Doelen – vriend of vijand?

Vaak als ik het over doelen heb, dan reageren mensen allergisch.

Tijdens mijn Ultieme Transformatieweken begin ik aan het begin van de week met het bespreken van het fenomeen doelen. Het verbaast mij steeds weer hoeveel weerstand zo’n klein woord kan opwerpen.
In de alternatieve sector lijkt dit woord soms zelfs als een vloekwoord gezien te worden.

“Het gaat toch allemaal om ZIJN!” wordt er soms semi-geërgerd ingebracht.
Het verwonderd mij altijd lichtjes dat mensen die zo intens bezig zijn met bewustwording nog zo’n heftige reactie kunnen hebben op het meest natuurlijke van ons wezen. Natuurlijk gaat het om ZIJN, maar denk je niet dat je dan nog steeds, 12 uur; 720 minuten; 43200 sekonden van de dag onderweg bent van een plaats naar de volgende? Hoe denk je dat deze beweging tot stand komt?
Onze gedachten en ons gevoelsleven stuwen ons steeds voort. Door voorkeuren en wensen die bewust of onbewust worden uitgestuurd blijft de eeuwig durende verandering in beweging.

De natuurwetten zijn zo. Alles, maar dan ook ALLES wat we voelen wordt continu het oneindigheidsveld geslingerd met steeds een reactie als gevolg.
Dat kan je niet stoppen. Het is een natuurwet. Net zoals je de zwaartekracht niet kunt stoppen. Dus zelfs als je in ZIJN bent, dan stuur je nog steeds 43200 sekonden per de dag bestellingen uit en ontvang je de reactie in je levenservaring.

Het is dus niet OF/OF, maar EN/EN!

Zou het dan niet zinnig zijn, denk ik dan, om eens bewuster bezig te gaan met dit creatieproces?
Je gaat dan van de automatische piloot (soms goed, soms minder prettig) naar een gerichtte manier van manifesteren.
Jij bent immers almachtig en daarmee heb je ook de kans gekregen om een leven te creëren dat je werkelijk gelukkig maakt! Het is zelfs onze belangrijkste taak op deze aarde om gelukkig te zijn.
De buitenwereld is immers een directe weerspiegeling van wie wij van binnen zijn. Wat manifesteren wij dan, als wij onszelf niet als oneindig zien, als “minder dan”?
Als ik van binnen helder en licht ben, dan is de buitenwereld dat ook. Ook dat is een natuurwet.

Zo simpel is het!

Het is dus wat mij betreft een heilige taak om er voor te zorgen dat we gelukkig zijn.
We doen daar niet in de eerste plaats onszelf een plezier mee, maar vooral alles en iedereen die we ontmoeten in deze wereld. Dag in, dag uit.

Ik las laatst een prachtig relaas van een man die een bijna-dood ervaring had gehad – Thomas Benedict Mellen. De manier zoals hij het omschreef is hoe ik het ook ervaren heb in de tijden dat ik de hogere waarheid heb mogen ervaren.
Hij omschrijft hoe hij na deze ervaring elke persoon die hij tegenkomt als een zielemaat herkent en bejegent, omdat hij weet dat alles en iedereen uit htzelfde is ontstaan en dat wij allen hetzelfde zijn. Wat ik doe heeft een effect op de rest.

Wanneer je je ultieme zielemaat buiten jezelf zoekt, dan zul je deze nooit vinden  – hij of zij is niet daar. Net zoals God niet ‘daar’ is. God is hier. Zoek God niet buiten jezelf. Kijk in jezelf. Begin aan de grootste liefdesaffaire die je ooit hebt gehad….met je ZELF. Je zult vanuit hier alles liefhebben.”

Steeds vaker voel ik de partner die ik mij wens heel dicht bij mij, in mij. Alsof hij al ‘hier’ is…in alles aanwezig. Op die momenten realiseer ik mij dat het mijn mannelijke zelf is die ik zoek. Ik hoef niet verder te zoeken. Hij is al hier…

Als alles al HIER aanwezig is, dan betekent dit dus dat ik met gerichte aandacht alles kan creëren waar ik mijn aandacht op focus. Sterker nog, dat DOE ik al, elke dag, elke sekonde….wauw!
Ik speel hier al jaren mee en met succes! Ik heb een systeem gevonden die het werken met deze kracht heel tastbaar maakt. Zo heb ik vele successen (kleine en grote) weten te manifesteren in mijn leven. Sommigen kwamen op manieren tot stand die ik nooit had kunnen bedenken. Zo heb ik bijvoorbeeld het huis waar ik binnenkort naartoe ga verhuizen gemanifesteerd. Het huis is alles wat ik maar durfde te dromen, en meer!

Sinds kort durf ik het systeem waar ik al jaren zo veel plezier aan beleef en dat zo goed voor mij werkt op een grotere schaal te delen. Het is een beetje spannend, maar met mijn creatiekracht lukt het. Ik vind het namelijk van groot belang dat IEDEREEN hier vanaf weet! Stel je voor hoe de wereld er uit zou zien als wij met zijn allen uit de schaduw zouden stappen en onze werkelijke kracht zouden aanwenden om een overvloedig en gelukkig leven te leiden? Waar zouden dan aggressie nog voor nodig zijn? De ontevredenheid, de zorgen, het ongemak? Ze zouden niet meer nodig zijn.
Ik kan haast niet wachten om deze nieuwe wereld te ervaren!

Wat mij betreft gaan we allemaal op een liefdestocht in onszelf om die grootste liefdesaffaire te ervaren.

We mogen overvloedig zijn, we mogen gelukkig zijn, we mogen alles kiezen wat wij wensen te ervaren. We hebben alles in ons om dat te kunnen manifesteren. Laten we het gebruiken!

– Namasté

 

 

 

 

Share

Reacties

 1. Met licht verbazing heb ik dit artikel gelezen. Wat een verwarrende en ongenuanceerde boodschap. Is het niet van wezenlijk belang om stil te staan bij waar die verlangde doelen vandaan komen? Is dat ons hoofd? ons ontevreden ik? of is dat ons diepere, wijze zelf? Dat lijkt me toch essentieel om in het verhaal mee te nemen. Doelen en de natuurwetten worden zomaar over 1 kam geschoren. Volgens mij heeft de natuur geen enkel doel en is ze totaal onderhevig aan de levenskracht, natuur, die door haar heen stroomt. Het lijkt me niet dat je dan van een doel kan spreken, het gebeurt gewoon, juist door op geen enkele manier in de weg te zitten.
  En dan nog de uitspraak dat het onze taak is om gelukkig te zijn? Hoezo? Wie zegt dat? En als dat zo is waarom ziet de wereld er dan uit zoals hij er nu uit ziet? Dan zijn we nog zo ongelofelijk ver van ons doel verwijderd, dat het een verloren zaak lijkt. Mij lijkt het doel om alles wat je bent, alles wat je tegenkomt in jezelf en daarbuiten, zo mogelijk liefdevol, te omarmen. Dat je daar misschien gelukkig van wordt is mooi meegenomen. De terreur van ‘je moet gelukkig zijn’ lijkt me het tegenovergestelde effect hebben. Maar goed, misschien komt het puur door de ongenuanceerdheid van deze boodschap en hebben we het in wezen over hetzelfde.

 2. Fernand zegt:

  Bedankt Nadja,
  Interessant hoe je een artikel op verschillende manieren kunt lezen. Ik vind het juist een hele mooie boodschap.
  Als we onze binnenwereld ons creatieproces laten ondersteunen, geloof ik ook dat dat ons veel krachtiger maakt.
  Ben benieuwd naar je “systeem” 🙂

 3. hans konstapel zegt:

  De manier waarop mensen naar de wereld kijken is variabel. Die variabiliteit is constant. Hiermee wil ik zeggen dat het mogelijk is om een vast aantal kijken op de wereld te definiëren. Bovenstaande discussie is daar een mooi voorbeeld van. Natuurlijk kun je iemand vragen waar hij zijn zekere uitspraak dat we voorbestemd zijn om gelukkig worden vandaan haalt maar je zult daar nooit antwoord op krijgen omdat de 1 gelooft en de ander het weet of wil weten. Doelen dienen om iets aan de verbinden maar er zijn in essentie oneindig veel doelen die daar voor in aanmerking komen. Als de natuur geen doelen heeft zou je wel kunnen zeggen dat de natuur het mogelijk maakt om er vele doelen aan te verbinden. Wat ik denk dat de reden is van ons aardse bestaan: “Alles onderzoeken en het goede behouden”.

 4. altractive zegt:

  Wat ontzettend leuk om te zien hoe hier deze discussie ontstaat. Ik ben blij om te zien dat ik er in geslaagd ben om jullie aan het denken te zetten. Als je durft te onderzoeken waar je ideeen vandaan komen, ontstaat er meer begrip van wie je bent en waarom je de dingen doet zoals je doet.
  Hopelijk ontstaat er zo steeds meer vrijheid in jou!

Laat wat van je horen

*