Moeder Amma

Moeder Amma

“Als we elke stap in het leven met positieve gedachten en een glimlach nemen, dan brengt deze stap ons dichter bij God.”
– Amma

 

Een tijdje geleden tipte ik je op de komst van Moeder Meera in Nederland. Een aantal van jullie hebben hier positief op gereageerd en sommigen zijn naar Moeder Meera op de Darshan geweest.

Nu kan ik je berichten dat er nog een lichtgevende persoon uit India in Nederland komt: moeder Amma is vanaf donderdag 23 oktober t/m zaterdag 25 oktober in ons land.

Amma wordt in de Indiase traditie gezien als een Mahatma (grote ziel). Een Mahatma ziet en begrijpt dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en ervaart geen onderscheid tussen zichzelf en de rest van de wereld.
Hoewel Amma geboren werd als lid van een lage kaste in een arm vissersdorp in Zuid India, is zij nu uitgegroeid tot een wereldberoemd humanitair en spiritueel leider. Zij begon als vierjarig meisje met spontaan oudere en hulpbehoevende mensen in het dorp te omhelzen.
Inmiddels is Amma zestig jaar en werd zij twee keer uitgenodigd om de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) toe te spreken over haar doelstellingen. Tijdens deze toespraken gaf Amma richtlijnen om grote problemen zoals armoede in de wereld praktisch op te lossen:

“In de huidige wereld zijn er twee soorten armoede: de armoede die veroorzaakt wordt door een gebrek aan voedsel, kleding en onderdak, en de armoede veroorzaakt door een gebrek aan liefde en mededogen. Onze aandacht moet eerst uitgaan naar de tweede soort, want als wij liefde en mededogen in ons hart hebben, dan zullen we met alle liefde degenen helpen die lijden door een gebrek aan voedsel, kleding en onderdak.”
Zij geeft darshan in de vorm van omhelzingen voor elke persoon die voor haar komt staan. Zij maakt zich 7 dagen per week hiervoor beschikbaar.
Ik ga haar aanstaande vrijdag voor het eerst ontmoeten. Ik ben erg benieuwd, ik heb er veel positieve verhalen over gehoord.

Ik wil jullie deze kans niet onthouden, vandaar dit bericht. Je hoeft je niet op te geven voor deze dagen. Het is gewoon een kwestie van naar Houten toegaan en een kaartje kopen. Daarna sluit je aan in de rij. Je kunt hier dus nog naartoe!

Ze is op de volgende tijden beschikbaar:

Donderdag: 11.00 – 20.00

Vrijdag 10.00-15.00

Zaterdag: 10.00-15.00

Er zijn ’s avonds ook lezingen, ceremonies en andere activiteiten waar je aan deel kunt nemen.

Je kunt meer details over haar bezoek vinden op de site van moeder Amma in Nederland: www.amma.nl

Wellicht zien we elkaar daar?

Share

Laat wat van je horen

*