Zelfliefde versterkt je immuunsysteem

Ik kwam een tekst tegen die gechanneld is, waarin een andere kijk wordt gegeven op de situatie met Corona. In dit stuk spreken ze over de rol die eigenwaarde en zelfliefde hebben op het functioneren van ons immuunsysteem….bijzonder interessant vind ik het!
Ze bieden een interessant perspectief op het geheel van de virusuitbraak en onze rol als mensheid op deze aarde. Het biedt de ruimte en de tijd voor ons om naar binnen te keren. Als we slim zijn, gebruiken we deze tijd om dit zowel letterlijk als figuurlijk te doen!

Kijk maar of dit bij jou resoneert.

Je immuunsysteem als uiting van je Goddelijkheid

Maria Magdalena en Jezus: “Het immuunsysteem is een stelsel dat je lichaam beschermt tegen indringers van buitenaf en tegen cellen en factoren in je lijf die je heelheid als mens kunnen beschadigen. De kracht waarmee je immuunsysteem werkt, wordt voor een belangrijk deel bepaald door je zelfliefde, het recht dat jij aan jezelf geeft om jezelf te zijn, een gezonde levensstijl die je persoonlijke bestaan bevordert, de connectie met je hart en met je Goddelijke Bron en de algemene trilling die jij met alles in je leven schept.

In het bijzonder allerlei vormen van zelfveroordeling en zelfmiskenning, straffen die je bewust of onbewust jezelf hebt opgelegd, geheimen, ongezonde beloften en zelfdestructief gedrag ondermijnen je immuunsysteem. In het collectieve bewustzijn van de mensheid en vaak ook in familieverband zijn er miskennende en beperkende overtuigingen die je zwakker en kwetsbaarder maken. Het immuunsysteem functioneert op basis van je zelfliefde en je bestaansrecht. Het is de ruimte die jij aan jezelf geeft die maakt dat je immuunsysteem jou efficiënt kan verdedigen. Als je twijfelt aan het recht om jezelf te zijn, jezelf afkeurt of moeite hebt om grenzen te stellen, kan je immuunsysteem gaan twijfelen over wat je wilt. Wil jij je eigen ruimte claimen of niet? Of maar half-half? Het immuunsysteem vraagt zich dan af: ‘Moet ik de rebellerende cellen bestrijden of de bacterie en virussen, die je lichaam over willen nemen, tegenhouden? Of moet ik ze hun gang laten gaan?’

‘Wie ben ik om mijn ruimte op Aarde te claimen?’, vraag jij je mogelijk af. Als jij twijfelt over je recht om op Aarde te zijn, doet het immuunsysteem automatisch zijn werk minder efficiënt. Jouw twijfels kunnen gebaseerd zijn op een innerlijke weerstand tegen het op Aarde zijn. Wantrouwen tegenover de Aarde, weerstand tegen de spelregels in de fysieke dimensie, afkeuren van je lichaam, behoefte om de Aardse dimensie te verlaten of om niet meer te willen incarneren zijn gevoelens en overtuigingen die je bestaan als fysiek mens verzwakken. Ze reflecteren een onbewuste wens om uit deze dimensie te vertrekken en je fysieke bestaan los te laten. Omdat jij, op die manier, verzuimt om je lichaam te bevestigen en te ondersteunen, kan je immuunsysteem je niet succesvol verdedigen.

Je immuunsysteem ‘denkt’ je beter te dienen door je ziek te laten worden. Zo kun jij je wens vervullen om de fysieke dimensie te verlaten zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Dit zijn halfbewuste en halfonbewuste processen en beslissingen die veelal gebaseerd zijn op oude slachtoffergevoelens en onverwerkte emoties. Je kunt je echter van dit alles bewust worden en jezelf naar de rol van Schepper verplaatsen. Door verantwoordelijkheid te nemen voor deze ondermijnende emoties en overtuigingen, oude trauma’s te helen, geheimen te delen en ongezonde beloften los te laten, kun jij je Aardse bestaan als mens vanuit je hart omarmen. Door deze keuze kun je een meer liefdevolle levensstijl opbouwen, gelukkiger worden en je trilling verhogen.”

De belangrijkste voeding voor je immuunsysteem

Maria Magdalena en Jezus: “Het omarmen van je Aardse natuur opent de weg naar het openen van je hart en het omarmen van je Goddelijkheid als mens. Hierdoor versterk je de verbinding met je Goddelijke Bron op het Absolute niveau van God en je Goddelijke Bron in de Aarde waardoor puur bewustzijn intenser door je Aardse Persoonlijkheid en in het bijzonder door je fysieke lichaam kan stromen. Dit is de belangrijkste voeding voor je immuunsysteem. Zelfliefde en zelferkenning versterken je energetisch veld en maken het ontoelaatbaar voor ondermijnende factoren en tot je door dringende wezens. Tegelijkertijd bekrachtigen ze jouw immuunfunctie die duidelijke grenzen kan stellen en je eigen territorium op Aarde kan bewaken. Dit is de basis voor de verdere ontwikkeling van je persoonlijke bewustzijn.

Ongeacht de krachten en processen die ten grondslag liggen aan elke epidemie, zoals bij het huidige ‘Coronavirus’, is het de connectie met je hart en met je Goddelijke Bron die bepaalt hoe jij hiermee omgaat. Dit virus daagt je uit om met jezelf aan de slag te gaan en je zelfliefde, je gezondheid en je levensstijl te optimaliseren en je trilling te verhogen om onder alle omstandigheden je bestaansrecht op Aarde te claimen en je Goddelijkheid als mens neer te zetten.

Lees hier meer over de spirituele kijk op Corona

Share

Laat wat van je horen

*