Inspiratie

Wat is inspiratie? Waar wordt jij door geïnspireerd en welke rol heeft het in je leven?

De eerste vertaling die de Van Dale geeft voor het woord inspiratie is inademen. De tweede vertaling is ‘een goddelijke ingeving’. Het woord is afkomstig van het Latijnse woord spiritus = geest. Inspiratie (ook wel in-spiratie) betekent dus datgene wat van spirit is verenigen met je lichaam en je leven.

Eeuwen geleden wist men al dat de adem de brug vormt tussen de materie waar we in leven en datgene wat ontastbaar is, het spirituele, de ziel. Met behulp van de adem halen we met elke ademteug onze ziel naar binnen en met elke uitademing gaat deze weer naar buiten. Op deze manier doordrenken we ons leven met hetgeen wat eeuwig is en van hoge helderheid, namelijk onze ziel.

Inspireren heeft in onze taal doorgaans de betekenis van de bezieling achter een actie die we uitvoeren. Op het moment dat we ons geïnspireerd voelen,  komen de acties vaak ook als vanzelf tot stand, zonder enige moeite. Ken je dat? Dat je iemand geïnspireerd ziet werken? Dat steekt aan, nietwaar?

Inspiratie komt in vele vormen. Voor mij is het bijvoorbeeld het getuige zijn van een transformatie in een ander, het luisteren naar een prachtig stuk muziek, die vioolspeler die helemaal in de muziek opgaat, of de dakloze op de hoek die zijn hond op een deuntje heeft leren blaffen teneinde iets anders te bieden dan de welbekende open hand. Inspiratie zit in grote dingen en in kleine dingen. Wat mij bijvoorbeeld enorm inspireert is hoe de bomen in dit jaargetijde hun bladeren laten vallen, in het volste vertrouwen dat er volgend jaar weer nieuwe bladeren zullen zijn. Dat rotsvaste vertrouwen is bijna tastbaar als ik naar de bomen kijk….prachtig.

Onlangs kreeg ik iets op de mail dat ik graag met jullie wil delen. Het is een prachtig stuk muziek dat doorgegeven is door Joao Cota-Robles, een man die op 42 jarige leeftijd is overleden. Hij wenst vanuit de hemelen bijstand te verlenen aan ons hier op aarde. Frederique Delarue kreeg deze muziek door en heeft deze bespeeld en opgenomen. De muziek is van een andere kwaliteit dan wat we tot nu toe hebben gekend, en het bevat bijzondere helende eigenschappen. Ik krijg elke keer weer kippevel als ik er naar luister. Ik hoop dat het jullie ook tot inspiratie beweegt: Klik hier om de muziek te downloaden

Het is de wens van de engelen om deze muziek zo veel mogelijk tot onze beschikking te laten zijn. Het is daarom gratis beschikbaar op het web. Gelieve deze muziek niet te verkopen of te gebruiken als achtergrond muziek. Je bent van harte welkom om het voor jezelf te gebruiken of om het tijdens sessies met groepen te delen.

Share

Laat wat van je horen

*