Vijf geheimen van effectief visualiseren

Er wordt veel gesproken over het visualiseren als een middel om je leven te veranderen. Het is een feit dat wij als mens een voortdurende bron van bestellingen zijn die bewust of onbewust elke minuut van de dag worden gemaakt. Het probleem hierbij is vaak dat we meestal niet weten wat we bestellen totdat het in ons leven ontstaat. Op dat moment is het te laat om daar nog iets aan te doen.
Op het moment dat je iets onaangenaams meemaakt in je leven, is het zaak om je af te vragen wel (onbewust) deel van jou dit nu besteld heeft. Soms komen we daar echter niet zo gemakkelijk achter, en blijven we ondertussen die ongewenste ervaringen bestellen.

Door verschillende moderne wijsgeren wordt er geopperd dat je met behulp van visualisatie een verandering in je leven kan bewerkstelligen. Wat velen echter niet weten is dat effectief visualiseren een kunst is die je moet beheersen.  Als je deze kunst doorhebt, dan kan je je leven werkelijk tot ongekende hoogte veranderen!

Hieronder volgt de eerste stap voor het effectief visualiseren….

Geheim  1: Mik op de maan

Heb je dat wel eens gehad, dat je net een briljant idee kreeg en je daar meteen razend enthousiast over werd?  Je bent helemaal blij met dat inzicht of dat idee en …..…. een paar sekonden later is het hoofd al weer druk bezig met allerlei bezwaren waarom het toch niet zou kunnen of waarom je het niet zou moeten doen.  Het gevolg is dat je leuke plan steeds minder leuk wordt en je je gaat inperken naar wat ‘haalbaar’ of ‘redelijk’ lijkt.

We hebben geleerd om voorzichtig te zijn met onze wensen. Vaak wordt dit veroorzaakt door de angst om teleurgesteld te worden. Hoe vervelend zou het namelijk zijn als we eerst onze hoop hebben opgekrikt om vervolgens te concluderen dat we iets niet hebben bereikt? “FALEN!” waarschuwt ons hoofd. En Falen doet pijn, dus beter maar niet doen. Zobehoedt het hoofd/ het ego ons voor het oplopen van mogelijke pijn.
Begrijp me goed, dit mechanisme is belangrijk het leven, het houdt ons namelijk in leven als het even spannend wordt. Het gevaar hiervan is echter dat je je doelen naar beneden gaat bijstellen en dat je dat leuke, inspirerende en blijmakende doel nooit zal bereiken.

Het hoofd kan alleen maar denken aan het verleden of de toekomst.  Bij het maken van een nieuw plan zal het hoofd redeneren vanuit ervaringen die je in het verleden hebt gehad. Aan de hand van die ervaringen projecteert het vervolgens een voorstelling naar de toekomst.  Deze voorstelling is per definitie bekrompen, aangezien de ervaringen in het verleden maar één van de vele mogelijkheden zijn voor hoe een bepaalde situatie kan aflopen.  Bij investeringsreclame zegt men:  “resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst”. Nou, zo werkt het dus ook in ons leven. Een positieve ervaring in het verleden is geen garantie voor een positieve afloop in de toekomst, maar het tegengestelde is ook niet waar!  Een negatieve ervaring in het verleden is geen garantie voor eennegatieve ervaring in de toekomst.
Wat het hoofd namelijk niet weet, is dat wij allemaal in verbinding staan met een veld van onbeperkte mogelijkheden en dat het simpelweg een kwestie is van kiezen om te bepalen wat er uiteindelijk wordt neergezet. Waar de aandacht is, volgt namelijk energie en dát is wat je gaat ervaren.  Hetgeen wat dus de meeste aandacht krijgt, krijgt de meeste voorrang bij de creatie. Zo simpel is het!

Wat je het beste kan doen, is je doel zo groot mogelijk neerzetten. Op deze manier gaat je interne navigator alles richten op dat doel. Mochten er onderweg kinken in de kabel komen, dan kom je uiteindelijk nog steeds hoger uit dan als je vanaf het begin je doel al naar beneden had bijgesteld.

Bij het visualiseren is voorzichtigheid dus contraproductief. Zorg dat je voor je hoogste doel mikt. Mik dus op de maan! Als het tegenzit, beland je altijd nog tussen de sterren.

DENK GROOT is dus het devies. Wat je namelijk ook wenst, je hele systeem gaat zich er op richten om je te helpen dit te behalen. Als alles mogelijk is vanuit het veld van onbeperkte mogelijkheden, waarom zou je dan jezelf bij voorbaat al beperken?

Geef het hoofd geen kans en zet datgene neer wat je werkelijk wenst.

Wil je meer weten over hoe je die aandacht het beste kan richten op wat je werkelijk wenst te ervaren? Schrijf je dan hier in voor je periodieke inspiratie en ontvang de 5 geheimen gratis!

Share

Laat wat van je horen

*