Verhuizen, verhuizen…

Afgepeigerd en voldaan zit ik om 11 uur ‘s avonds te kijken naar een ruimte in mijn nieuwe huis die vanochtend nog vol met dozen stond. Dit wordt de plek waar mijn werktafel komt te staan in afwachting van het gereed komen van mijn werkkamer in dit mooie nieuwe huis van mij.

“Het enige dat zeker is in het leven is dat je dood gaat”, zei wijlen mijn moeder. Ook dat weet je niet zeker, totdat je er aan toe bent, denk ik dan. Nu hebben beide mijn ouders mogen bevestigen dat doodgaan inderdaad een onderdeel van hun leven was. Ik zeg voor mij totdat het tegendeel bewezen is: “ het enige dat zeker is, is verandering.”

Niets blijft ooit hetzelfde. Soms lijkt het alsof dat wel zo is. Dan zijn de omstandigheden hoogstens heel vergelijkbaar van de ene dag op de andere. Maar als je goed kijkt, dan is het – net als in de natuur- nooit helemaal hetzelfde als de dag ervoor, het uur er voor, de minuut er voor.

Een verhuizing is een major life event, zeggen ze. Nou, ik heb behoorlijke ervaring met verhuizingen in mijn leven, en ik moet zeggen, deze verhuizing doet meer met mij dan ik had verwacht. Het is niet alleen voor het eerst in 8 jaar dat ik eindelijk weer eens een woonplek de mijne mag noemen. Het is ook datgene waar ik zo veel jaren naartoe heb geleefd. En nu is het er ineens…..ik merk dat mijn systeem het concept nog helemaal niet begrijpt dat ik nu eindelijk weer eens tot rust kan komen in een plek die van mij is. Er waren zo veel veranderingen in mijn leven, dat dit vooralsnog er nog zo een lijkt.
Daarbij is het verdrietig om stil te staan bij het feit dat ik alleen in dit huis kan zitten omdat mijn ouders zijn overleden. Aan de ene kant vervult dit mij met diepe dankbaarheid voor alles wat mijn oders voor ons gedaan hebben tijdens hun leven. Aan de andere kant is het ook heel verdrietig om ze te missen. Het is dus een gemengd gevoel.
Om het hele proces te comemoreren zal ik later een uitgebreide fotorapportage op mijn facebookpagina maken zodra de verhuizing compleet is. Momenteel is er nog behoorlijk wat te doen!

Verder is er nog veel meer leuk nieuws, maar daarover later meer…..

En alsof dat allemaal niet genoeg is, is dit niet zo maar één verhuizing is, welnee, het zijn er wel liefst twee! Ach ja, als we het doen, dan doen we het maar goed, hè?  Begin ik eindelijk een beetje te begrijpen dat ik in dit huis wat ik gekocht heb waarschijnlijk een tijdje zal blijven zitten, zo mag ik morgen weer mogen gaan wennen aan een nieuwe praktijk. Vanaf 1 oktober heb ik het geluk dat ik een fijn nieuw onderkomen heb gevonden waar ik lekker met jullie mag ademen. Morgenavond bijten we de spits af met een ademavond.

Het betreft een nieuw holistisch, therapeutisch centrum in Bilthoven. Het heet Centrum de Linde, naar de boom die stevig geworteld staat in de aarde en naar de hemel reikt met haar takken.
Het adres van dit mooie centrum: Jachtlaan 15, Bilthoven. Gek genoeg had ik bijna in dezelfde straat een huis gekocht, ware het niet dat anderen mij voor waren…grappig.

Het samenwerken in dit centrum met anderen die dezelfde ruimte gebruiken betekent dat mijn praktijkdag verschuift naar de donderdag. Samen met kersverse collega Sandra Vaes delen we de ruimte, zij neemt de woensdagavonden en ik donderdagmiddag en -avond. Af en toe zal ik ook op woensdagavond van de ruimte gebruik kunnen maken als Sandra er niet is.

De verhuizing betekent een fijne vooruitgang, de ruimte is ruim en net opgeknapt. De samenwerking met collega’s is heel fijn en er is een grote ruimte waar ik ook de introductieavonden kan geven. Het kan haast niet anders of je moet het verschil kunnen voelen.
Helaas betekent deze verandering wel dat er een ander kostenplaatje aan de huur zit, wat betekent dat mijn prijs omhoog zal moeten gaan om het financieel haalbaar te houden: voor mijn sessies reken nu 80 euro per uur.

Als vaste klant wil ik je graag in deze nieuwe praktijk verwelkomen met een speciale aanbieding: alle sessies bij mij tot het einde van het jaar krijg jij voor dezelfde prijs als voorheen. Ik hoop dat dit voor jou de verandering wat geleidelijker zal laten verlopen? Voor alle nieuwe klanten geldt de nieuwe prijs vanaf 1 oktober.

Hopelijk mag ik je spoedig verwelkomen in ons nieuwe stekkie en ik hoop dat het je zal bevallen!

Share

Laat wat van je horen

*