We zijn niet gelukkig…

Als je kijkt naar de middelen die wij als gemiddelde westerling tot onze beschikking hebben, dan zou je verwachten dat we lyrisch waren van geluk: we hebben minimaal 3 maal per dag te eten, een (goed) dak boven ons hoofd, in Nederland doorgaans een geregeld inkomen, een telefoon die ons met al onze vrienden over de hele wereld verbindt.

We zijn nog nooit zo verbonden geweest op grote afstanden en toch blijken wij als welvarende maatschappij ongelukkiger te zijn dan ooit:

  • de WHO voorspelt dat depressie en angststoornissen in 2020 wereldziekte nummer 1 zullen zijn. Dit overstijgt zelfs kanker!
  • 25% van de vrouwen in de VS gebruiken antidepressiva en/of anti-angstmedicatie, mannen komen daar vlak achteraan.
  • De Center for Disease Control in de VS heeft aangegeven dat slaapstoornissen epidemische vormen aannemen.

Het gaat dus helemaal niet goed met ons. Wat is er gebeurd?

Max Strom spreekt hierover in een zeer inspirerende TEDx talk. Ik zou het niet beter kunnen zeggen.

Vanuit mijn werk heb ik geleerd dat de longen verbonden zijn met verdriet. Hij spreekt hier over. Ik kan me volledig voegen bij wat hij zegt: onderdrukt verdriet uit zich in angsten. Zodra we de longen aanzetten via een middenrifademhaling, krijgt het verdriet de ruimte om tot verwerking te komen.

Deze video komt compleet met een zeer bruikbare ademoefening die ik je zeer zeker aanraad. Hiermee leer je stap voor stap je middenrif kennen en oefen je met het middenrif te ademen, met als resultaat: rust-ritme en ontspanning.

Ik wens je veel inspiratie toe met deze video.

Ik overweeg om op 16 en 17 september om weer een ademweekend te geven. Dit is afhankelijk van het aantal geinteresseerden. Wil je me mailen als je hier interesse in hebt? Dan kijk ik of het mogelijk is om jullie een weekend te bieden waarin je leert weer gelukkig te zijn.
Stuur een mail naar info@altractive.nl

Share

Laat wat van je horen

*