Kwetsbaarheid als deur tot liefde en compassie

Soms zijn er mensen of filmpjes die me ineens raken.
Zo zag ik een paar jaar geleden een filmpje van Brene Brown die me interesseerde. Het ging over hoe mensen liefde en compassie ervaren.
Wat ik toen uit he filmpje onthouden heb, is dat mensen die liefde en compassie in hun leven ervaren, geloven dat ze liefde en compassie waardig zijn. Ik vond dat toen een eye-opener.
“Maarja, hoe kom je aan die overtuiging als je die niet al in je hebt zitten?”, vroeg ik mij af. Het zelfonderzoek nam vorm aan doordat ik op deze nieuwe positieve overtuiging ben gaan ademen.
Een aantal dagen geleden kwam hetzelfde filmpje me weer onder ogen. Alhoewel ik deze al dacht te kennen, heb ik ze nogmaals helemaal bekeken.
Wat schertst mijn verbazing: de boodschap die ik nu uit de film haal is een heel andere! Bijzonder om te ervaren hoe ik in de tussenliggende tijd kennerlijk zodanig ben veranderd dat mijn focus nu op iets anders is komen te liggen.
Wat mij nu uit dit filmpje opgevallen is, is dat kwetsbaarheid het belangrijkste ingrediënt is voor personen die geloven dat ze liefde en compassie waard zijn.
Het geheim voor het ontvangen van liefde en compassie is dus kennelijk om jezelf kwetsbaar op te stellen en om jezelf volledig te laten zien, precies zoals je bent.
Deze mensen waren dus helemaal oké met alle aspecten in zichzelf…heel, heel boeiend!

Bekijk het filmpje zelf maar en zie eens wat jouw ‘take home message’ is. Ik zou hier graag op deze blog van je lezen wat jij uit dit filmpje haalt. Laat je het weten?

Share

Reacties

  1. Gabrielle Zwueste zegt:

    Dank je wel voor t filmpje.
    Het ontroert en empowerd me om te realiseren dat kwetsbaarheid en zelfliefde zo essentieel zijn.
    Maar ook de reminder dat t voeden van mn focus op dankbaarheid en waardering onmisbaar is voor n gelukkig leven neem ik ervan mee <3

Laat wat van je horen

*