Leef je leven met Aloha

Mijn reizen brengen me altijd vele inzichten. Zien hoe andere culturen tegen het leven aankijken heb ik altijd als zeer verrijkend ervaren. Dit is altijd een van de grootste redenen voor mij geweest om te reizen.
Op een andere manier tegen het leven leren aankijken maakt me mild en verdraagzaam. De oordelen verdwijnen als ik begrijp waar iemand vandaan komt, letterlijk en figuurlijk.

Alhoewel deze 3 weken in Hawai’i bedoeld waren als niets meer dan vakantie, heb ik dankzij vele liefhebbende mensen 3 weken mogen leren over de Hawaiiaanse tradities. Een prachtige mengeling van liefde en verbondenheid met de natuur.

Op de wandeling waar ik dit filmpje heb opgenomen kwam ik tot een belangrijk inzicht: ik liep niet meer op de aarde, ik liep MET de aarde.
Als slecht grondend kind met een immer moeizame relatie tot de aarde, is dit een zeer bijzonder shift in mijn bewustzijn. Mijn gronding heeft een heel andere natuur gekregen tijdens mijn verblijf op Big Island. And this is here to stay! Zo dankbaar voor dit proces en deze belangwekkende toevoeging in mijn leven. Ik denk dat ik er nog eventjes voor nodig heb om helemaal te ervaren wat het voor mij betekent om op zo’n innige manier verbonden te zijnmet / deel te zijn van de aarde.

Mahalo ā nui (thank you very much).

Aloha (oprechtheid vanuit het hart)


Share

Reacties

  1. Dag Nadja,

    Mahalo nui loa voor je mooie filmpje. Big Island grond je inderdaad! Dat heeft te maken met de enorme vuurkracht. Zijn er nog dingen in je opgekomen, nieuwe inzichten, verlangens of wegen die je wilt gaan bewandelen? Ik dacht onlangs aan je, omdat ik ooit een ademsessie bij je had gevolgd. Ik durfde gek geboekt niet verder te gaan omdat ik wist dat er veel emoties boven zou komen. Het is bijzonder dat ik je nu weer tegenkom, via dit filmpje op Big Island – ik heb daar gewoond en reis vaak terug. Big Island legt verbindingen 😉 O ja, ik schreef 2 boeken over Hawaï en de lessen die ik er leerde : Naupaka en Hokule’a. Misschien vind het leuk om ze te lezen nu je daar bent geweest? Groet!

  2. Corry Simons zegt:

    Dankjewel Nadja voor het delen van je bijzondere ervaring in Hawaii. Heb je boodschap ontvangen in mijn hart. ❤️
    Aloha, Corry

Laat wat van je horen

*