Geheim 4:Timing….

Belofte maakt schuld en zoals beloofd lees je hier het vierde geheim van de 5 geheimen van effectief visualiseren.

Zoals alles in het leven geldt ook hier: it’s all about timing.

De beste tijden om te visualiseren zijn ‘s ochtends voordat je de dag begint en ‘s avonds voordat je naar bed gaat.

‘s Ochtends : rol letterlijk je bed uit en ga lekker zitten op een fijne plek. Doe desnoods iets om je gelukkig te doen voelen en sla meteen aan het visualiseren. Het hoofd is dan nog niet aan en zal op dit tijdstip weinig tegenwerpingen maken.
Ga net zo lang door totdat je je helemaal gelukkig voelt met het leven of de situatie die je aan het dagdromen bent.
Het bijkomend voordeel van ‘s ochtends visualiseren is dat je voor de dag zelf kan bestellen hoe je wenst dat de dag zal verlopen (met gemak, in perfecte en relaxte timing, met plezier, in de flow, etc).
Je draagt vervolgens ook het positieve gevoel lang door de dag mee.

‘s Avonds:  helemaal aan het einde van de dag, vlak voordat je je bed in duikt, of misschien zelfs rechtop zittend in je bed kan je mooi de dag doornemen. Neem de tijd om dankbaar te zijn voor alles wat goed ging deze dag. Dit brengt je in een staat van hoge energie, waarin je krachtig kan visualiseren. Het voordeel van het visualiseren vlak voordat je gaat slapen, is dat deze visualisatie de hele nacht door in je systeem kan doorwerken.

30 dagen: de wetenschap heeft al lang geleden bewezen dat onze hersenen een zeer flexibel geheel zijn en dat je oude gedachtenpatronen kan veranderen in nieuwe gedachtenpatronen. Om het neurologische pad van deze nieuwe overtuiging vast te leggen hebben de hersenen 30 dagen nodig.
Het advies is dus om je visualisatie ten minste 30 dagen achtereen (dus aaneengesloten!) vol te houden. De kans is groot dat je het daarna zo leuk vindt, dat je er met plezier mee doorgaat.

Eén ding is hierbij heel belangrijk om te begrijpen: omdat je met je gevoel aan het bestellen bent, bestel je met de krachtigste methode die je bezit, namelijk je hart. Je stelt jezelf in verbinding met het veld van onbeperkte mogelijkheden en laat als het ware je ego-wensen los.
Dit betekent niet alleen dat je datgene gaat ontvangen wat voor jou op elk moment het beste is, maar dat dit ook op spirit-tijd loopt. Dit wil zeggen: het komt niet persé op het moment waarop jij denkt het te moeten ervaren. Het komt op het moment waarop het het beste moment is voor jou om het te ervaren. Perfect timing, heet dat.

Wordt dus niet moedeloos als het veld niet levert zoals het zwitserse treinsysteem. Vertrouw  en weet dat het op het juiste tijdstip in je leven zal ontstaan. Laat los, haal diep adem en vertrouw.

 

Ervaring

Een aantal jaren geleden was ik op zoek naar een huis om in te wonen. Ik was dringend op zoek, omdat mij de huur plotseling om onverklaarbare redenen ontzegd werd. Ik was in de afgelopen 2 jaar teruggekomen van een 1,5  jaar durende wereldreis waarbij dat wat er in mijn rugzak zat het enige was wat ik had. Ik had al op twee plekken gewoond en al die tijd zaten mijn spullen in dozen in de opslag. Met de woning waar ik toen in zat, had ik eindelijk al mijn spullen voor het eerst in 3 jaar weer uitgepakt. Dit was vlak na een vervelende periode in mijn leven en ik keek er erg naar uit om eindelijk weer te settlen. Binnen een half jaar werd mij toen te verstaan gegeven dat ik moest vertrekken. Dat was wel het láátste waar ik op zat te wachten.
Ik ging op zoek naar de beste plek dat mijn budget toestond (ik had geen groot budget op dat moment. Ik was vastberaden om deze keer echt een plek voor mezelf te vinden waar ik kon settlen, waar ik mezelf thuis en veilig zou voelen, op een rustige plek.
Samen met een vriendin ging ik aan de slag om dit huis voor mezelf te visualiseren. Ondertussen ging ik natuurlijk op zoek naar een woning. Anderhalve week voordat ik moest verhuizen had ik nog niets gevonden wat binnen mijn budget pastte. Ik had de verhuizer al geregeld, maar had hem verteld dat ik nog niet wist waar de spullen naartoe verhuisd moesten worden.
Kun je het je voorstellen? Normaal gezien zou je zenuwachtig worden op zo’n moment en om eerlijk te zijn, was ik dat ook. Toch bleef ik stug in mijn droomhuis geloven. Ik wist dat het huis ergens moest zijn voor mij. Ik bleef dus braaf zo vaak als ik kon genieten van het thuisgevoel dat ik wenste te ervaren.
Op dat moment gebeurde er iets wonderlijks: ik voelde (wist) dat het er niet toe deed hoe duur de woning zou zijn. Ik kreeg plots het volste vertrouwen dat ik gewoon een plek moest zoeken waar ik me gelukkig zou voelen en dat het geld dan wel zou komen. Het was alsof het besluit zich aan mij mededeelde. Het was niet een besluit dat ik nam.
Ik weet het nog heel precies. Op woensdagochtend kwam het lokale krantje binnen waar een advertentie in stond voor een 3-kamerappartement in de buurt. Ik belde direct naar de verhuurder en op donderdagmiddag ging ik kijken.  De afspraak werd op verzoek van de verhuurder nog een uur naar achteren geplaatst. Op het moment dat ik het huis binnenliep overviel me een sterk gevoel van ‘’JA!” Ik wilde toen  al zeggen dat ik het nam. Ik had het huis echter nog niet gezien. Tien minuten later had ik weer de onbedwingbare neiging om te zeggen dat ik het nam. Geheel tegen mijn natuur sprak ik het uit. Op dat moment ging ik met de verhuurder in onderhandeling en een uur later stond ik met een getekend huurcontract in de hand weer buiten.
Ik stond helemaal verbaasd van mezelf, ik ben namelijk helemaal niet zo’n snelle beslisser als het over grote beslissingen gaat. Ik ben een typische  ‘nachtje-er –over-slapen’ type.  Later hoorde ik dat het uur voordat ik kwam kijken een stel was komen kijken die erg enthousiast waren geweest. Ze hadden alleen nog niets vastgelegd. Die snelle beslissing was dus mijn geluk!
Ik woon nu al ruim 3 jaar met veel plezier in dit huis. Het heeft alle ruimte voor al mijn spullen en ik voel me hier echt helemaal thuis en het geld is er altijd geweest.

 

Moraal van het verhaal: it ain’t over until the fat lady sings! J Alles komt dus precies op tijd, in de tijd die het beste klopt voor jou. Raak dus niet in de stress en vertrouw er op.

 

Spreuk : ‘ik weet altijd wat ik moet weten, wanneer ik het moet weten’.

Share

Laat wat van je horen

*