Geluk

Old lady with broom

Dit verhaal gaat over een mooie, duur gekleedde dame die bij haar psychiater klaagde dat ze het gevoel had dat haar hele leven zo leeg was. Het voelde zinloos.

De dame zocht een coach op, op zoek naar geluk.

De coach riep er een oude vrouw bij die de vloeren van het kantoor elke dag schoonmaakte.

De coach zei vervolgens tegen de rijke dame ” ik vraag Mary hier om je uit te leggen hoe zij het geluk vond. Ik wil dat je alleen naar haar luistert”.

De oude vrouw deed haar bezem weg, ging zitten en vertelde haar verhaal:

” Nou, mijnman stierf aan malaria en mijn enige zoon kwam drie maanden later om in een auto-ongeluk. Ik had nietmand. Ik had niets mee over. Ik kon niet slapen, ik kon niet eten, ik glimlachte tegen niemand meer, ik had zelfs gedachten van zelfmoord.
Toen, op een avond, volgde een jong katje me naar huis vanaf het werk. Ik had het met het kleine katje te doen. Het was koud buiten, dus ik besloot ze binnen te laten. Ik haalde haar wat melk en het katje likte het bord schoon. Toen snorde het en wreef langs mijn been en, voor het eerst in maanden, glimlachte ik.

Toen bedachti k me ineens, als het helpen van een katje me kon laten glimlachen, dan kon iets doen voor een mens me misschien gelukkig maken.

De volgende dag bakte ik wat koekjes voor een buur die ziek in bed lag.

Iedere dag probeerde ik iets vriendelijks te doen voor iemand. Het maakte me zo blij om hun gelukkig te zien.

Vandaag, kan ik niemand bedenken die beter slaapt en beter eet dan ik. Ik heb het geluk gevonden door het aan anderen te geven.

Toen ze dit hoorde, moest de rijke dame huilen. Ze had alles dat geld maar kon kopen, maar ze had datgene verloren dat geld niet kan kopen.

” De schoonheid van het leven wordt niet bepaald door hoe gelukkig jij bent, maar hoe gelukkig anderen kunnen zijn dankzij jou…”

Geluk is niet een doel, het is een reis.
Geluk is niet morgen, het is nu.
Geluk is niet afhankelijkheid, het is een besluit.
Geluk is wat je bent, niet wat je hebt.

Als je gelukkig bent, geef het alsjeblieft door…

Share

Laat wat van je horen

*