Paradijselijk ademen – ademretraite op Bali

 

Hoe zou het zijn, als je eens de tijd voor jezelf nam?

De zon op je huid te voelen,

Jezelf te laten verwarmen,

te laten omringen door vriendelijke mensen,

te genieten van prachtige tropische natuur,

je te laten verwennen met een zalige massage en heerlijk, gezond en gebalanceerd eten,

terwijl de vogels op de achtergrond tsjilpen.

 Om heerlijk te ontspannen en bij te komen van het afgelopen jaar,

 zodat je helemaal uitgerust weer terug komt voor een nieuw, sprankelend jaar.


 

Ben jij klaar om je eens heerlijk te laten verwennen op een van de mooiste plekken op aarde?

BALI

Met behulp van Transformational Breath en een keuze uit een aantal andere verdiepende technieken gaan we samen genieten van al wat dit ware paradijs ons te bieden heeft: zon, zee, bergen, palmbomen, vers fruit, zalig eten, mooie mensen, ontspanning. Het zal je straks helemaal geen moeite kosten om voluit JA te zeggen tegen het leven: met een hart vol liefde!

Ik zeg dit niet zomaar. Bali staat wereldwijd bekend als paradijselijk en ik kan het alleen maar bevestigen. Daarnaast staat Bali bekend als het hartchakra van de wereld. Ik kan beamen dat een verblijf daar helender is dan op vele andere plekken waar ik op reis ben geweest. Reden dat ik hier steeds weer naar terugkeer. Bali voelt als mijn tweede thuis.

De mensen leven er volgens de “good karma” regel. Dat wil zeggen dat ze geloven dat kwaad doen aan een ander zal terugkeren in een volgend leven. Ze zullen je nooit kwaad berokkenen, dwarszitten of afzetten, omdat ze hun karma graag zo zuiver mogelijk houden. Dit is de reden waarom ik mij als alleenstaande vrouw volledig veilig voel onder de Balinezen, ik loop daar zelfs ’s nachts met alle vertrouwen alleen op straat.

Los daarvan maakt hun zeer unieke levenswijze die afgeleid is van het Hindoeïsme, dat het hele prettige mensen zijn om mee te maken. En dit is belangrijk. De mensen maken namelijk het land.
De hoogachting voor de creatieve vakken maakt dat je overal op straat kunst tegenkomt. Voor houtsnijwerk moet je zeker op Bali zijn, maar ook voor schilderkunst, meubelmakerij, muziek, dans, etc.

PROGRAMMA

Deze week is een heerlijke mix van persoonlijke ontwikkeling met behulp van de adem en vakantie.

Elke dag brengt ons iets nieuws. Iedere dag besteden we twee blokken aan persoonlijke ontwikkeling: ’s ochtends en later op de middag. Tussendoor is er vrije tijd om te eten,  heerlijk te wandelen in de bergen, naar het dorpje te gaan of gewoon heerlijk te relaxen aan de zee, in je slaapkamer, in de tuin of aan het zwembad.

We zullen in ieder geval elke dag een volledige, gefaciliteerde ademsessie hebben met Transformational Breath, met professionele begeleiding van mijzelf en professioneel getrainde ademcoaches. Daaromheen zullen verdiepingsoefeningen, beweging, lichaamswerk worden gegeven die het ademwerk ondersteunen. De daadwerkelijke invulling van elke dag is afhankelijk van wat er nodig is. De energie van de groep stuurt het proces. Laat gaan en laat je verrassen!

Je wordt verwacht om steeds bij de sessies aanwezig te zijn. De avonden zijn vrij ter invulling door de groep. Soms ondernemen we iets samen, soms gaat ieder zijns weegs. er zijn in de avond geen verplichtingen.

Het geheel is opgezet als een vakantie, dus er is voldoende tijd om heerlijk te ontspannen en te genieten van het moois dat Bali te bieden heeft.

Graag neem ik je mee naar een meer op Bali waar een zeer bijzondere energie heerst. Deze tocht voert ook langs een van de mooiste rijstvelden op Bali. Als er voldoende animo is, zullen we een dag deze trip maken.

Het is ook mogelijk om naar een nabije waterval te lopen. Dit is zeker goed te combineren met de rest van het programma.

Verder zijn er in het noorden van Bali mogelijkheden om dolfijnen te spotten. Indien hier interesse in is, kunnen we samen een trip regelen.

Tevens heeft de voorzitster aangeboden dat we een bezoek kunnen brengen aan de lokale activiteiten die zij ondersteunen vanuit het centrum.

Er zal uit deze activiteiten gekozen moeten worden. Dit doen we ter plekke als we samenkomen in Bali.

YOGA

In het centrum waar we verblijven, wordt iedere dag yoga aangeboden. Je kunt hier als gast gratis aan deelnemen. We passen het programma van de retraite zo veel mogelijk aan naar de behoeften van de deelnemers, naar alle redelijkheid.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De retraite vindt plaats in een zeer bijzonder spiritueel centrum op Bali. Het centrum is met een bijzondere visie opgericht door een aantal westerlingen die graag een belangrijke bijdrage wilden leveren aan de omliggende community, in verbinding met de natuur. Dit heeft geresulteerd in een spiritueel centrum en een non-profit organisatie die ondersteuning biedt aan de omliggende dorpen. Jouw inschrijving ondersteunt de lokale bevolking op een waardevolle manier.

Momenteel is de zittende voorzitster een Nederlandse. Ik heb haar via mijn praktijk ontmoet en zij zal op 18 maart aankomen in Bali en deelnemen aan het programma.
Het is heel bijzonder om van zo dichtbij te mogen horen hoe deze prachtige plek een belangrijke ondersteunende rol speelt in de omgeving van Noord-Bali.

Voor deze retraite kom je op 18 maart aan bij het centrum. In de avond zullen we samen eten en na het eten kennismaken met elkaar en beginnen met een kleine adem- of meditatieoefening. Het programma eindigt op 23 maart, zodat je op de 24 maart kunt afreizen.

Kijk voor meer praktische informatie over de lokatie op de website van Gaia-oasis.

BEGELEIDING
Deze week wordt je door senior trainster Nadja Benschop gebracht.  Haar partner en gecertificeerd ademcoach Hans van Tol en gecertificeerd ademcoach en trainster in opleiding Yvonne Schotsman zullen de ademsessies ondersteunen.

Datums: 18  t/m 24  maart 2018

Locatie: Gaia-oasis, een schitterend tropisch spiritueel centrum aan de zee in Noord-Bali. Het is gedeeltelijk een non-profit organisatie, dus je inschrijving ondersteunt ook de lokale bevolking!

Prijs: 666 euro (inclusief de workshop, overnachtingen, 3 buffetmaaltijden per dag, water, thee, koffie, fruit en een snack per dag).

Extra: de overnachtingen zijn gebaseerd op een prijs van een gedeelde kamer met 2. Er is een toeslag van 25 euro p.p. (voor het hele verblijf) voor een eenpersoonskamer.

Deelnemers: max. 12 personen

Aan-/afreizen: Je vliegt naar Den Pasar, Bali.  Kijk op www.cheaptickets.nl voor de goedkoopste mogelijkheden.
Het vervoer vanaf de luchthaven naar Gaia Oasis kan geregeld worden met een shuttle vanuit het centrum. Dit regel je direct met het centrum. De tocht van het vliegveld naar het centrum duurt ongeveer 2 uur.

Waarschuwing: op 17 maart vindt de nationale feestdag Nyepi plaats. Dit betekent dat het vliegveld, hotels, restaurants, winkels enzovoort gesloten zijn vanaf 16 maart om 6 uur ’s avonds tot 6 uur ’s avonds op 17 maart. Vanaf 12 uur ’s middags op de 16e zijn er processies op de straten die voor grote opstoppingen zorgen. Je kunt dus het beste voor middag op 16 maart of op 18 maart aankomen. Er is momenteel alleen nog plaats op de wachtlijst voor Gaia-Oasis om eerder te verblijven. Dit is i.v.m. het feit dat het centrum gesloten is tijdens de feestdagen en er wordt niet gekookt voor de gasten.

Tip: 2-8 april vindt het Bali Spirit Festival in Ubud plaats. Dit jaarlijkse spirituele festival met yoga, dans en muziek is vermaard in de hele regio. Het loont de moeite om je reis te verlengen om dit festival mee te maken. Hou er rekening mee dat je tijdig je accommodatie in Ubud regelt. Het is populair in de regio en mensen komen vanuit de hele wereld hier naartoe. Meer informatie over dit festival vind je op http://www.balispiritfestival.com/

Aanmelden: mail mij via info@altractive.nl als je interesse hebt om bij deze retraite aanwezig te zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Laat wat van je horen

*