Een andere kijk op kanker – radio-uitzending

Sinds ik mij gefocust heb op het werken met mensen met kanker en hun partners, voel ik meer vervulling dan ooit tevoren. Het is zeer bijzonder om zo veel te kunnen toevoegen aan het leven van mensen die een soms zeer pittig proces doorlopen met deze ziekte.

Je zou kunnen denken: wat heb ik hier nu aan? Ik heb geen kanker.
Nou, ik kan je vertellen , een op iedere 6 doden is een direct gevolg van kanker. Alhoewel het aantal sterfgevallen als gevolg van kanker zullen afnemen door verbeterde diagnostiek en behandelingsmogelijkheden, zijn de inschattingen dat het aantal nieuwe kankergevallen in de komende jaren zal stijgen als gevolg van de toenemende vergrijzing. Het is dus zeer redelijk dat jij in de loop van je leven ofwel zelf kanker zult krijgen of iemand in je direct omgeving zult kennen die moet dealen met deze ziekte.

Nu is de boodschap van dit bericht niet negatief bedoeld. Een ingrijpende levensgebeurtenis zoals het krijgen van kanker kan leiden tot een zeer positieve wending in het leven. Het doet je stilstaan bij de waarde van het leven en hoe je met dingen omgaat. Wat je wil houden en wat je wil laten. Je krijgt de kans om het leven helemaal opnieuw te overwegen.

Ik ben op 14 december aanstaande uitgenodigd om te spreken bij de maandelijkse bijeenkomst van het ondernemersnetwerk van vrouwen in het Gooi (Gooische Vrouwenzaken). Ik spreek deze ochtend over de rol van de adem bij kanker: hoe zuurstof en emoties een impact hebben op kanker en je algehele gezondheid. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn als je vrouw bent en onderneemster!

In het kader hiervan ben ik vanochtend uitgenodigd voor een interview bij de lokale radio van Huizen, Bussum en omstreken. Dit 6 minuten durende interview geeft je een sneak preview over dit onderwerp.

Met dit interview ben ik een grote stap verder bij het verwezenlijken van mijn droom, namelijk iets waardevols toevoegen aan mensen die het proces van kanker moeten meemaken.
Ik hoop dat het nieuws ver verspreid wordt dat ademen van zeer grote toegevoegde waarde is bij kanker!

Ik wens je veel luisterplezier!

 

Share

Reacties

  1. Goed gedaan hoor!

Laat wat van je horen

*