Gratis lezing een andere kijk op kanker

Op 3 maart – op de vooravond van mijn verjaardag – ben ik uitgenodigd om in het kanker inloophuis in Oosterhout (bij Breda) een lezing te komen geven over de rol van de adem bij kanker.
Deze avond is gratis en toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp.

Als ik de adem noem bij kanker, dan denkt iedereen meteen aan de rol van zuurstof bij de groei van kanker.
Zeker, de rol van zuurstof wordt door middel van onderzoek steeds duidelijker in samenhang met de groei van kanker. Uitgevonden is dat kankercellen harder groeien in een zuurstofarme omgeving, waarbij de groei vertraagt als er zuurstof wordt toegediend in de omgeving van de kankercellen. Zeer boeiende materie….

Maar….een nog veel interessanter onderwerp vind ik de rol van emoties bij het ontstaan, de groei, de uitzaaiing van kanker en de algehele prognose.
En dat je daar nou iets aan kan doen met behulp van de adem….Kijk, DAT vind ik nou interessant.
Ik werk nu reeds 2,5 jaar vrijwel exclusief met kankerpatienten en om dit te kunnen doen, heb ik veel geleerd over de rol van zuurstof en vooral ook emoties bij de ziekte die we kanker noemen.
Wat er in de literatuur staat beschreven is belangwekkend.
Daarnaast heeft het werk met mijn klanten me bijzonder waardevolle ervaring gegeven over de rol van de adem bij kanker. Ik zou het liefste zien dat iedereen dit weet.
Daarom heb ik het laagdrempelig gemaakt zodat jij deze kennis aan kunt horen en kunt bepalen wat jij ervan vindt.

De adem kan je inzetten voor verschillende doeleinden. De wereld ligt voor je open, als je maar weet hoe je je adem kunt gebruiken. De lezing is daarom maar voor een deel een praatje, minstens de helft van de avond wordt besteed aan het meten van de effecten van de adem en zelf ervaren wat verschillende ademoefeningen met je doen.
Tijdens de lezing neem ik je mee in wat er allemaal al wetenschappelijk bewezen is op deze twee vlakken. Het zijn dus geen loze beloften die ik bespreek. Wat ik presenteer is degelijk bewezen.

Daarnaast zal je op deze avond proefondervindelijk kennismaken met verschillende vormen van adem. Het effect van je adem kan gemeten worden, waar ik iets over laat zien, je ervaart zelf wat verschillende soorten adem met je doen en ik geef je een oefening mee die je direct thuis kunt gebruiken voor je eigen welbevinden.

Natuurlijk is een lezing alleen nuttig, als er ook toehoorders zijn. Je bent van harte welkom op deze gratis avond om iets nieuws te horen, te leren en te ervaren!

Ik hoop dat ik je mag verwelkomen op deze avond.
Aanmelden doe je via de website van het inloophuis.

Datum: 3 maart 2020
Tijd: Inloop 19.00 uur, start lezing 19.30 uur, einde +/- 21.30 uur
Plaats: Inloophuis Poppy’s, Mathildastraat 69, 4901 HC Oosterhout
Prijs: GRATIS
Aanmelden: Meld je aan via Poppy’s website.


Share