In het oog van de storm…..

 

December is als vanouds altijd een drukke maand. Sinterklaas is nog niet weg en de gedachten gaan al uit naar de kerstversieringen, kaarten en diners. Eindejaarsborrels en schoolfeestjes vullen het meestal vrij volgeladen programma nog eens aan, waardoor je op 24 december – als alles binnen en geregeld is- met een zucht in een stoel neerzakt…. en dan moet de drukte nog beginnen! Wellicht ligt het aan mijn interpretatie, maar het lijkt wel alsof deze laatste decembermaand nog hectischer verloopt dan de voorgaande jaren.
Of het iets met de energie te maken heeft, weet ik niet, maar iedereen die ik in mijn omgeving spreek lijkt wel bijna te bezwijken onder een ongewone werklast.

Dit is niet alleen het geval in december. In het leven zijn er altijd wel momenten die drukker zijn dan je graag zou willen of momenten waarop je je zorgen maakt.
Hoe blijf je in die momenten rustig?
Hoe blijf je in verbinding met die stille kern van jou, ongeacht wat er in je leven gebeurd?

De ware stilte ervaar je van binnen, door je weer te herinneren aan wie je werkelijk bent. Daar zijn allerlei technieken op gericht, waar Transformational Breath er eentje van is. Deze technieken zijn vaak heel behulpzaam, maar het vereist soms dat je naar iemand toegaat die je hierin ondersteunt of je doet het zelf en dat kost tijd.
Voor de (middel)lange termijn heeft een dergelijke aanpak natuurlijk de voorkeur en als dat je interesse heeft, dan heb ik hieronder een heel leuk programma die je aandacht misschien wel trekt! 🙂
Je hebt daar echter vaak maar weinig aan als je dagelijks tussen alle drukte door ook je rust wil blijven bewaren.

Speciaal voor jou heb ik een oefening die je binnen enkele ogenblikken weer tot rust brengt.
Handig voor in de trein, op de fiets, als voorbereiding voor een lastig gesprek of gewoon zomaar voor achter je bureau of in de winkel.
Het is een hele simpele oefening die je dagelijks op elk moment kunt toepassen.
Herhaal de oefening een paar keer achter elkaar en je zult merken dat je je direct heel anders voelt.

Hopelijk ben ik je hiermee tot dienst?

Ik hoor graag je bevindingen met deze oefening op mijn blog.

Mocht je dit filmpje nuttig vinden, wil je deze dan delen op je sociale media? Hoe meer mensen hiervan kunnen gebruikmaken, hoe meer vreugd, en dat is toch de spirit van de kerst, niet?

Veel plezier ermee.

Share

Reacties

  1. meteen mee gedaan en het is heel eenvoudig en werkt gelijk!

Laat wat van je horen

*