Drie niveau’s

In Transformational Breath® onderscheiden we drie niveau’s:

1) Lichamelijk

We kunnen 40 dagen zonder eten, 3 dagen zonder water maar slechts enkele minuten zonder ademhaling. Zo sterk is het ademen met het leven verbonden.

Het doel van onze ademhaling is om energie aan het lichaam te geven. Deze energie is voelbaar tijdens en na de sessies. Na een ademsessie voelen mensen zich vitaler en energieker.

In het westen gebruikt de gemiddelde mens maar 30-50% van zijn/haar ademhalingscapaciteit. Daarmee versterven we ons van de nodige energie die we nodig hebben om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren.

Door de ademhalingsbeweging in de buik wordt tevens de terugvloed van lymfe bevorderd wat een verhoogde ontgiftende werking heeft op het niveau van de weefsels. Op deze manier worden veel gifstoffen door middel van de ademhaling en de lymfe uit het lichaam verwijderd.

Het lezen van je ademhaling en betekenis vinden in jouw adempatroon is vaak een echte eye-opener in het leren kennen van jezelf. Je adem vertelt je namelijk feilloos hoe je in het leven staat en hoe je met uitdagingen omgaat. Onhandige patronen kunnen je enorm in de weg zitten. Door anders te leren ademen, heb je een diepgaand effect op hoe je in het leven staat.

Tijdens de sessies leer je je beperkende ademhalingspatroon te doorbreken en de ademhaling te verruimen. Zo leer je je volledige ademcapaciteit te benutten. Met Transformational Breath heb je een handige techniek die je direct in het dagelijkse leven kunt inzetten.

2) Emotioneel/mentaal

We zijn allemaal wel bekend met negatieve emoties (verdriet, boosheid, schuldgevoel) die je het gevoel geven alsof je een zware last op je schouders meedraagt. Heb je wel eens bij hoofdpijn van de (kop)zorgen gehad?

Gevoelens zoals blijheid, vreugde en verliefdheid geven vaak het tegenovergestelde gevoel. Een gevoel van licht en luchtig zijn. Emoties hebben blijkbaar een voelbaar effect op ons lichaam.

Er zijn verschillende theorieën die beweren dat emoties als energie in ons lichaam bewegen. Volgens de kwantummechanica (quantum physics) is het bewezen dat alles uit energie bestaat, zelfs materie bestaat oorspronkelijk uit energie. Elke levende cel in de natuur heeft een elektromagnetische lading. Zo heeft dus ook ons lichaam een meetbaar elektromagnetisch veld. Dit betekent dat een verandering in dit veld direct een verandering in ons lichaam teweeg kan brengen. Een verandering in onze emoties en gedachten hebben dus direct effect op ons lichaam. Deze veranderingen zijn meetbaar en zijn in verschillende wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Hoe we denken en voelen bepaald dus voor een deel onze fysieke gezondheid.

Vanaf onze eerste levensdag worden negatieve emoties en vastzittende gedachtenpatronen meestal als onwelkom ervaren. We worden geleerd deze weg te stoppen in het onderbewuste. We zetten die emotie (bewust of onbewust) vast in ons lichaam door daar niet meer naartoe te ademen. Hierdoor kunnen we onszelf voorhouden dat het niet bestaat. De prijs die we hiervoor betalen is dat we steeds oppervlakkiger gaan ademen en inboeten op de hoeveelheid energie die we tot onze beschikking hebben.

Tijdens de sessie ademen we op een aaneengesloten manier, waarbij we ook bewust naar die plekken in ons lichaam ademen waar we de ongewenste emoties vastgezet hebben. Hierdoor geven we deze weer de ruimte waardoor ze omvormen naar iets wat licht en luchtig is, namelijk vreugdevolle energie. We kunnen zo op een blijvende manier oude emoties oplossen zodat we deze niet meer met ons mee hoeven te dragen en zo energie overhouden voor andere, positievere dingen in ons leven.

3) Spiritueel

Door het transformeren van de negativiteit in ons onderbewustzijn creëren we meer helderheid en ruimte voor onze ware IK. De sluier van negativiteit wordt opgeruimd waardoor we beter en sterker in onze kracht gaan staan. Je voelt je steviger, energieker en beter bestand tegen de verschillende situaties die je in het leven tegenkomt.

Werken met je adem betekent dichter in contact komen met wie je werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt. Je kunt beter richting geven aan je leven en sta je meer open voor positieve ervaringen.

Ademen is leven. Door voluit te ademen ga je dus voluit leven!

Share