken besteed, het gaat erom hoe je de rest van je leven besteed…

Kom gratis ademen op een van mijn introductieavonden en ervaar hoe je je levenservaring voor de rest van je leven kunt veranderen. Iedere maand geef ik er een. Kijk op mijn agenda naar de eerstvolgende mogelijkheid. Opgeven is noodzakelijk.

 

Share

Laat wat van je horen

*