Geheim 2 van het effectief visualiseren

Geheim 2:  Dagdromen….

 

Visualiseren is niet hetzelfde als positief denken. In het verleden (en misschien nu nog) was er veel aandacht voor het positief denken omdat men dacht dat dit de beste manier was om je leven een andere wending te geven. Het is zeker waar dat de kracht van onze gedachten niet te onderschatten is en er zijn al vele voorbeelden van mensen die veel bereikt hebben door hun gedachtenkracht positief voor zichzelf in te zetten.

Ons denkvermogen is zeker een sterk instrument om mee te visualiseren. Wetenschappers hebben echter bewezen dat het hart tot 100 keer sterker is in electrische kracht en wel 5000 keer krachtiger is in magnetische aantrekkingskracht dan onze gedachten.  Ons gevoelsleven uit zich via het hartscentrum en veranderingen in het gevoel laten meetbare verschillen zien in de electromagnetische lading van het hart. Het hart is feitelijk de meest krachtige electromagneet die we bezitten. Dus als je mocht kiezen om een van de twee in te zetten, waarom zou je dan niet meteen de krachtigste methode gebruiken?

Wat heeft dit nu te maken met het visualiseren?

We leven in een veld van magnetische energie. Volgens de natuurkundige wet van de resonantie trekken we datgene aan waar we het sterkst mee resoneren. Bij voorbeeld: een sombere persoon vibreert met zijn hart  in een bepaalde magnetische frequentie. Dit trekt somber gestemde personen en situaties aan, aangezien deze meetrillen op een vergelijkbare golflengte. Tegengesteld  zal iemand die vrolijk is, meer kans hebben om vrolijke mensen om zich heen te verzamelen en vrolijke dingen in het leven mee te maken, simpelweg omdat deze op een vergelijkbare golflengte zitten. Dit is een van de universele wetten van het universum en het principe van deze wet werkt altijd en is onfeilbaar. Dit principe werkt continu, of je je er nu van bewust bent of niet. We bestellen onbewust 24 uur per dag onze ervaringen in het leven. Dingen waar we sterke gevoelens over hebben krijgen meer kracht mee dan dingen waar we milde gevoelens over hebben.

Het is dus zaak om je aandacht meer te vestigen op datgene wat je WEL wenst te ervaren, dan de  tijd die je besteed aan wat je NIET wenst te ervaren. Je zorgen maken of lang aan negatieve ervaringen blijven terugdenken is dus geen productieve tijdsbesteding. Je bestelt daarvan namelijk meer.

Ga in de eerstvolgende dagen eens bij jezelf na hoe veel tijd je besteed aan negatieve versus positieve gevoelens. Is het in balans? Wat merk je op, hoe voel je je doorgaans gedurende de dag?

Het belangrijkste geheim van effectief visualiseren is dat je niet een gewenst scenario bedenkt, maar dat je je het gewenste scenario gaat voelen. Ga voelen hoe het voelt om datgene al bereikt te hebben wat je voor jezelf wenst te bereiken. Dit gevoel komt uit het hart en je creëert hiermee een magnetisch veld om je heen waardoor je dit gewenste scenario gaat aantrekken. Laat hierbij elk idee van hoe het er moet uit komen te zien los en richt al je aandacht op hoe je jezelf wenst te voelen. Doe dit in alle geuren en kleuren. Beleef datgene echt alsof het er al is en leef je leven in je gewenste scenario.  Belangrijk hierbij is dat je gaat visualiseren vanuit de overtuiging dat het er al is. Het wacht alleen op jou om het naar je toe te roepen. Ga niet visualiseren vanuit de positie van gebrek. Als je denkt ‘ het is er niet’, dan is het dat gebrek wat je versterkt in je visualisatie.

Dagdroom dus maar lekker en geniet ervan. Droom ALSOF HET AL ZO IS. Verlies jezelf er maar in. Je weet dat je goed bezig bent zodra je niet meer wil stoppen met visualiseren omdat het te leuk is.

Vind je dit interessant en helpt deze tekst je? Wil je dan deze tekst dan naar facebook of twitter delen of liken? Dit helpt anderen ook weer om beter te leren visualiseren!

Veel visualisatieplezier!

Share

Reacties

 1. Jerry van der Kust zegt:

  Lieve Nadja,
  Dank je wel voor deze wijsheid (geheim 2).
  Ik heb het meteen gedeeld!
  Hartverwarmend!!!

  Lieve groetjes,
  Jerry

 2. Lieve Nadja,

  Bedankt voor het delen van je stuk over visualiseren.

  Het sluit goed aan bij de Touch of Matrix waar ik mee bezig ben (www.touchofmatrix) en de belangrijkste principes van Floreren ((www.ikfloreer.nu), waarbij ik assisteer met de meridiaanstrekkingen en de bijbehorende affirmaties.

  Heb je dit zelf geschreven, of komt het uit een publicatie. Als dit laatste het geval is, hoe is dan de titel?

  Ik vond de lachyoga heel fijn, maar voel me nog niet zo’n lachebek dat ik zelf de cursus wil gaan doen. Ik vertel er mensen wel over!

  Alle goeds en tot ziens,

  Eveline.

  • altractive zegt:

   Beste Eveline,

   dank je wel voor je enthousiaste bericht. Het stuk heb ik zelf geschreven en is een samenvoeging van alles wat ik over de jaren heen heb vergaard over het visualiseren. HEt betreffen universele wijsheden, dus het is een goed teken als er vanuit meerdere bronnen dezelfde boodschap wordt gegeven.

   Er zijn nog drie geheimen die het verhaal compleet maken, hierover later meer.

   Veel liefs,

   Nadja

 3. Jetteke de Visser zegt:

  Hallo Nadja, dank je voor dit mooi en helder geschreven stuk. Inderdaad het voelen is het belangrijkste, denken en willen werkt niet. Sinds 2001 ga ik regelmatig om dit te oefenen naar een fanclub in Amsterdam (ook nu ik al 5 jaar in de Achterhoek woon), waar we fan van elkaar zijn en waar je o.a. bestelt wie je bent of wat je hebt. Je voelt dat dan alsof het al zo is en je wordt geheel en al liefdevol ondersteund door je fans.
  Je nare gevoel voelen en er liefde voor voelen (als je voelt denk je niet) maakt dat je oordeel verdwijnt, want je oordeel is een gedachte…
  Ik heb je stuk op facebook gezet, dank je wel!

Laat wat van je horen

*