Volwassenheid

Wat is het toch een prachtige tijd, nu dat de lente officieel haar intrede heeft gedaan. Al schrijvende kijk ik genietend uit mijn raam naar de zon die ons met een zee van goud achterlaat, om haar cirkel rond de aarde te vervolmaken. Dit jaargetijde is zo bijzonder, wanneer alles weer uit de winterslaap ontwaakt en weer vol bruizende energie tot leven komt. Mijn tuintje ontluikt met bloemen in verschillende kleuren en het gras is alweer aan een maaibeurt toe. Het verbaast me steeds weer hoe moeder aarde met zulk ongelofelijk geduld weer zo veel nieuw leven creert elk jaar. Het lijkt eindeloos en moeiteloos.

Het verschil is voor mij des te duidelijker te zien, nu ik  zojuist ben teruggekeerd van een prachtige reis naar Sedona. Sedona is een stadje dat omringd is door rode rotsen (Red Rock Country wordt het genoemd). Toen ik daar aankwam voelde ik me gedragen door de aarde die de stad op zo’n mooi manier omringt. Deze plek is van oudsher bekend om haar krachtige energie en ze werd lang geleden al door de indianen gebruikt als een krachtplek om samen te komen. Op dezelfde manier zijn ruim 250 lichtwerkers tussen 19 en 21 maart samengekomen tijdens het congrea ‘ The Gathering’ om samen te werken naar een betere wereld. Het thema van dit congres was: You. Me. The Earth.
We werden daar toegesproken door vele zeer inspirerende sprekers, waaronder grandmothers, een chief en een grand chief van verschillende indianenstammen, een zeer begaafde sjamane en channelers die allen hun positieve visie en kennis over de nieuwe aarde met ons deelden. Ik ben werkelijk erg onder de indruk van de kwaliteiten van elke spreker en ben enorm geinspireerd door dit samenzijn.

Tijdens een prachtige dagwandeling in de Grand Canyon besefte ik me meer dan ooit me dat het leven in verbinding met de aarde van wezenlijk belang is voor ons allemaal. Dit is hetgene dat wij allen met elkaar delen. Zij is degene die ons leven geeft. Zonder de aarde zouden wij er immers niet zijn? Als wij ons met de aarde, de natuur verbinden, kunnen we ons weer met het grotere geheel verbinden en stappen we uit de dagelijkse beslommeringen die ons zo bezig houden. Laten we met liefde zorgen voor deze aarde. Geniet van de paar plaatjes die ik aan deze email aan jullie stuur.

Een van de belangrijkste boodschappen die ik mee naar huis heb genomen is dat bewustzijn voor mij gelijk staat aan volwassenheid. We kunnen wel ouder worden, maar betekent dit automatisch ook dat we ons volwassen gedragen? Vaak niet. Ik zie maar al te vaak dat mensen in een volwassen lichaam zich nog steeds gedragen vanuit een kinds-bewustzijn. Ook ik heb dat veel gedaan en doe dit nog steeds met vlagen. In oude volkeren werd er veel aandacht besteed aan niet alleen het opgroeien, maar ook aan het volwassen worden in het emotioneel en mentaal bewustzijn. Voor mij staat dit synoniem aan spirituele ontwikkeling, ofwel bewust-ZIJN. Zoals een van de spreeksters zo mooi zei: “you ARE the change you want to see in the world.” Dit is wat wij met zijn allen proberen te bereiken door met technieken zoals de adem, energie, klank en dans aan de slag te gaan. Laten we hier met zijn allen meer voortgaan en dit delen met anderen die we tegenkomen. Laat jezelf ook, net als de natuur, weer helemaal tot kleurige bloei komen.

Dit vult mij met hernieuwde energie om datgene wat ik te bieden heb met zo veel mogelijk mensen te delen. Het is niet dat ik graag iets DOE danwel dat ik de ruimte wens te bieden voor iedereen die de wens heeft om een nieuwe stap naar volwassenheid te nemen. Uit eigen ervaring weet ik welk een rust het geeft als ik vanuit het groter perspectief mijn leven leidt. Dingen die mij zouden beangstigen, zijn geen bedreiging meer. Mijn leven lijkt zo eindeloos en moeiteloos vanuit dat perspectief.

Wat is jouw mening?

Share

Laat wat van je horen

*