De ideale relatie?

De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties

Met het zwoele zomerweer dat we beleven, kom ik ook helemaal tot leven. Genieten van het buiten zijn is prachtig.  Soms heb ik het geluk om dit te kunnen delen en soms geniet ik er met mezelf van. Dit brengt me aan het mijmeren over de rol van relaties in ons leven en hoe wij doorgaans omgaan met vraagstukken als alleen zijn, samen zijn, delen, in elkaar opgaan en op onszelf staan. Het blijft een boeiend onderwerp en eentje die zich steeds weer in andere vormen laat zien.

Een tijdje geleden stuurde een goede vriend mij een link op van een reeks filmpjes die mijn kijk op het leven blijvend veranderden.
Schrijver en filosoof Jan Geurtz vertelt over de grootste misvatting die wij er als mensheid over ons bestaan op nahouden en hoe dit de oorzaak is van veel ellende in hoe we met elkaar omgaan. Hij geeft een uitweg naar hoe we uit de voortdurende cyclus van afwijzing en zelfafwijzing kunnen breken.

Het is eigenlijk niet eens zozeer wat er in de flimpjes gezegd wordt (het meeste had ik wel ergens al gelezen of gezien), maar de bijzonder heldere en down-to-earth uitleg van datgene wat ik al jaren nastreef trof me heel diep. Ik begrijp nu pas echt waar ik na mijn scheiding steeds naar op zoek ben geweest: een open, bewuste en gelijkwaardige relatie. Met dank aan Jan Geurtz weet ik nu hoe ik ermee aan de slag kan gaan om dit daadwerkelijk uit te nodigen.

Kijk voor jezelf wat je ervan vindt. Op youtube vindt je verder de drie vervolgfilmpjes.

Ik wens voor jou dat je deze zomer heerlijk mag genieten van jezelf en anderen om je heen!

Vind je deze blog leuk? Deel hem met je vrienden! 🙂

 

Share

Laat wat van je horen

*