Geheim 5: Laat gaan en verwacht dat het komt….

Als je iets wilt manifesteren in je leven, is het van belang om duidelijk te zijn over wat je wenst en vervolgens alle gehechtheid over de manifestatie ervan te laten gaan. Laat het universum maar bedenken wat er allemaal moet gebeuren om jou zo te laten voelen. Je hoger zelf heeft het overzicht en weet en ziet dingen die je op jouw niveau van mens-zijn niet kan overzien. Hou de deur open voor datgene wat je nodig hebt, in plaats van datgene aan te trekken wat je met je hoofd hebt bedacht dat goed voor je zou zijn. Je hoger zelf weet het beste hoe je dat gevoel kan bereiken en het resultaat zou wel eens heel verrassend kunnen zijn!

Visualiseren betekent niet met je armen over elkaar op de bank blijven zitten. Wat het wel betekent is dat je alleen die acties uitvoert die in de flow zijn met je gevoel. Hoe dichter je bij je gevoel bent, hoe makkelijker je die stappen zult herkennen.

Hou je ogen dus open voor datgene wat er op je pad komt en neem die acties die van je vereist zijn. Als je ingetuned bent op de wensen van je hart, dan herken je feilloos de stappen die je moet nemen. Het zijn altijd stappen die goed voelen, waar je vreugde bij voelt.

Ervaring

In de opstartperiode van mijn praktijk had ik het punt bereikt waarop ik workshops kon geven. Het organiseren van workshops is een flinke klus, met name omdat we in het werk dat ik doe voor elke 3 klanten een extra collega nodig hebben. Het is dus niet alleen zaak om klanten aan te trekken, maar ook om voldoende collega’s bereid en beschikbaar te vinden om mee te draaien.
Bij de eerste paar workshops moest ik klanten afzeggen omdat ik onvoldoende collega’s op tijd geregeld kreeg.Dat was natuurlijk jammer omdat ik deze klanten niet de ervaring kon bieden waar ze toen klaar voor waren. Ik ben daar slimmer in geworden en heb tijd besteed aan het visualiseren van de perfecte balans tussen klanten en collega’s tijdens mijn workshops.
Wat als gevolg hierop gebeurde was dat zich plots reeksen collega’s uit het niets meldden om mee te draaien, zelfs als ik nog geen enkele klant voor de workshop had. Het probleem had zich kennelijk omgedraaid: nu moest ik ineens klanten gaan zoeken die bij de collega’s pastte die zich aangemeld hadden….of dat dacht ik tenminste. Ik ging aan de slag om klanten te werven en zei af en toe op voorhand al collega’s af om ze niet teleur te stellen. Ik had namelijk niet het vertrouwen dat ik die hoeveelheden klanten kon aantrekken om elke collega te kunnen betalen. Het resultaat was een heleboel werk aan mijn kant en een chaotsich verlopende inschrijving.

Wat me achteraf duidelijk werd was dat zich (vaak eveneens uit het niets) precies die hoeveelheden klanten aanmeldden die bij het aantal collega’s pastten die zich al hadden aangemeld bij mij! Het duurde even voordat ik begreep dat dit het systeem was waarop mijn workshops werkten!

Ik weet inmiddels dat ik er op kan vertrouwen dat het aantal collega’s dat zich spontaan aanmeldt om mee te helpen een indicator zijn voor het aantal klanten dat zal komen. Ik hoef daar niets anders voor te doen dan mijn gebruikelijke marketingactiviteiten. Het gaat zelfs zo ver dat als zich een collega extra aanmeldt, dat er dan ook meer klanten komen. En andersom ook, als zich klanten afmelden, dan zegt er vaak ook later spontaan een collega af. Ik vind het nog steeds wonderlijk, maar ik heb er op leren vertrouwen dat datgene wat ik gewenst heb (namelijk een perfecte balans tussen klanten en collega’s) er nu altijd zal zijn. Het is soms wennen, zeker als het heel kort op de workshop aankomt. Dan is het zaak om even een paar keer diep adem te halen en te blijven vertrouwen.

Moraal van het verhaal: ik weet inmiddels dat alles een stuk soepeler loopt als ik niet bezig ben om alles zo efficiënt mogelijk te regelen. In mijn leven heb ik op verschillende vlakken ervaringen opgedaan van hoe gemakkelijk het gaat als ik het universum haar gang laat gaan en hoe lastig het soms wordt als ik er met mijn –goedbedoelende- hoofd tussen ga zitten.  Het leerpunt is dat ik uit de weg moet gaan als het universum iets voor me probeert neer te zetten. Op het moment dat ik met mijn hoofd ga bepalen wat ‘handiger’of ‘efficiënter’ is, dan zit ik het universum in de weg en dat gaat uiteindelijk meer pijn doen dan nodig is.

Manifesteren is net als het bestellen in een restaurant: je bestelt wat je wilt eten en je gaat er vanuit dat het komt. Je gaat je normaal gezien toch ook niet in de keuken staan te bemoeien met de vervaardiging van je maaltijd?
Het universum werkt precies zo. Wees helder in wat je wenst te ervaren. Het voelen van je gewenste ervaring is je bestelling. Weet dat je bestelling is gehoord en opgenomen en verwacht dat het op het juiste tijdstip bij jou wordt afgeleverd. Je mag dan achterover leunen en genieten van de voorpret van het ontvangen van je bestelling. Geniet ervan!

Spreuk: Sit back, relax and enjoy the ride.

Verzoek: als je deze en/of de andere delen van deze serie waardeert, wil je de link dan delen op facebook, twitter, of via de email? Deze informatie is gratis en ik zou het fantastisch vinden als zo veel mogelijk mensen hier toegang toe kunnen krijgen. Stel je voor, een wereld waarin iedereen gelukkig is…..dat is toch fantastisch? Delen kan gewoon door op een van de icoontjes onderaan deze pagina te klikken. Je commentaar is ook zeer welkom op deze pagina!

 

Share

Reacties

 1. Dank je wel Nadja voor het geheim 5!
  Steeds vaker ervaar ik dat het inderdaad zo werkt. Het enige wat we ‘maar’ hoeven te doen is afgestemd te zijn op the flow van waardering, liefde, vrijheid en dankbaarheid voor al wat er al is. Zo blijf je open staan voor wat het universum allemaal voor je in petto heeft!
  Wat is het leven toch een boeiend reis!
  Dank je wel voor je verhaal!
  Goeie zomertijd gewenst! Jannie Nijkamp

 2. Dolly Hofland zegt:

  Dank je Nadja voor het delen van deze wijsheid.
  ‘Mijn lichaam weet’ dat het werkt zoals jij hierboven beschrijft. Ik ben op dit moment bezig met het starten van een eigen bedrijf en af en toe slaat de twijfel toe. Als ik op die momenten mijn innerlijke wijsheid voorrang geef, weet ik wat ik moet doen.
  Jouw schrijven komt op het juiste moment…

  • altractive zegt:

   Beste Dolly en Jannie,
   Dank jullie wel voor het delen van jullie wijsheid. het is inderdaad zo Dolly, dat het afstemmen op je innerlijke wijsheid altijd de meest vreugdevolle route doorgeeft. ga zo door! 🙂
   Liefs, Nadja

 3. Mooi!! Dankjewel geliefde Nadja!

Laat wat van je horen

*