Blijf de griep een stap voor

Gratis lachhulp

Om je lachspieren alvast wat op te warmen, stuur ik je hierbij dit filmpje waarop je mij samen met een groep lachcollega’s ziet zingen op het jaarlijkse lachcongres dat we afgelopen januari hadden.
We kregen daar de opdracht om een liedje te maken op een bekende melodie dat over het lachen ging. In dit geval gaat het om het nummer ‘I’m so excited’. Klik op de foto om het resultaat te bekijken…..en of je nu om ons lacht of met ons meelacht, het maakt me niet uit…..zolang je maar lacht! 🙂

 

Het nieuws staat bol van de berichten dat de griep van dit jaar nogal wat slachtoffers opeist. Misschien ben jij er op dit moment ook eentje van. Op straat lijkt het in ieder geval opvallend leeg. Ligt iedereen met koorts in bed?

Het immuunsysteem
Het immuunsysteem is een van de belangrijkste factoren in je afweer tegen ziektes. Als je afweersysteem goed werkt, dan kunnen o.a. ziektes die veroorzaakt worden door bacteriën en virussen (zoals bij de griep het geval is) voorkomen worden of ziektes die je hebt zullen minder ernstig verlopen. Kortom je bent minder snel ziek en als je ziek wordt ben je minder ernstig ziek of sneller beter.

Er zijn vele manieren om je immuunsysteem sterk te houden. Vitamine C ondersteunt als vanouds de natuurlijke afweer. Ook zijn er bijzondere preparaten zoals bijenpollen en koninginnegelei, vitamine E en zo nog veel meer die helpen bij de ondersteuning van je afweersysteem.

Wat we echter vaak uit het oog verliezen is dat het lichaam zelf ook een aantal gereedschappen heeft om de eigen afweer te helpen.

Lachen om gezond te blijven
Geloof het of niet, je eigen lach helpt het lichamelijke afweersysteem als de beste!
Niet alleen gebruik je daarmee je middenrif (waarvan al lang bewezen is dat het je immuunsysteem een boost geeft), maar helpt ook bij de ontgiftiging van het lichaam. Tijdens het lachen maak je gelukshormonen aan die er niet alleen voor zorgen dat je je gelukkiger voelt, deze wonderhormoontjes zorgen er namelijk ook voor dat je immuunsysteem optimaal functioneert!

Hoe te lachen
Wat is het toch wonderlijk hoe ons lichaam alles al in huis heeft om ons optimaal te laten functioneren. Het enige wat je maar hoeft te doen is het te gebruiken. Hoe gek het ook voelt, lachen zonder reden helpt werkelijk je lichaam om gezond en fit te blijven!

Bij het lachen hoef je niet te doen alsof je het leuk vindt,je hoeft je niet eens vrolijk te voelen. De hersenen maken namelijk geen onderscheid tussen echt en nep lachen. Zolang je de lachbeweging (of zelfs maar een glimlach) maakt, gebeurt er al van alles positiefs in je lijf. Hier blijft dus het devies: “fake it, until you make it!”

Wil je meer lachen en vooral ook samen met anderen lachen? Ga dan naar mijn agenda om te checken wanneer de volgende lachworkshop is!

 

 

 

Share

Reacties

  1. Chantal zegt:

    Wat super leuk! Wat een kanjer ben je toch lieve Nadja <3 xxx

Laat wat van je horen

*